Stefan Thermanille syyte törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta

Liikemiehen epäillään ajaneen päihtyneenä viime pääsiäisenä.

26.8.2020 15:01

Liikemies Stefan Therman saa syytteen törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Syyte käsitellään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa, jonne syyttäjä on jättänyt haastehakemuksen viime maanantaina.

Thermanin epäillään ajaneen autoa päihtyneenä viime pääsiäisenä. Hän oli viettänyt pääsiäisviikonloppua huvilallaan Hangossa.

Käräjäoikeus käsittelee syytteet kirjallisessa menettelyssä, jos Therman suostuu siihen ja jos hän myöntää tekonsa. Kirjallisessa menettelyssä voidaan ratkaista tavallisimpia rikoksia, joiden maksimirangaistus ei ylitä kahta vuotta vankeutta.

Kirjallisessa menettelyssä voidaan kuitenkin tuomita enintään yhdeksän kuukautta ehdollista tai ehdotonta vankeutta. Kirjallista menettelyä voidaan käyttää, jos syytetty tunnustaa rikoksen ja jos hän suostuu menettelyyn. Myös uhrin suostumus vaaditaan, jos rikoksella on uhri.

Törkeässä rattijuopumuksessa rangaistusasteikko ulottu 60 päiväsakosta enintään kahden vuoden vankeuteen. Huumausaineen käyttörikoksesta tuomitaan sakkoja tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Epäiltyjen rikosten tekopäivä on 12. huhtikuuta. Seuraavana päivänä rattikäryn jälkeen Thermanin silloinen kumppani Martina Aitolehti ilmoitti Instagramissa pariskunnan eronneen.

Pian eron jälkeen Therman alkoi seurustella fitness-mallina ja -valmentajana tunnetun Sofia Belórfin kanssa. Tämä oli tahollaan juuri eronnut Katiska-huumevyyhdin pääsyytetystä Niko Ranta-ahosta. Belórf on Katiskassa hänkin syytettynä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta.

Therman on 33-vuotias yrittäjä, joka harjoittaa tätä nykyä pääasiassa asuntorakennus- ja kiinteistöbisnestä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?