Roope Salminen sai tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon – näin tapahtumat etenivät syyttäjän mukaan: lusikoimista ja voimakas päihtymystila - Viihde - Ilta-Sanomat

Roope Salminen sai tuomion pakottamisesta seksuaaliseen tekoon – näin tapahtumat etenivät syyttäjän mukaan: lusikoimista ja voimakas päihtymystila

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa Roope Salmisen tapauksessa.

Roope Salminen Helsingin käräjäoikeudessa elokuussa.­

18.9. 14:04 | Päivitetty 18.9. 15:50

Tv-tähti ja näyttelijä Roope Salmista syytettiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Helsingin käräjäoikeus antoi asiassa tuomionsa tänään. Salminen tuomittiin 70 päiväsakkoon.

Helsingin käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Salminen vietti vuonna 2015 iltaa, yön ja osan seuraavaa päivää yhdessä jutun asianomistajan kanssa.

Tapahtumapäivää edeltävänä iltana asianomistaja oli lähtenyt jatkoille Salmisen ja toisen miehen kanssa.

Asianomistaja oli nauttinut illan aikana paljon alkoholia ja ollut huonossa kunnossa. Jatkoilla oli juotu tequilaa.

Syytteen mukaan Salminen ja jatkoilla ollut mies olivat ehdottaneet, että he pelaisivat "totuutta ja tehtävää”. Asianomistaja kertoo kokeneensa, että hänet oli yritetty saada tekemään jotain, kun häntä oli painostettu valitsemaan tehtävä.

Asianomistaja oli jäänyt jatkoille, kun oli tehnyt selväksi, ettei hän halua tehdä mitään. Nukkumaan mennessään asianomistaja oli kokenut olonsa turvalliseksi.

Asianomistaja kertoo lähteneensä seuraavana päivänä aamupalalle Salmisen kanssa. Asianomistaja oli tuolloin edelleen jonkin verran päihtynyt. Heillä oli ollut mukanaan tequilapullo, josta asianomistaja oli juonut.

Asianomistaja ei muista heidän poistumistaan ravintolasta, mutta kertoo pussailleensa Salmisen kanssa ravintolan edessä.

Kotonaan asianomistaja ei ollut pystynyt enää kommunikoimaan muiden kanssa. Hän oli ollut niin päihtynyt, että oli kaatunut.

Asianomistaja kertoo, ettei muista nukkumaanmenoa. Hänelle oli puettu löysät housut ja paita alusvaatteiden päälle.

Asianomistaja kertoo maanneensa omassa sängyssään ja havahtuneensa siihen, että hänen vaatteitaan riisutaan ja joku sanoo monta kertaa: "Nyt otetaan housut pois". Asianomistaja oli yrittänyt nukkua. Hän ei muista vastanneensa puheisiin.

Syyttäjän mukaan Salminen on myös riisunut itsensä ja maannut alastomana ilman housuja olleen asianomistajan kanssa niin sanotussa lusikka-asennossa kiinni asianomistajassa.

Myöhemmin asianomistaja havahtui siihen, että Salminen oli edelleen hänen vieressään.

Salmisen poistuttua asianomistaja oli herännyt siihen, että hänen vanhempansa olivat olleet asunnolla ja vieneet hänet lääkäriin. Vanhemmat olivat tulleet asunnolle noin kello 15. Lääkärissä hän oli ollut edelleen päihtynyt.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa on tullut toteennäytetyksi, että asianomistaja on ollut erittäin päihtynyt tapahtumahetkellä. Hän on ollut vielä Salmisen poistuttua täysin autettavassa kunnossa.

Salminen on itse kertonut, ettei ole käyttänyt paljonkaan alkoholia tekoa edeltävän yön ja aamun aikana. Hän ei kertomansa mukaan ollut kovin päihtynyt.

Käräjäoikeuden mukaan Salmisen on täytynyt havaita ja ymmärtää asianomistajan erittäin vahva päihtymystila.

Oikeudessa todistaneiden mukaan he olivat havainneet Salmisen riisuneen housunsa siten, että tämän paljas takapuoli oli näkynyt. Myös asianomistaja oli ollut ilman housuja ja täysin tiedoton.

Käräjäoikeus katsoo, että ottaen huomioon asianomistajan päihtymys- ja unitila, ei ole pidettävä todennäköisenä, että asianomistaja olisi itse kyennyt riisuuntumaan. Näin ollen Salmisen on täytynyt riisua asianomistaja tai avustaa tätä riisumaan omat housunsa, kuten asianomistaja itsekin on kertonut.

Käräjäoikeuden mukaan teon on katsottava olennaisesti loukanneen asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Salminen on oikeuden mukaan kiistänyt syytteen. Hän kiistää käyttäneensä hyväksi asianomistajan päihtymystilaa tai kohdistaneensa tähän seksuaalisia tekoja, jotka olisivat olennaisesti loukanneet tämän itsemääräämisoikeutta.

Salminen on ilmoittanut valittavansa käräjäoikeuden päätöksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?