Mikael Gabrielia syytetään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Mikael Gabrielia syytetään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta

Helsingin käräjäoikeus vahvistaa asian Ilta-Sanomille.

16.9.2020 12:20

Raptähti Mikael Gabrielia syytetään rattijuopumuksesta. Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan Ilta-Sanomille, että epäilty teko tapahtui 3. kesäkuuta. Asiasta kertoi ensin Seiska.

Lisäksi Mikael Gabrielia syytetään huumausaineen käyttörikoksesta. Epäilty rikos tapahtui 1.–3. kesäkuuta 2020.

Asia on tällä hetkellä vireillä Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteet nostettiin viime kuussa. Mahdollisen pääkäsittelyn päivämäärästä ei ole vielä tietoa.

Mikael Gabriel tunnetaan menestyneenä räppärinä. Hänet on nähty Vain elämää -sarjan 5. tuotantokaudella vuonna 2016.

Mikael Gabriel, 30, on saanut aiemmin tuomion huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Räppäri tuomittiin maaliskuussa 2018 30 päiväsakkoon, joista tuli maksettavaa 1 860 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan valtiolle 80 euron rikosuhrimaksu ja korvaamaan päihdetutkimuskustannukset 105 euroa. Helsingin käräjäoikeuden tuomio jäi lainvoimaiseksi, sillä tuomiosta ei valitettu määräaikaan mennessä.

Mikael Gabrielin hallusta löytyi 21 grammaa marihuanaa, kun liikennepoliisi pysäytti hänet marraskuun 2017 lopulla. Hän oli ajanut autoa kannabiksen vaikutuksen alaisena. Muusikko vietti tuolloin yön putkassa ja meni suoraan sieltä pääesiintyjäksi Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren isännöimään lasten itsenäisyysjuhlaan.

Mikael Gabriel kertoi huumekärystään Facebook-päivityksessään ja pyysi toimintaansa anteeksi.

Mikael Gabriel on ollut pitkään yksi Suomen suosituimmista räppäreistä. Kesäkuussa hän kuitenkin ilmoitti Aki Linnanahde Talk Show’ssa, että kokee pelanneen rap-genren läpi ja aikoo jatkossa panostaa lauluun.

Mikael Gabrielista on myös pian tulossa isä, sillä hän ja Triana-puoliso ilmoittivat kesällä Instagramissa, että he odottavat perheenlisäystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?