Minne katosi Charlie Sheen? Näyttelijätähti tuhosi uransa ja kärvistelee nyt rahavaikeuksissa – miljoonat hupenivat vain parissa vuodessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Minne katosi Charlie Sheen? Näyttelijätähti tuhosi uransa ja kärvistelee nyt rahavaikeuksissa – miljoonat hupenivat vain parissa vuodessa

Hollywoodin raikulipoika Charlie Sheen raitistui, mutta kohujulkisuus jätti jälkensä näyttelijätähden uraan.

Charlie Sheen on sanonut raitistumisen muuttaneen hänen elämänsä.

12.9.2020 16:40

Näyttelijätähti Charlie Sheeniä, 55, ei olla nähty valkokankaalla tai tv:ssä vuosiin. Sheen oli vielä vuonna 2010 maailman kovapalkkaisimpia tv-tähtiä ja tahkosi muhkeaa tiliä Miehen puolikkaat -sarjasta.

Sitten näyttelijän yksityiselämä ajautui rajuun syöksykierteeseen, eikä mikään ole enää ollut ennallaan. Miljoonaomaisuus hupeni bilettämiseen ja oikeustaisteluihin, eikä Sheenin ura ole vieläkään toipunut muutamien vuosien takaisista kohuista.

Villit biletysvuodet vaikuttavat kuitenkin olevan nyt historiaa ja Sheen on löytänyt elämäänsä uudenlaisen rauhan. Näyttelijä kertoi joulukuussa 2019 Loose Women -talk show’ssa raitistuneensa ja eläneen ilman päihteitä kahden vuoden ajan.

Päihteiden täyttämiä vuosiaan Sheen muistelee nykyään häpeissään.

– Minusta tuntuu ihan kamalalta. Jotkut tapahtumista tuntuvat epätodelliselta. En vielä tänäkään päivänä oikein tiedä, miten olen voinut saada aikaan sellaisen kaaoksen. On kuin joku demoni olisi vallannut minut. Kunpa voisinkin toivoa, että kohuja ei olisi koskaan tapahtunut, Sheen sanoi Loose Women -talk show’ssa joulukuussa 2019.

Charlie Sheen tienaa nykyään rahaa myymällä videotervehdyksiä sosiaalisessa mediassa ja kiertämässä puhujana eri tilaisuuksissa. Helmikuussa Sheen kertoi urastaa ja elämästään Floridassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Sheenin elämä ajautui syöksykierteeseen hänen saatuaan potkut huippusuositusta Miehen puolikkaat -sarjasta vuonna 2011. Miehen puolikkaiden jälkeen Sheen tähditti Terapian tarpeessa -tv-sarjaa vuosina 2012-2014, mutta sai People-lehden tietojen mukaan sarjasta vain murto-osan siitä palkasta, jota hän tahkosi Miehen puolikkaissa.

Pudotus oli raju, sillä hänelle maksettiin 1,5 miljoonaa euroa yhdestä Miehen puolikkaiden jaksosta.

Charlie Sheen on näyttelijäperheen vesa. Hänen isänsä on Hollywood-tähti Martin Sheen ja veli Emilio Estevez muistetaan muun muassa The Breakfast Club ja Mighty Ducks -elokuvista.

Vuosien ajan Sheenin elämä oli täynnä päihteitä ja naissekoiluita. Amerikkalaismediat seurasivat tarkoin tähden reissuja vieroitushoitoon ja tämän erikoisia naiskuvioita.

Sheenin mukaan hän oli Miehen puolikkaat -sarjan potkujen jälkeen erittäin huonossa jamassa. Hänellä oli takanaan kaksi avioeroa ja hän joutui taistelemaan molemmista liitoista syntyneiden lasten huoltajuudesta oikeudessa.

Sheen sanoo katuvansa sitä, kuinka käyttäytyi Miehen puolikkaiden kuvauksissa ja kuinka haukkui sarjan luojaa Chuck Lorrea julkisuudessa.

– Siinä oli kaikenlaista, mutta henkilökohtaiset ongelmat pitäisi jättää töiden ulkopuolelle. Työpaikalla ollaan tekemässä töitä parhaansa mukaan. Minä en tehnyt niin, Sheen totesi Loose Women -talk show’ssa.

– En kuitenkaan joutunut vankilaan, enkä tappanut ketään.

Sheenin holtitonta käytöstä seurattiin vuosien ajan lehtien sivuilla. Näyttelijä on myöntänyt käyttäneensä valtavia määriä huumeita. –En tiedä, miten olen vielä hengissä, Sheen on todennut.

Sheen on kertonut julkisuudessa, että raitis elämä on hänelle nyt kaikista tärkeintä. Sheen on sanonut välttelevänsä tietoisesti tapahtumia ja tilanteita, joissa hän tietää olevan tarjolla alkoholia.

Sheenin mukaan käänteentekevä hetki hänen elämässään oli se, kun hän oli pari vuotta sitten luvannut ajaa tyttärensä lääkäriin, mutta ei ollut ajokunnossa.

– Tajusin, että on muutosten aika. Raittius ei vaatinut mitään hullua vieroitushoitoa tai poliisien väliintuloa, Sheen on kertonut.

Sheenin sekaville vuosille tuli viimein loppu marraskuussa 2015, jolloin Sheen kertoi julkisuudessa olevansa hiv-positiivinen. Näyttelijä oli tiennyt sairaudestaan noin neljän vuoden ajan, ennen kuin asia tuli julki.

Joutui mustalle listalle

Vuonna 2018 The Blast -viihdesivusto paljasti Sheenin ajautuneen vakaviin taloudellisiin ongelmiin. Sivuston haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Sheeniltä, 52, karhuttiin liki viittä miljoonaa euroa maksamattomia veroja.

Sheenin talousongelmien taustalla uskotaan olevan näyttelijän yksityiselämän ongelmat, jotka ovat vieneet häneltä rooleja. Sheen totesi vuonna 2018 oikeuden asiakirjoissa ajautuneensa taloudellisiin ongelmiin, sillä hänen tulonsa olivat romahtaneet, eikä hän enää saanut töitä.

– Minut on laitettu mustalle listalle viihdeteollisuudessa, Sheen tilitti asiakirjoissa.

Näyttelijän ex-vaimoilleen maksamia elatusmaksuja on käsitelty myös viime vuosina oikeudessa ja esimeriksi vuonna 2016 haki muutosta elatusmaksuhin, koska hänen tulonsa ovat romahtaneet. Sheen oli maksanut naisille aikaisemmin 49 000 euroa kuukaudessa, mutta summa alennettiin 22 000 euroon vuonna 2016.

Charlie Sheenin ja Denise Richardsin liitto kesti vuodesta 2002 vuoteen 2006. Heillä on kaksi tytärtä. Richards on kuvaillut elämän Sheenin olleen yhtä sekoilua. –Se oli hyvin synkkää aikaa ja hyvin myrkyllistä. Hain avioeroa kun olin kuudetta kuukautta raskaana, Richards on sanonut.

Sheenin ja Brooke Mueller olivat naimisissa vuosina 2008-2010. Pari taisteli pitkään kaksospoikiensa huoltajuudesta oikeudessa. Päihdeongelmista kärsivä Mueller joutui vieroitushoitoon viimeksi vuonna 2019 ja ex-parin lapset asuvat amerikkalaismedian mukaan nyt Muellerin vanhempien luona.

Myy videotervehdyksiä

Amerikkalaismedioiden mukaa Sheen on joutunut myymään rahapulassa omaisuuttaan ja hän joutunut luopumaan esimerkiksi Beverly Hillsissä sijainneesta kartanostaan.

Viime vuosina Sheen onkin tehnyt lähinnä pieniä tv-esiintymisiä ja mainoksia.

Sheen on nähty esimerkiksi räppäri Lil Pumpin musiikkivideolla ja lisätienestiä tähti on saanut sosiaalisen median kautta. Hän myy esimerkiksi videotervehdyksiä Cameo-sivun kautta. Oman Charlie Sheenin synttäritoivotuksen saa tilattua tähdeltä noin 360 eurolla.

Näyttelijä on sanonut polttaneensa sillat Hollywoodissa niin pahoin, että töitä on vaikea löytää. Nykyään Sheen hankkiikin lisätienestiä kiertämällä esimeriksi Comic Con -tapahtumissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?