Sari Havas paljastaa Seurassa sanoneensa suorat sanat Häjyt-elokuvan roisista kohtauksesta: ”Miksen minä saisi olla se, joka vie miehen sänkyyn” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sari Havas paljastaa Seurassa sanoneensa suorat sanat Häjyt-elokuvan roisista kohtauksesta: ”Miksen minä saisi olla se, joka vie miehen sänkyyn”

Sari Havas kertoo Seurassa, että elokuvien naiskuva on muuttunut modernimmaksi ajan kanssa. Nyt hänen tyttärensä Asta Sveholm aloittelee menestyksekästä uraansa.

Näyttelijät Sari Havas ja Asta Sveholm kertovat äidin ja tyttären suhteestaan Seura-lehdessä.­

17.9. 8:22

Näyttelijä Sari Havas, 58, ja hänen näyttelijätyttärensä Asta Sveholm, 26, puhuvat lämpimistä väleistään tuoreimmassa Seura-lehden kansihaastattelussa.

Havas on pitkän linjan näyttelijä, ja Sveholm puolestaan on uransa alkutaipaleella. Sveholm nousi suuren yleisön tietoisuuteen elokuvasta Syksyn jälkeen saapuu kevät (2020), jossa hän näyttelee pääroolia.

Äiti ja tytär! Sari Havas ja Asta Sveholm paljastavat, ettei heidän keskusteluissaan ole tabuja.­

Sveholm kertoo Seuran haastattelussa, että hän päätyi rooliin ollessaan 22-vuotias toisen vuoden opiskelija, jolla ei ollut lainkaan kokemusta kameranäyttelemistä. Lisäksi rooli vaati livvinkielen opettelua, ratsastustaitoa ja eroottisten kohtausten kuvaamista.

Sveholm korostaa haastattelussa, että häntä ei jännittänyt kuvata edes rohkeita kohtauksia, mutta muistuttaa, että niissä pitää olla kyse muusta kuin vain vähäpukeisuudesta.

– Seksuaalisesti nainen kuvataan usein miehen silmää varten. Tässä ei ollut kyse siitä, vaan eroottisissa kohtauksissa tapahtuva draama oli se pointti, Sveholm kuvailee Seurassa.

Myös neljällä vuosikymmenellä näytellyt Havas kertoo huomanneensa, että elokuvien naiskuva on muuttunut modernimmaksi. Sveholm nostaa Seuran haastattelussa esiin Aleksi Mäkelän Häjyt-elokuvan (1999) kohtauksen, jossa Havas näytteli Samuli Edelmanin roolihahmon Jussi Murikan entistä heilaa.

Eräässä kohtauksessa Havaksen roolihahmo tuhahtaa Edelmanin näyttelemälle Jussille, että ”olisit ollu mies aikanas, niin olis tullut persettä”.

Nyt Havas paljastaa Seurassa, että käsikirjoituksessa aloitteentekijä olikin mies, mutta hän ehdotti asiaan muutosta.

– Sanoin, miksen minä saisi olla se, joka vie miehen sänkyyn. Muutkin olivat tyytyväisiä, kun kohtausta muutettiin, Havas kertoo Seurassa.

– Hyvä äiti, olet jo silloin ollut rohkea, Sveholm kiittelee haastattelussa äitiään.

Häjyt-elokuvassa näytteli Havaksen lisäksi Samuli Edelmann, Arttu Kapulainen ja Juha Veijonen.­

Asta Sveholmin molemmat vanhemmat ovat näyttelijöitä, sillä hän on Pertti Sveholmin tytär. Havas ja Pertti Sveholm olivat yhdessä vuosina 1993–2007.

Vuonna 1994 syntyneen Asta Sveholmin lisäksi ex-parilla on vuonna 1991 syntynyt poika Akseli.

Pertti ja Asta Sveholm Syksyn jälkeen saapuu kevät -elokuvan kutsuvierasensi-illassa elokuussa.­

Syksyn jälkeen saapuu kevät on riipaiseva draama nuoren naisen kielletystä rakkaudesta ja sodan särkemistä ihmisistä 1940-luvun Suomessa. Asta Sveholmin näyttelemä parikymppinen Anni perheineen joutuu jättämään kotinsa. Perhe asutetaan vieraalle paikkakunnalle, jossa uusi elämä on rakennettava tyhjästä.

Elokuvassa näyttelee myös muun muassa Timo Lavikainen, joka kertoi livvinmurteen opettelemisesta IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?