Martti Syrjä todisti pahoinpitelystä syytetyn veljensä tapauksessa – kertoi eri version ex-vaimon toiminnasta

Oikeudenkäynnin toisena päivänä kuultiin todistajia.

26.8.2020 13:16

Turun hovioikeudessa käsitellään toista päivää muusikko Mikko ”Pantse” Syrjän käräjäoikeudessa saamaa pahoinpitelytuomiota vuodelta 2018. Asianomistajana oli hänen ex-vaimonsa, näyttelijä ja ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Osapuolten näkemykset kahdesta tapauksesta ovat hyvin erilaiset. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Sinisalo joutui Syrjän pahoinpitelemäksi tammikuussa 2016 ja saman vuoden joulukuun lopussa. Lääkärintodistuksista ilmenee, että Sinisalolla on ollut muun muassa aivotärähdys ja murtuma ranteessa.

Syrjä on kiistänyt syyllisyytensä, ja hän valitti 60 päivän ehdollisesta vankeustuomiostaan hovioikeuteen. Syrjän mukaan hänen ex-vaimonsa tekemän rikosilmoituksen syynä olisi ollut kosto siitä, että Syrjä haki avioeroa 2015 sekä se, että Syrjä oli tavannut uuden naisen. Pari erosi lopulta vuonna 2017 Sinisalon aloitteesta.

Oikeudenkäynnin toisena päivänä todistuksensa antoi Pantse Syrjän veli, Eppu Normaali -yhtyeen laulajana tunnettu Martti Syrjä. Häntä kuultiin videoyhteyden kautta kotiseudultaan Tampereelta. Hänen mukanaan kuulemisessa oli puoliso Seija Kosunen.

Syrjä oli mukana käräjäoikeuden istunnossa kaksi vuotta sitten, mutta ainoastaan tukemassa veljeään Pantsea. Nyt hän toimi todistajana.

– Olin mukana käräjäoikeuden istunnossa. Osapuolia kuultiin ennen ruokataukoa, ja kuulimme silloin Kirsi-Kaisan sanovan, että hän oli soittanut Martille taksista (mennessään lääkäriin). Olimme molemmat, että hä, ei se näin mennyt, Martti Syrjä taustoitti syytään kertoa oma versionsa aamun tapahtumista.

Todistuksessa viitattiin jälkimmäiseen pahoinpitelyyn, joka tuomion mukaan tapahtui tapaninpäivän jälkeen yöllä.

Sinisalo oli kertonut peruuttaneensa aamulla hammaslääkäriaikansa ja sen sijaan menneensä taksilla lääkäriin näyttääkseen vammojaan. Hän kertoi soittaneensa Martti Syrjälle matkalla.

Syrjä kuitenkin kertoi todistuksessaan Sinisalon soittaneen kuuden jälkeen aamulla ja kertoneensa kovasta riidasta miehensä kanssa. Väkivallasta hän ei ollut puhunut. Syrjän mukaan Sinisalo epäröi, voiko lähteä ajamaan autolla hammaslääkäriin, kun oli juonut punaviiniä yöllä.

– Sanoin, että älä nyt ainakaan mene sisälle vaan tule meille. Ajatuksena oli se, että minäkin saatan heittää hänet hammaslääkärille. Meni ehkä 15 minuuttia, ja hän tuli meille.

Syrjän veljesten talot sijaitsevat vajaan puolen kilometrin päässä toisistaan.

Syrjän mukaan Sinisalo ei puhunut heidän luonaan mitään väkivallasta eikä hänessä näkynyt minkäänlaisia merkkejä pahoinpitelystä.

– Jos ranne olisi ollut kipeä, se olisi varmaan näkynyt. Hän käyttäytyi rauhallisesti ja normaalisti.

Puolustuksen tarkoituksena oli näyttää, että Sinisalon vammat olisivat voineet syntyä myös kaatumisessa kotimatkalla.

Sinisalon asianajaja Kaarle Gummerus kysyi Syrjältä, miksi hän ei ollut kertonut ennen käräjäoikeuden käsittelyä kyseisestä vierailusta. Syrjä kertoi, ettei ollut nähnyt sellaiselle tarvetta, ennen kuin kuuli asioita, jotka eivät pitäneet paikkaansa. Gummerus myös kyseenalaisti Syrjän muistikuvat puhelun kellonajasta.

Syrjä kertoi todistuksessaan saaneensa joskus aiemmin Sinisalolta viestejä, jossa tämä kertoi väkivallasta.

– Minä en uskonut pahoinpitelyyn enkä usko tälläkään hetkellä. Kirsi-Kaisalla on ollut taipumusta liioitella asioita. Minulla ei ole tapana puuttua toisten ihmisten perheasioihin. Olen yrittänyt pitää matalaa profiilia, Syrjä sanoi.

Myös todistajina tiistaina kuullut Sinisalon läheiset kertoivat kuulleensa häneltä parisuhdeväkivallasta useaan otteeseen.

Oikeudenkäynti saatiin päätökseen keskiviikkona.

Korjattu: Kotikaupunki kotiseuduksi, tapahtuma-aikaa täsmennetty.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?