Black Panther -tähti Chadwick Boseman on kuollut vain 43-vuotiaana – salasi visusti rajun taistelunsa - Viihde - Ilta-Sanomat

Black Panther -tähti Chadwick Boseman on kuollut vain 43-vuotiaana – salasi visusti rajun taistelunsa

Chadwick Boseman salasi sairautensa ja teki töitä samalla, kun hän sai syöpähoitoja.

Chadwick Boseman tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvassa 42 sekä Black Panther.

29.8.2020 5:37 | Päivitetty 29.8.2020 8:19

Black Panther -elokuvan tähti Chadwick Boseman on kuollut 43-vuotiaana, kertoo muun muassa AFP. Boseman sairasti syöpää.

Bosemanin Instagram-sivuilla on julkaistu päivitys, jossa vahvistetaan näyttelijän kuolema. Päivityksen mukaan Bosemanilla oli diagnosoitu vuonna 2016 paksusuolen syöpä, jonka kanssa mies on kamppaillut neljä vuotta.

Näyttelijän kuolemasta kerrottiin hänen virallisella Instagram-tilillään.

– Todellinen taistelija Chadwick tarpoi kaiken läpi ja toi teille monia elokuvia, joita olette rakastaneet, päivityksessä lukee.

Päivityksen mukaan Chadwick on näytellyt monessa suosikkielokuvassa samalla, kun hän on käynyt läpi lukemattomia leikkauksia ja kemoterapiaa. Boseman ei ollut kertonut julkisuuteen sairaudestaan, BBC kirjoittaa.

– Hänen uransa tähtihetki oli herättää henkiin King T’Challa Black Pantherissa, Bodemanin tiedotteessa kerrotaan.

Boseman kuoli kotonaan vaimonsa ja perheensä läsnä ollessa.

– Perhe kiittää sinua rakkaudestasi ja rukouksistasi ja pyytää sinua kunnioittamaan heidän yksityisyyttään tänä vaikeana aikana, päivityksessä toivotaan.

Black Panther -elokuva oli BBC:n mukaan ensimmäinen supersankari elokuva, joka oli ehdolla Yhdysvaltain elokuva-akatemian Oscar-gaalassa vuoden elokuvaksi. Parhaan elokuvan pystin vei tuolloin Green Book, mutta Black Panther nappasi kuitenkin kolme muuta Oscaria.

Boseman näytteli myös muun muassa ohjaaja Spike Leen Da 5 Bloods -elokuvassa yhdessä Jasper Pääkkösen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?