Tuure Boelius kuittaili Päivi Räsäselle Pride-esityksessään – muutti kappaleensa sanoja: ”Eikö sua hävetä, Päivi?”

Tuure Boelius on tällä viikolla käynyt kiivasta väittelyä sosiaalisessa mediassa Päivi Räsäsen kanssa.

12.9.2020 20:06

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma on saanut kristillisten kansanedustajan Päivi Räsäsen ja tubettaja-laulajan Tuure Boeliuksen kynäilemään kiivaasti sukupuolesta, identiteetistä, sananvapaudesta ja uskonnosta.

Boelius kirjoitti aiemmin tällä viikolla avoimen kirjeen kansaedustaja Päivi Räsäselle, joka oli arvostellut Pride-tapahtumaa sosiaalisessa mediassa.

Lauantaina Helsinki Pride 2020 -konsertissa Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa esiintynyt Boelius lähetti keikallaan terveisiä Päivi Räsäselle muuttamalla Eikö sua hävetä -kappaleensa sanoja.

Kappaleessa lauletaan alunperin "Eikö sua hävetä yhtään, ku kaikki tuijottaa, miten sä kehtaat?". Boelius muutti esityksessään kappaleen sanoja ja kuittaili laulaessaan Päivi Räsäselle.

– Eikö sua hävetä Päivi, kun kaikki tuijottaa? Boelius lauloi.

Yleisö hurrasi kuullessaan Boeliuksen kappaleen uudet sanoitukset.

Boelius totesi konsertin välispiikissään viikon olleen ”kreisi”.

– Tämä on ollut varmasti aika kreisi viikko meille kaikille ja ollaan jouduttu puolustamaan meidän oikeuksia. Olemme yhdessä oppineet, että taistelemme hamaan loppuun asti, hän lausui.

Pride-konsertti on nähtävissä Yle Areenassa.

19-vuotias Tuure Boelius tunnetaan laulajana ja sometähtenä.

Boelius kirjoitti torstaina Räsäselle osoittamassaan avoimessa kirjeessä, että Räsänen on ymmärtänyt Priden sanoman täysin väärin.

– Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia? Boelius kirjoitti.

Räsänen perusteli omaa kirjoitustaan sananvapaudella. Boelius oli eri mieltä Räsäsen tavasta käyttää oikeuttaan.

– Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita, tubettaja totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?