Mailis Penttilä hakeutui uudelleen terapiaan – nyt sometähti puhuu avoimesti siitä, miksi päätti salata kauneusoperaationsa - Viihde - Ilta-Sanomat

Mailis Penttilä hakeutui uudelleen terapiaan – nyt sometähti puhuu avoimesti siitä, miksi päätti salata kauneusoperaationsa

Mailis Penttilä haluaa puhua avoimesti kiusaamisesta ja sen seurauksista.

1.9.2020 8:45

Mailis Penttilä puhuu Instagram-tilillään siitä, kuinka hän päätti hakeutua uudelleen terapiaan käsittelemään ulkonäköön ja sometyöhön liittyviä teemoja.

Muun muassa Koko Suomi leipoo -ohjelmasta ja Miss Helsinki -kilpailusta julkisuuteen tullut Penttilä julkaisi kuvapalvelussa otoksen, jonka yhteydessä kirjoittaa puhuvansa sovelluksen tarinaosiossa lisää somekiusaamisesta ja sen herättämistä tunteista.

– Tämän hymyn taakse kätkeytyy moni itku, joka on itketty ilkeiden kommenttien vuoksi. Myös somepersoonilla on tunteet ja ilkeät kommentit satuttavat, Penttilä kirjoittaa kuvatekstissä.

– Kaikilla meillä on oikeus elää omaa elämäämme juuri siihen tyyliin ja sen näköisenä kuin itse haluamme.

Instagramin tarinaosiossa Penttilä kertoo, kuinka kävi aikanaan kuusi vuotta psykoterapiassa muun muassa edellisessä suhteessaan. Penttilän hän hakeutui tuolloin terapiaan, koska halusi muuttaa edellisestä suhteestaan opittuja vanhoja käytösmallejaan suhteen päätyttyä.

– Edellinen parisuhteeni oli todella erilainen kuin nykyinen. Olimme yhdessä kotona ja vapaa-ajalla. Koko suhteen aikana en nähnyt yhtään ystävää. Mulla ei oikeastaan ollut yhtään ystäviä. Tajusin suhteen jälkeen, että se ei ollut normaalia, Penttilä pohtii.

Samalla Penttilä painottaa, että parisuhteita on niin monia kuin ihmisiäkin. Nykyisessä parisuhteessaan Pekka-rakkaansa kanssa hän kokee saavansa tarpeeksi tilaa.

Nykyään Penttilä elää avoliitossa Pekka Koskisen kanssa.­

Videolla Penttilä paljastaa palanneensa hiljattain palanneensa terapiaan käsittelemään itselleen vaikeita aiheita. Hän kertoo käsittelevänsä terapiassa nykyään muun muassa somekiusaamista, sekä ulkonäköön ja sen muokkaamiseen liittyviä ongelmia.

– Mua on kiusattu lapsesta asti ja olen ala-asteelta asti saanut kuulla ikäviä ulkonäköön liittyviä kommentteja.

Penttilä kertoo käsitelleensä terapiassa, miksi hän on päätynyt muokkaamaan ulkonäköään ja miksi hän haluaa jatkaa sen muokkaamista.

– Keksin aina jonkun uuden jutun, mitä voisin muokata. Haluaisin päästä tuollaisesta piirteestä eroon, hän pohtii.

Sometähti toteaa aiemmin puhuneensa avoimesti muun muassa kauneuskirurgisista operaatioistaan, muun muassa rintaleikkauksestaan. Penttilä kuitenkin koki avoimuuden kääntyneen häntä vastaan negatiivisina kommentteina, joten päätti myöhemmin vaieta operaatioistaan.

– En halua asettaa vapaaehtoisesti itseäni sellaiseen tilanteeseen, jossa saan kunnon negatiivisten asioiden ryöpyn, hän toteaa.

– Tiedän, että kiusaaminen ei koske pelkästään julkisuuden henkilöitä. Mutta on helppoa haukkua somessa anonyyminä jotain julkisuuden henkilöä.

Mailis Penttilä vuonna 2017.­

Kaikesta huolimatta Penttilä haluaa tehdä työkseen sisältöjä sosiaaliseen mediaan, sillä kertoo pitävänsä siitä.

– En olisi itse koskaan voinut aiemmin kuvitella kertovani, että mua on kiusattu. Mutta kannustan kaikkia puuttumaan kiusaamiseen ja puhumaan siitä, hän päättää.

Mailis Penttilä tuli tunnetuksi Koko Suomi leipoo -sarjasta vuonna 2013. Hän myös kisasi vuoden 2016 Miss Helsinki -tittelistä. Tuolloin kisan voitti Jessica Ruokola.

Sittemmin Penttilästä on tullut suosittu somepersoona, jota seuraa Instagramissa yli 35 000 ihmistä. Penttilä viettää nykyään kotirouvan arkea IT-alalla työskentelevän miljonääripuoliso Pekka Koskisen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?