Rattijuopumuksesta syytetty Mikael Gabriel kertoo nyt oman versionsa syytteeseen johtaneesta tilanteesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Rattijuopumuksesta syytetty Mikael Gabriel kertoo nyt oman versionsa syytteeseen johtaneesta tilanteesta

Rap-artisti Mikael Gabrielia syytetään rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Mikael Gabrielin piti esiintyä tänään Elämä Lapselle -konsertissa.

16.9.2020 23:43

Raptähti Mikael Gabrielia syytetään rattijuopumuksesta. Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan IS:lle, että epäilty teko tapahtui 3. kesäkuuta. Asiasta uutisoi ensin Seiska.

Lisäksi Mikael Gabrielia syytetään huumausaineen käyttörikoksesta. Epäilty rikos tapahtui 1.–3. kesäkuuta 2020.

Nyt räppäri on rikkonut hiljaisuuden ja kertonut oman versionsa tapahtumien kulusta Instagram Stories -osiossa.

– Kesäkuussa minut pysäytettiin Helsingin keskustassa kesken työpäivän. Kyseessä oli poliisin mukaan rutiinitarkastus ja minut vietiin verikokeeseen. Kokeen jälkeen pääsin heti lähtemään kotiin ja sain myös pitää ajokorttini, koska kohdallani ei epäilty liikenteen vaarantamista tai päihtyneenä ajamista, Mikael Gabriel kirjoittaa Instagramissa.

– Sain tänään tiedon, että syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, koska verestäni oli löytynyt pieni määrä kannabiksen käytön jäämiä. Allekirjoitan täysin nollatoleranssin ratissa, enkä lähde ajamaan mikäli ajokykyni on heikentynyt jostain syystä. Mikäli minut tässä asiassa tuomitaan, kannan vastuuni, kuten olen aina tehnyt, hän jatkaa.

Mikael Gabrielin oli tarkoitus esiintyä tänään Elämä Lapselle -konsertissa, mutta hänen keikkansa peruttiin. Lastenklinikoiden Kummien markkinointi- ja viestintäpäällikkö Matti Valli kommentoi MTV Uutisille, että päätös tehtiin yhteisymmärryksessä.

Mikael Gabriel tunnetaan menestyneenä räppärinä. Hänet on nähty Vain elämää -sarjan 5. tuotantokaudella vuonna 2016.

Mikael Gabriel, 30, on saanut aiemmin tuomion huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Räppäri tuomittiin maaliskuussa 2018 30 päiväsakkoon, joista tuli maksettavaa 1 860 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan valtiolle 80 euron rikosuhrimaksu ja korvaamaan päihdetutkimuskustannukset 105 euroa. Helsingin käräjäoikeuden tuomio jäi lainvoimaiseksi, sillä tuomiosta ei valitettu määräaikaan mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?