Anna: Jari Sarasvuo oli vielä avoliitossa, kun hän iski silmänsä tv:ssä hiihtäneeseen Virpi Kuituseen – näin parin salamarakkaus roihahti - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna: Jari Sarasvuo oli vielä avoliitossa, kun hän iski silmänsä tv:ssä hiihtäneeseen Virpi Kuituseen – näin parin salamarakkaus roihahti

Jari ja Virpi Sarasvuo tutustuivat vuonna 2009 ja menivät naimisiin seuraavana kesänä.

Virpi ja Jari Sarasvuo ovat näyttäytyneet julkisuudessa yhdessä vain hyvin harvoin. Kuvassa aviopari Cheekin tarinan kertovan Veljeni vartija -elokuvan ensi-illassa vuonna 2018.­

16.9. 11:06

Entinen huippu-urheilija Virpi Sarasvuo (o.s. Kuitunen) puhuu harvoin yksityiselämästään julkisuudessa, mutta nyt hän on tehnyt poikkeuksen. Sarasvuo kertoo Anna-lehden haastattelussa elämästään, parisuhteestaan ja siitä, miten rakkaus liikemies Jari Sarasvuon kanssa roihahti ja muutti hänen elämänsä.

Sarasvuot tutustuivat kevättalvella 2009. Tuolloin vielä Virpi Kuitusena tunnettu hiihtäjä hiihti Tour de Skissä Italiassa ja Jari juoksi kaukana sieltä kuntosalin juoksumatolla. Anna-lehden mukaan liikemies seurasi silmä kovana suomalaishiihtäjän taivalta, ja kun Virpi kamppaili kilpailun viimeisessä nousussa, eläytyi Jari siihen nostamalla juoksumattonsa jyrkkään kulmaan.

Kisa päättyi suomalaisten kannalta onnellisesti, sillä Virpi voitti sen. Annan mukaan Jari vaikuttui hiihtäjän sinnikkyydestä niin paljon, että lähetti tälle viestin ja yhteistyöehdotuksen. Pian he tapasivat ja rakkaus roihahti salamana. Jari oli tuolloin avoliitossa, mutta erosi puolisostaan ja hän ja Virpi alkoivat seurustella.

Parin suhde eteni vauhdilla. He kihlautuivat vielä samana vuonna, joulukuussa 2009, ja muuttivat pian yhteen. Naimisiin he menivät kesällä 2010 Vanajanlinnassa ja pian sen jälkeen Virpi oli raskaana.

­

Virpi kertoo Anna-lehdelle, että parin rakkaus kukoistaa yhä, kymmenen vuotta sen roihahtamisesta. Hänen mukaansa kaksikko edelleen yhtä hullaantuneita toisiinsa kuin aiemminkin.

– Kyllä minä haluan ajatella niin. Nyt kun olemme olleet 10 vuotta yhdessä, rakkautemme on syvempää ja täydempää. Päivä päivältä käy selvemmäksi, että meidän pitikin päätyä yhteen. Olemme tarpeeksi samanlaisia ja tarpeeksi erilaisia, jotta tämä toimii. Olemme vertaisia, ja molemmat kunnioittavat toisiaan ja haluavat toistensa parasta, Sarasvuo kuvailee

– Arvomme ovat samanlaiset, mutta käytännön asioissa olemme hyvin erilaisia. Minulla ei ole asiat niin usein hukassa kuin Jarilla. Mutta arjen erilaisuuksilla ei ole merkitystä, kun elämän isoissa asioissa ei ole erimielisyyksiä ja kun suunta on sama. Olisi hankalaa, jos tarvitsisi joka päivä kiistellä kasvatuksesta tai kunnioituksesta tai jos toinen ei hyväksyisi toista sellaisena kuin hän on, vaan yrittäisi muokata hänestä jotain muuta. Silloin elämä olisi aikamoista painia, hän jatkaa.

Tällä hetkellä Virpi Sarasvuo nähdään Tanssii tähtien kanssa -kisassa yhdessä tanssiparinsa Sami Heleniuksen kanssa.­

Virpi ja Jari Sarasvuolla on kaksi kouluikäistä tytärtä. Jarilla on lisäksi kaksi aikuista lasta aiemmasta liitostaan. Jari Sarasvuo kertoi IS:lle kesällä, että hän kokee parin onnistuneen liitossaan erinomaisesti.

– Kohtuudella voin sanoa, että siinä missä ihminen ylipäätään voi rakkaudessa onnistua, tässä rakkaudessa on saanut onnistua, Sarasvuo kuvaili avioliittoaan IS:lle.

Isyys on Jari Sarasvuolle kunnia-asia ja hän haluaa olla lapsilleen hyvä esimerkki. Jälkikasvun hyvinvointi on hänelle ensiarvoisen tärkeä asia, johon hän panostaa.

– Vanhemman tulee antaa sellaista esimerkkiä eli kylvää sellaisia siemeniä, ettei lapsi olisi tuhon oma omassa aikuisuudessaan. Eli että ymmärtäisi sen, että maailma heittää vaatimuksia ja haasteita, joista on kannettava vastuu, hän totesi.

– Lasten tulee kuitenkin saada olla lapsia. Heidän ei kuulu kantaa vanhempiensa taakkaa. Se on kamala kirous niille lapselle, jotka joutuvat kestämään aikuisten huolia. Sellaiset sairastuvat vahvuuteen ennen aikojaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?