Game of Thrones -tähdeltä paljastus kulisseista: miesnäyttelijöiden karvaturkkien alle kätkeytyi erikoinen laitteisto - Viihde - Ilta-Sanomat

Game of Thrones -tähdeltä paljastus kulisseista: miesnäyttelijöiden karvaturkkien alle kätkeytyi erikoinen laitteisto

Daenerys Targaryenia näytellyt Emilia Clarke kertoo, kuinka miesnäyttelijöiden oloa viilennettiin tavalla, jota naisille ei tarjottu.

Näyttelijä Emilia Clarke kärsi tukalasta kuumuudesta Game of Thronesin kuvauksissa.­

30.8. 16:03

Game of Thrones -näyttelijä Emilia Clarke avaa hittisarjan puvustuksessa ilmenneitä kaksoisstandardeja. 33-vuotias huippunäyttelijä kertoi Edinburghin TV-festivaaleilla, kuinka miesnäyttelijöiden asuissa oli mukavuuksia, joita naisille ei tarjottu.

Daily Mail kirjoittaa, että Clarken mukaan miesnäyttelijöiden rooliasuissa oli sisäänrakennetut viilentimet. Clarke tunnetaan HBO:n fantasiasarjan Daenerys Targaryenin roolista.

Game of Thronesia kuvattiin monissa eri ilmastoissa, kuvauspaikat vaihtelivat kylmästä Islannista helteiselle Maltalle. Turkisasuja suosivat erityisesti hahmot kuten Kit Harringtonin näyttelemä Jon Snow ja muut Yövartion roolihahmot. Myös Clarken roolihahmo esiintyy sarjassa turkiksissa, vaikka hänet usein nähdäänkin myös muunlaisissa asuissa.

Emilia Clarke tuli tunnetuksi Daenerys Targaryenin roolista.­

Kuumemmissa ilmastoissa kuvatessa paksuissa turkisasuissa näyttelijöille tuli ajoittain tukalan kuuma. Yövartion hahmoja näytteleville tarjottiin erityinen viilentymiskeino.

– Kun kuvasimme kuumissa maissa ja heillä oli kaikki ne yllään, heillä oli asuihin kiinnitetyt generaattorilla toimivat pumput, Clarke kertoi.

– Sitä käytettiin pumppaamaan kylmää vettä putkiin asujen viilentämiseksi, heillä oli sellainen erikoinen jäähdytysjärjestelmä siellä alla, Clarke kuvaili.

Game of Thronesia kuvattiin monenlaisissa ilmastoissa.­

Clarken mukaan naisnäyttelijöille ei kuitenkaan tarjottu samanlaista vilvoittelumahdollisuutta. Clarken ainoa keino viilentyä oli peruukin nostaminen pois päätä hiostamasta. Naisten viilentäminen samalla menetelmällä kuin miesten oli kuulemma liian vaikeaa, ja Clarkea kehotettiin viilentämään itseään kylmäpusseilla.

Englantilainen Emilia Clarke teki läpimurtonsa Game of Thronesissa. Kahdeksan tuotantokautta kattava sarja oli huippusuosittu ympäri maailmaa, ja Clarken näyttelemä Daenerys Targaryen yksi sen suosituimmista hahmoista. Game of Thronesin lisäksi Clarke tunnetaan muun muassa elokuvista Kerro minulle jotain hyvää ja Solo: A Star Wars Story.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?