Päivi Räsäsen ja Tuure Boeliuksen Pride-väittely kuumenee – nyt kansanedustaja syyttää ”sateenkaariyhteisöjä” nuorten kehityksen vaarantamisesta

Kristillisten kansanedustaja Päivi Räsänen vastasi Facebookissa laulaja ja tubettaja Tuure Boeliuksen avoimeen kirjeeseen.

Parhaillaan vietettävä Pride-viikko on poikinut jännittävän oheistapahtuman sosiaaliseen mediaan. Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma on saanut kristillisten kansanedustajan Päivi Räsäsen ja tubettaja-laulajan Tuure Boeliuksen kynäilemään kiivaasti sukupuolesta, identiteetistä, sananvapaudesta uskonnosta.

Myöhään torstai-iltana Räsänen vastasi Boeliuksen aiemmmin päivällä julkaisemaan Räsäselle osoitettuun avoimeen kirjeeseen.

– Juuri näin tulee toimia yhteiskunnassa – käyttää sananvapautta ja käydä keskustelua asioista, joissa olemme eri mieltä, Räsänen, 60, kirjoittaa Boeliukselle, 19.

Omassa kirjeessään Boelius syytti Pride-tapahtuman ”ideologiaa” arvostellutta kansanedustajaa ihmisoikeuksien sortamisesta ja ahdasmielisyydestä. Nyt Räsänen vastaa syyttämällä ”sateenkaariyhteisöjä” nuorten hämmentämisestä ja näiden sukupuoli-identiteetin kehityksen vaarantamisesta.

– Nuorten hämmennys omasta identiteetistä on lisääntynyt, mikä näkyy lyhyessä ajassa sukupuolenvaihdosten moninkertaistumisena. Nuorena aloitetut hormonihoidot, rintojen poisto ja sukuelinten leikkaukset aiheuttavat pysyviä ja palautumattomia vaurioita, joita monet katuvat vuosien jälkeen. Kuka kantaa vastuun seurauksista?, Räsänen kirjoittaa.

Kirjoittajien mielipide-ero on laaja, sillä omassa kirjoituksessaan Boelius oli nimennyt trans-sukupuolisten mahdollisen ahdingon syyksi ahdasmieliset lait ja ihmiset.

– Ystäväpiirissäni on trans-sukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki.

Uskonnollisissa kysymyksissä yhteisymmärrystä sentään löytyy ina; Boeliuksen mukaan hänen jumalansa antaa Räsäsenkin synnit anteeksi ja Räsäsen mukaan Boelius on Jeesukselle rakas.

Pride-viikon tapahtumia järjestetään Helsingin lisäksi ainakin Lohjalla, Utsjoella, Tornio-Haaparannassa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Mikkelissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?