Tuure Boelius järkyttyi Päivi Räsäsen Pride-vastaisesta kirjoituksesta – lataa suorat sanat kansanedustajalle

Laulaja ja sosiaalisen median vaikuttaja Tuure Boelius, 19, ei hyväksy Päivi Räsäsen somekirjoittelua Pride-tapahtumasta.

10.9.2020 17:19

Kansanedustaja Päivi Räsänen julkaisi eilen Facebookissa kirjoituksen, jossa hän toteaa, että Pride ei ole ihmisoikeustapahtuma.

– Pride 2020 julistaa olevansa ihmisoikeustapahtuma, mutta tosiasiassa kyse on lgbt-ideologiasta, jonka tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta, lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa, Räsänen toteaa julkaisunsa alussa.

Lopuksi Räsänen ilmoittaa haluavansa osaltaan ”sanoutua irti mm. valtioneuvoston, Kelan ja lääkäriliiton osallistumisesta tapahtumaan”.

Räsäsen päivitys on kerännyt satoja kommentteja ja sitä on jaettu lähes 500 kertaa.

Laulaja, näyttelijä ja tubettaja Tuure Boelius ottaa kantaa Räsäsen kirjoitukseen tälle osoitetulla avoimella kirjeellä.

– Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa, olit mulle ”tv:stä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin, Boelius lataa.

– Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta? laulaja kysyy.

Boelius toteaa, että Räsänen on ymmärtänyt Priden sanoman täysin väärin.

– Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia? Boelius vertaa.

Räsänen perustelee kirjoitustaan sananvapaudella. Boelius on eri mieltä Räsäsen tavasta käyttää oikeuttaan.

– Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita, tubettaja toteaa.

– Yhdistät usein mielipiteisiisi jumalaan. Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi, Boelius päättää kirjoituksensa.

Boeliuksella on 123 000 seuraajaa Instagramissa. Hänen YouTube-kanavallaan on 152 000 tilaajaa.

Pride-viikolla muistutetaan , että kaikilla ihmisillä on yhtäläiset oikeudet seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

Helsinki Pride järjestetään 7.-13.9.2020. Se on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma.

Viime vuosina yli 100 000 osallistujaa koonnut kulkue ja puistojuhla järjestetään tänä vuonna koronaepidemian takia ensi kertaa hybriditapahtumana, sekä verkossa ja kaupunkitiloissa.

Pride-tapahtumia järjestetään Helsingin lisäksi ainakin Lohjalla, Utsjoella, Tornio-Haaparannassa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Mikkelissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?