Yksin kotona -tähti 40 vuotta! Syöksykierteestä selvinnyt Macaulay Culkin sai somen sekaisin jäätävällä kuitillaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Uskoisitko? Yksin kotona -tähti täytti jo 40 vuotta – ex-lapsitähti sai somen sekaisin poskettomalla heitollaan

Monen on vaikea uskoa, että Macaulay Culkin on jo 40 vuotta. Lapsitähden elämä on ollut tähän asti kuitenkin varsin vaiherikas.

Tällä hetkellä Macaulay Culkin voi paremmin kuin syöksykierteen synkimpinä hetkinä.­

27.8. 12:20

Kukapa meistä ei muistaisi legendaarisia Yksin kotona -elokuvia, joissa lapsitähti Macaulay Culkinin näyttelemä Kevin-poika seikkaili. Ensimmäinen elokuvista julkaistiin jo vuonna 1990, eikä lapsitähtikään ole enää niin nuori – itseasiassa Culkin täytti juuri 40 vuotta.

40 vuoden saavuttaminen aiheutti myös näyttelijätähdessä itsessään huvittuneisuutta. Culkin vitsaili ikääntymisestään ronskisti keskiviikkona Twitterissään.

– Hei tyypit, haluatteko tuntea itsenne vanhaksi? Täytin 40. Olkaa hyvä, Culkin laukoi vitsikkäästi Twitter-tilillään.

Twiitti keräsi peräti 1.6 miljoonaa tykkäystä.

– Tämä on lahjani maailmalle: saan ihmiset tuntemaan olonsa vanhoiksi. En ole enää lapsi, se on minun duunini, Culkin naureskeli vielä Twitterissä.

Moni kommentoi Culkinille takaisin, että hän on osui naulan kantaan. Samalla useat julkisuudestakin tutut kävivät jättämässä miehelle onnittelunsa merkkipäivän johdosta.

– Hyvää syntymäpäivää, näyttelijä Busy Philipps onnitteli.

Onnittelijoihin liittyivät myös muun muassa näyttelijätähti Sarah Michelle Gellar ja Paris Jackson.

Synkkä lapsuus

Macaulay Culkin oli yksi 90-luvun rakastetuimpia lapsitähtiä. Hänen uransa lähti valtavaan nousukiitoon vain 10-vuotiaana, kun hän esiintyi ensimmäisessä Yksin kotona -elokuvassa.

Macaulay Culkin elokuvassa Yksin kotona (1990).­

Culkin oli 14-vuotiaana ainakin rahan arvossa mitattuna kaikkien aikojen menestynein lapsinäyttelijä.

Hänen vanhempansa yrittivät hyötyä avioeronsa yhteydessä pojan 17 miljoonan dollarin suuruisesta omaisuudesta. Poika jäi vanhempiensa rahariidan keskelle. Culkin on kertonut olleensa perheensä elättäjä, mikä toi hänelle valtavasti paineita. Jos asiat eivät sujuneet julman isän mielen mukaan, isä hakkasi poikaa.

– Ole kiltisti tai lyön sinua. Hän oli paha mies. Väkivaltainen niin henkisesti kuin fyysisestikin. Voisin halutessani näyttää kaikki kehoni arvet, Culkin sanoi radiohaastattelussa tammikuussa.

Raju syöksykierre

Culkinin ura elokuva-alalla jatkui työntäyteisenä läpi lapsuuden. Vielä hieman yli parikymppisenä hän näytteli joissakin isommissa tuotannoissa, kuten Saved! -elokuvassa vuonna 2004 ja ääniroolissa Robot Chicken -animaatiosarjassa samoihin aikoihin.

Ex-lapsitähden elämässä on nähty melko myrskyisiä vaiheita. Kuva keväältä 2016.­

Sitten alkoi alamäki. Culkinin ura notkahti ja tähti ajautui traagiseen syöksykierteeseen elämänsä kanssa. Julkisuuteen levisi sitkeä huhu siitä, että tähti käyttäisi runsaasti huumeita. Lehtien sivuilla julkaistiin kuvia, joissa näkyi silmin nähden riutunut entinen lapsitähti.

Alamäkeä kesti lopulta yli kymmenen vuotta. Tällä hetkellä Culkin vaikuttaa voivan paremmin kuin aiemmin, mutta vielä vuonna 2012 RadarOnline kertoi Culkinin käyttäneen heroiiniin ja vahvoihin kipulääkkeisiin 6 000 dollaria kuukaudessa.

Culkinin asianhoitajat ovat kiistäneet jatkuvasti tähden heroiiniriippuvuuden. The National Enquirer puolestaan väitti Culkinin muuttaneen pahimmillaan New Yorkin kotinsa huumeluolaksi, jossa entinen lapsitähti juhli huumeita käyttävien ystäviensä kanssa.

Culkinin on myös kerrottu lähes kuolleen yliannostukseen yrittäessään itsemurhaa. Alamäen on kerrottu alkaneen epäonnisesti päättyneen rakkaussuhteen jälkeen. Culkin oli liki 10 vuotta yhdessä näyttelijä Mila Kunisin kanssa, mutta Kunis jätti Culkinin vuonna 2011.

Tällä hetkellä Macaulay Culkin voi paremmin kuin syöksykierteen synkimpinä hetkinä.­

Vaikka vauhti on tasoittunut villeimmistä vuosista, on tähti myöntänyt välttelevänsä valtavaa huomiota, jota hän saa yhä liki 30 vuotta läpimurtoelokuvansa jälkeen.

– Käyn kävelyllä aamukahdelta tai -neljältä, koska siihen aikaan kaduilla ei ole ketään. Silloin minulle on helpompaa kulkea tunnistamattomana, hän on todennut.

Viime vuosina 39-vuotias Culkin on tehnyt paluuta näyttelijän työhön ja saanut rooleja joistakin elokuvista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?