Aki Mannisen julkaisema koiravideo sai aikaan kohun – näin hän selittää käytöstään

Aki Manninen julkaisi videon, jossa painii Putin-koiransa kanssa. Osa videon nähneistä syytti Mannista liian rajuista otteista.

Rita Niemi-Mannisen ja Aki Mannisen perheeseen on kuulunut jo vuosien ajan Putin-koira.

Yrittäjä ja Suurin pudottaja -ohjelman valmentaja Aki Manninen muutti juuri Donna-tyttärensä ja puolisonsa, julkisuudesta niin ikään tutun Rita Niemi-Mannisen kanssa upouuteen kotiin.

Tiistaina Aki julkaisi Lempäälän-kodistaan videoita, joissa hän paini perheen pitbullin Putinin kanssa. Videot nousivat heti puheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa, sillä joidenkin mielestä Akin painiotteet olivat liian rajuja.

Instagramissa ihmiset syyttivät Akia muun muassa ”eläinrääkkäyksestä”.

– Eläinrääkkääjä se sinun Aki. Kiduttaa koiraa somepostausten takia, eräs kommentoija viestitti Ritalle Instagramissa.

– Joo, menkäähän kaikki katsomaan miten ”ihanasti” Aki painii tän koiran kanssa, yhdessä viestissä kritisoitiin.

– Eihän se Putinin heittely ja alistaminen kaunista ollut. Koiraa ei tulisi heitellä kuin lelua tai istua sen päällä, eräässä kommentissa todettiin.

Tuohtuneita viestejä alkoi tulvia Aki Mannisen mukaan myös suoraan perheelle. IS:n tavoittama Aki toteaa, että viestejä on tullut satoja, ja koko homma on paisunut kohtuuttomiin mittasuhteisiin.

– Aivan törkeitä paskaviestejä on tullut, koko homma on mennyt ihan yli ja saanut liian ison mittakaavan, Aki tuhahtaa.

– Estän sellaiset kommentoijat, joilla homma menee ihan yli, Aki toteaa lyhyesti.

Myöhemmin Aki poisti painivideot Instagramistaan viestitulvan takia.

– Tämä turhauttaa, koska elämme kunnollista elämää ja arvomme ovat kunnossa. Koiralla on äärimmäisen hyvä olo täällä meillä, ja hänestä pidetään yhtä hyvää huolta kuin tytöstäkin, Aki huokaisee.

Aki kertoo kuvanneensa painivideot kannanottona aiempaan kritiikkiin, jota tuli videoista, joissa esiintyi Putinin lisäksi parin 1-vuotias Donna-tytär.

– Kaikki alkoi siitä, kun aiemmin julkaistussa videossa Donna nojasi Putinin selkään, ja siitä tuli kauhea paskamyrsky, Aki pohjustaa.

Uusimmat painivideonsa olivat Akin mukaan vastine kritiikille.

– Videoideni pointti oli se, että otan syyn omille niskoilleni ja näytän, että Putin ei mene rikki minun kanssani painimisesta, joten meidän 9-kiloinen tytärkään ei tuota rotua saa rikki.

Aki painottaa, että myös Donna opetetaan käyttäytymään kunnioittavasti koiraa kohtaan.

– Ihmiset sanoi, että Donna kiipeilee Putinin päällä. Ei todellakaan kiipeile. Meillä ei koiralla leikitä. Jos hän nojaa Putiniin kiltisti ja antaa pusun, niin se on tosi hellyttävää ja Putin tykkää siitä, mutta ikinä ei ole koiran päällä kiipeilty.

Aki tyrmää väitteet myös siitä, että hän olisi painivideoissaan ”heitellyt” Putinia.

– Meidän leikki voi näyttää rajulta. Minä en kuitenkaan heittele koiraa, enkä ollut sen päällä koko painollani, Aki painottaa.

Mannisten perheessä pidetään huolta niin tytöstä kuin koirasta.

Paljon treenaava Aki toki myöntää, että hänen ja ison koiran touhut voivat näyttää joidenkin silmään hurjalta.

– Olen ennenkin leikkinyt Putinin kanssa noin, ja tiedän, miten häntä käsitellään. Se haastaa minua ja näyttää hampaitaan, joten siinä kohtaa minun on pakko ottaa kiinni ja syliin. Tärkeää on se, että olen itse siellä alla, ja koira rauhoittuu minun päälleni, Aki kuvailee.

– Me ei tieten tahtoen koiraa kiusata, tietenkään. Tätä rotua ei voi päästää niskan päälle. Leikki loppuu aina siihen, että isäntä voittaa. Tuollaisella leikillä olemme kouluttaneet Putinin, Aki kertoo.

Painileikitkin ovat jääneet vähemmälle Donna-tyttären synnyttyä.

– Emme harrasta tuollaista painimista enää kovin usein, koska täällä on pieni tyttö talossa, enkä halua villitä koiraa, Aki muistuttaa.

Näin Rita, Aki ja Putin poseerasivat, kun Rita vielä odotti Donnaa vuonna 2019.

Myös osa kommentoijista puolusti pariskuntaa sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että heidän mielestään pariskunta kohtelee Putinia rakastavasti.

– Putinista näkee, kuinka hyvin koulutettu ja rakastettu se on, eräs kommentoija sanoo.

– Surullista, miten aikuiset ihmiset harrastaa tällaista joukkolynkkausta täällä, Instagramissa kommentoitiin.

– Putin olisi varmaan täysin toisen luontoinen, jos sitä olisi liian kovasti käsitelty, eräs seuraaja muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?