Kimmo Vehviläisen Kolin-vaellus muuttui painajaiseksi – lainasi lopulta alushousuja Petra-rakkaaltaan ja karautti taksilla pois pöpeliköstä

Kimmo Vehviläinen kertoi Aito Iskelmä -kanavalla ja Facebookissa vaellusreissustaan, joka ei mennyt aivan putkeen.

Kimmo Vehviläinen lähti innokkaana vaellusretkelle Kolille. Jo ensimmäinen päivä näytti, miten rankkaa mäkinen maasto on ja kuinka vääränlaisia varusteita hän oli ottanut mukaan.

1.9.2020 17:47

Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen piti hiljattain viikon loman, jonka aikana hän päätti lähteä nauttimaan Suomen luonnosta. Vehviläinen kertoi tiistaina Aito Iskelmä -kanavalla, että hän matkusti lomallaan Kolille aikeinaan reippailla Pohjois-Karjalan mykistävissä maisemissa. Matkan varrella oli kuitenkin niin sanotusti muuttujia, ja lopulta juontaja menetti totaalisesti hermonsa.

Vehviläinen kertoi Aito Iskelmän aamussa, että hän ja hänen Petra-puolisonsa päättivät lähteä Kolilla Herajärven kierrokselle, jonka voi vaeltaa joko 30 tai 60 kilometrin mittaisena. Pari valitsi lyhyemmän reitin niin, että he aloittivat sen vaativammasta osuudesta ja etenivät kohti helpompaa maastoa.

– Innolla lähdettiin reput selässä sinne taivaltamaan matkaseurani kanssa. Ihan järjettömän hieno reitti, mutta kun se kulki koko ajan sinne vaaran päälle ja sitten vaaralta alas laakson pohjalle, ja sitten taas päälle ja taas alas. Ihan hirveitä nousuja ja laskuja, Vehviläinen kertoi Aito Iskelmän lähetyksessä.

Vehviläisen mukaan tiukkojen nousujen lisäksi myös jyrkät laskut juurakkoisessa ja kivikkoisessa maastossa olivat äärimmäisen vaativia jaloille. Ei mennytkään kauaa, kun vaeltaminen alkoi tuntua Vehviläisen kropassa, sillä hän oli lähtenyt reissuun niin sanotusti kylmiltään.

– Tämmöinen sisätyötä tekevä konttorirotta, joka kulkee autolla joka paikkaan... Aivan hapoilla, Vehviläinen selosti.

Vaellustreenin sijaan Vehviläinen oli panostanut muonitukseen. Hän oli nähnyt mielessään tauot upeissa maisemissa kunnon eväiden kera. Radiojuontaja kertoi Facebook-tilillään, että ensimmäisenä vaelluspäivänä repussa oli painoa noin 15 kiloa, sillä hän oli hamstrannut mukaan valtavan määrän ruokaa ja toinen toistaan erikoisempia varusteita.

– Se painoi ihan jumalattomasti se rinkka, Vehviläinen kirosi radiossa.

– Ensimmäisenä vaelluspäivänä mulla oli repussa mm. ruokaa ainakin kuudeksi päiväksi mukaan lukien litra maitoa ihan vain jos tekee mieli, kameranjalka jota en käyttänyt, kahdet sadehousut ja kaksi sadetakkia (koko päivän paistoi aurinko), kaksi puukkoa joita en kumpaakaan käyttänyt ja paljon paljon muuta, hän selosti Facebookissa.

– Repussa ei kuitenkaan ollut ainuttakaan varapaitaa, ei kalsareita, sukista puhumattakaan. Eli mitään, mitä oikeasti tarvitsisi.

Kimmo Vehviläinen tunnetaan radio- ja tv-juontajana. Hänet nähdään tänä syksynä Big Brother Suomi -sarjassa ja hän työskentelee nykyään Aito Iskelmä -kanavalla.

Kun Vehviläinen pääsi ensimmäisen päivän päätteeksi perille yöpaikkaansa, oli hän aivan rikki. Hänen jalkansa olivat lopen uupuneet noin 15 kilometrin vaeltamisesta ja ylä- ja alamäet olivat vieneet hänestä mehut.

Juontaja järkeili, että jättäisi yöpaikkaan osan turhista tarvikkeistaan, jotta toinen, vieläkin pidempi vaelluspäivä sujuisi mallikkaammin. Niinpä hän purki suuren osan rinkan sisällöstään ja jätti ne reitin puoliväliin.

Toisena päivänä vaellus sujuikin aluksi melko hyvin upeissa maisemissa. Kahdeksan kilometrin jälkeen alkoivat kuitenkin vaikeudet.

– Alkoi sataa vettä (ei sadevaatteita mukana), tuli huutava nälkä (retkikeitin oli mukana, mutta kaiken ruuan olin jättänyt majapaikkaan), iltapäivällä löysin upean puron, jonka solina olisi pitänyt tallentaa paikallaan olevalla kameralla pitkällä valotusajalla (kameranjalkaa ei ollut mukana). Lopputuloksena kävelin 8 kilometriä liitulakujen voimalla, kunnes vasemman jalan akillesjänteen märistä sukista alkanut vaiva teki kävelystä omituista hyppelyn ja köpöttämisen välimuotoa, suosikkijuontaja selosti Facebookissa.

Vehviläinen kuvaili radiossa kävelynsä muistuttaneen suuresti rocklegenda Ozzy Osbournen lyhyttä ja hieman vaappuvaa askellusta.

– Tiedätkö kun vanhat ihmiset köpöttää? Mä rupesi sillä tavalla köpöttämään. Vaihdoin ne mun vaelluskengät, jotka tämän vaivan aiheuttivat paljasjalkakenkiin. Ei se auttanut mitään, se oli päässyt jo niin kipeeksi. Yhdessä kohtaa sanoin, että nyt riittää, perkele. Katsoin lähimmän autotien, painoin metsän läpi sinne ja tilasin taksin.

– Huusin ja kirosin siellä metässä, että mä olen maailman tyhmin jätkä. Olin purkanut sieltä repusta kaiken, mitä tarvitsisin ja jättänyt kaiken sen, mitä ei tarvii. Hermo meni.

Taksikuskin mukaan Vehviläinen ei ollut ainoa, jonka hänen taksikuskinsa oli hakenut reitin varrelta. Silti juontajaa syletti se, miten tyhmä hän oli ollut luullessaan, että vaellus onnistuisi aivan kylmiltään.

Taksi kuskasi Vehviläisen pois Herajärven kierrokselta ja parin tunnin kuluttua hän jo siemailikin punaviiniä Joensuussa hienossa ravintolassa.

– Koska mä voin, hän täräyttää Facebookissa.

Vehviläinen kiittelee kirjoituksessaan vuolaasti Petra-puolisoaan ja kehuu tätä mahtavaksi matkaseuraksi epäonnisesti vaelluksesta huolimatta. Petra on kommentoinut juontajan hulvatonta vaelluskuvausta ja paljastaa pelastaneensa huonosti varustautuneensa rakkaansa kesken reissun.

– Tää on paras reissu ikinä. Sä oot parasta matkaseuraa. Mainittakoon, että mulla oli kaikki tarpeellinen mukana, ja lainasin myös Kimmolle mun alushousuja, hän naureskelee.

Kommentoijia kiinnosti, joutuiko radiojuontaja vaeltamaan stringeissä, mutta Petran mukaan tarjolla oli sentään urheilualushousut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?