Näin läheiset suhtautuivat kohauttaneeseen Kikka-kirjaan – keskustelu laulajan Sanni-tyttären kanssa sai Raija Pellin tekemään selkeän ratkaisun - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin läheiset suhtautuivat kohauttaneeseen Kikka-kirjaan – keskustelu laulajan Sanni-tyttären kanssa sai Raija Pellin tekemään selkeän ratkaisun

Raija Pelli lupasi liki 25 vuotta sitten ystävälleen Kikalle, että hänen tarinansa kerrottaisiin vielä. Nyt lupaus on viimein täytetty.

Raija Pellille oli periaatekysymys, että hänen ystävänsä tarina tulee kerrotuksi kokonaisuudessaan.

11.9.2020 6:24

Poliisi-TV:stä tutun toimittaja Raija Pellin tunteet olivat torstaina pinnassa. Pitkä projekti oli saatu päätökseen, kun hänen hyvän ystävänsä Kirsi Sirénin eli laulaja Kikan tarina ilmestyi kirjana.

Kipinä rakastetun laulajan elämäkerrasta syttyi vuosia sitten, 1990-luvun puolivälissä lenkkipoluilla Tampereella. Tuolloin Pelli lupasi kuolemaa ajatelleelle ystävälleen, että hänen tarinansa kuultaisiin vielä kokonaisuudessaan.

– Kikka valmistautui silloin äitiyteen ja hänelle hiipi samalla ajatuksia siitä, että mitä jos elämäni onkin lyhyt ja kuolen nuorena tai entä jos kohtalonani on vain hiipua pois. Silloin hän sanoi, että Raija muista, kumpi tahansa tänne jää, niin totuus pitää kertoa, Pelli kertoo IS:lle.

Nyt Pelli kokee toteuttaneensa ystävänsä toiveen, kun Kikka – Mä haluun viihdyttää -kirja (Docendo) on kaikkien luettavana.

– Olen periaatteen ihminen ja lupaus oli pidettävä. Tiedän, että Kirsillä oli voimakas tarve tuoda totuus julki, sillä hän tunsi olevansa väärinymmärretty ja aliarvostettu uransa aikana. Hän ei kuitenkaan tarkoittanut totuutta vain urasta, vaan myös yksityiselämästä – kaikesta.

Raija Pellille oli periaatekysymys, että hänen ystävänsä tarina tulee kerrotuksi kokonaisuudessaan.

Pellin kirja kertookin tähden uran ohella myös siitä, miten epävarma Kikka päätyi lääkitsemään itseään alkoholilla ja miten paljon hän kärsi seksipommin imagosta. Pelli kirjoitti myös ystävänsä terveysongelmista ja yksityiselämän kriiseistä, mutta aivan kaikkea hän ei kuitenkaan kertonut. Joistakin asioista, muun muassa Kikan parisuhteen ongelmista ja mystisestä suhteesta rikkaaseen liikemieheen, kirjassa kuullaan vain jäävuoren huippu.

– Mietin paljon sitä, mitä voin kertoa ja mitä en. Koin, ettei kaikkea tarvitse kertoa eikä Kirsikään olisi niin halunnut, Pelli sanoo.

Päätöksellään Pelli halusi suojella erityisesti Kikan tytärtä, 24-vuotiasta Sanni Siréniä sekä laulajan ex-puoliso Hannua. Hän ei halunnut loukata ihmisiä tai tuoda ilmi asioita, joista Kikka itse ei olisi halunnut puhua.

– Olen Sannin kummitäti ja tämän kirjan kanssa pitää pystyä elämään jatkossakin. Niin minun kuin Sannin, Hannun ja kaikkien meidän Kirsin läheisten. Ei ole mitään syytä repostella tai luoda skandaalia. Jos olisin sellaista lähtenyt tekemään, tämä kirja olisi aivan erinäköinen.

– Meillä kaikilla on huonot puolemme. Kirsillä ne liittyivät kenties repaleiseen itsetuntoon ja vaikeaan lapsuuteen, joka aiheutti paljon hankaluutta hänen elämässään ja johti ehkä ylilyönteihinkin. Laitoin kirjaan niistä viittauksia, mutta en alkanut niitä sen enempää avaamaan.

Pellin mukaan hän ei halunnut kertoa kirjassa asioita, jotka voisivat loukata ihmisiä.

Kikan perhe ei varsinaisesti ollut kirjassa mukana, mutta Pelli kertoo keskustelleensa projektista heidän kanssaan. Kirjailijan mukaan Sanni ja Hannu suhtautuivat teokseen myönteisesti, vaikka mukana oli myös kipeitä asioita.

Sanni oli vain 9-vuotias, kun hänen äitinsä kuoli joulukuussa 2005. Pellin mukaan se vaikutti voimakkaasti siihen, ettei Kikan tyttären muistoja kuulla kirjassa.

– Kun tapasimme Sannin kanssa kysyin, että kerro nyt mitä pystyt muistamaan äidistäsi. Mutta koska hän oli vasta 9 vuotta, kun Kirsi kuoli, hän sanoi, että ei minulla Raija ole niin paljoa niitä muistoja.

Pellille itselleen ystävän tarinan kirjoittaminen oli sekä antoisa että raskas prosessi. Välillä hänen mieleensä tulvi muistoja iloisesta ja rempseästä Kikasta, mutta välillä suru vei voiton.

– Monta kertaa tuli voimaton olo, että miksi tässä näin kävi? Miksei hän saanut elää? Nyt hän olisi varmaan Vain elämässä muiden tähtenä muiden tähtien joukossa ja viihdyttäisi meitä kaikkia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?