Ile Uusivuori paljastaa, millaista fanipostia hänelle tulvii – yksi piirre ulkonäössä saa naiset lähettämään juontajalle erikoisia viestejä - Viihde - Ilta-Sanomat

Ile Uusivuori paljastaa, millaista fanipostia hänelle tulvii – yksi piirre ulkonäössä saa naiset lähettämään juontajalle erikoisia viestejä

40 vuotta täyttävä Ile Uusivuori on nykyään koko kansan tuntema tv-kasvo. Kameroiden sammuttua juontaja nauttii perhe-elämästä kolmen lapsensa kanssa.

Vaikka Ile Uusivuori on pitkän linjan ammattilainen, jännittää hän edelleen jokaista suoraa lähetystä.­

26.8. 7:15

Juuri tässä on hyvä. Juontaja Ilkka ”Ile” Uusivuori seisoo meren äärellä ajan patinoima nahkatakki yllään ja katsoo levollisena Helsingin Munkkiniemen tuttuja lenkkipolkuja. Koko kansalle tuttu juontaja myöntää joutuneensa opettelemaan hetkessä elämisen taidon kantapään kautta, mutta nyt 40 vuoden iässä se tuntuu vihdoin onnistuneen.

– Elän nyt elämäni parasta aikaa. Kaikki palaset ovat kohdillaan, Uusivuori myöntää onnellisena.

Keskiviikkona syntymäpäiviään viettävä Uusivuori ei pidä isoja juhlia. Syynä on tietysti vallitseva koronatilanne, mutta toisaalta myös työt pitävät miehen kiireisenä.

– Koko synttäripäivä hurahtaa töiden parissa. Jos illalla ennen sänkyyn kaatumista ehdin juoda yhden synttäridrinkin, niin se on jo saavutus, Uusivuori nauraa.

Ile Uusivuori viettää 40-vuotissyntymäpäivänsä tiukasti töiden parissa.­

Suomalaisille Uusivuori on tuttu lukuisista tv-ohjelmista. Mies on viime vuosien aikana juontanut muun muassa X Factoria ja Fort Boyardia, sekä toiminut Uutisvuodon kapteenina. Tänä keväänä Uusivuori juonsi jättisuosion saanutta Masked Singer Suomea.

Uusivuoren tie tv-tähdeksi alkoi radiosta, sillä hän juonsi YleX:n lähetyksiä peräti 12 vuoden ajan. Radiotyöt jäivät taakse vuonna 2015, mutta mukaan noista ajoista tarttui jotain pysyvää: elämän rakkaus, juontaja Marja Hintikka. Myös Hintikka työskenteli Ylellä, ja parin rakkaus roihahti työpaikalla 14 vuotta sitten.

Nyt avioparilla on kolme ihanaa lasta, jotka ovat syntyneet vuosina 2013, 2015 ja 2018. Perhe elää onnellista arkea upouudessa Töölön-kodissaan. Isyys oli Uusivuorelle pitkäaikainen haave.

– Olen ollut jokaisessa synnytyksessä mukana, ja lasteni syntymät ovat elämäni tähtihetkiä. Onhan se vähän klisee, mutta niin se vain on.

Marja Hintikka ja Ile Uusivuori vuonna 2012. Pari meni naimisiin kesällä 2011.­

Jäätyään pois radiosta juontaja heittäytyi koti-isäksi liki vuoden ajaksi, sillä Hintikka teki omaa ohjelmaansa ja Uusivuori halusi miettiä seuraavaa askeltaan. Koti-isyys oli ihanaa, mutta välillä mieleen hiipi epävarmuus tulevasta. Varsinkin, kun hän työnsi lastenvaunuja litimärkänä syksyisessä räntäsateessa.

– Silloin mietin paniikissa, että apua, olen heittänyt kaiken menemään. Marja kuitenkin muistutti minua sinnikkäästi, että nauti tästä, koska tämä on ainutlaatuista aikaa. Ja kyllä niitä työtarjouksiakin sitten tuli.

Omien lasten temmellystä vierestä seuratessa Uusivuorta naurattaa ajatus siitä, että hän olisi jonkun mielestä unelmien perheenisä.

– Se ei pidä paikkaansa. Olen täysin tavallinen perheenisä. Avioliitto ja vanhemmuus ovat siitä hienoja asioita, että niihin kuuluvien haasteiden edessä kaikki ovat samalla viivalla.

Sen Uusivuori kuitenkin myöntää, että hän aikoo jatkossakin laittaa itsensä täysillä likoon.

– Otan nämä jutut tosissani. Haluan olla tulevaisuudessa sellainen isovanhempi, joka osaa vaihtaa myös lastenlapsiensa vaipat.

Juontajapariskunta Ile Uusivuoren ja Marja Hintikan perhe on täydentynyt jo kolmella lapsella. Kuva vuodelta 2019.­

Juontajapariskunnan liitto on näyttäytynyt ruuhkavuosista huolimatta julkisuudessa rakkaudentäyteisenä ja onnellisena.

– Haluan uskoa siihen, että tunteet vain syventyvät ajan myötä. Me valitsemme Marjan kanssa toisemme joka päivä uudelleen. Siitähän tässä on kysymys.

Julkisuus on osa sekä Uusivuoren että Hintikan työtä. Se helpottaa merkittävästi asioita, sillä molemmat osapuolet ymmärtävät täysin miltä tuntuu kaatua suoran lähetyksen jälkeen rättiväsyneenä sänkyyn.

– Tiedämme sanomattakin, mitä toinen käy läpi. Se on ollut mielestäni aina vain positiivinen asia, että olemme samalla alalla.

Minkäänlaista kilpailuasetelmaa pariskunnan välillä ei ole ollut. Siitä todisteena perheen mökin huussin seinällä komeilee Uusivuoren leikkaama takavuosien lehtiotsikko, jossa häntä kutsutaan Marja Hintikan mieheksi.

– Naisia määritetään usein miestensä kautta, joten minusta se oli niin siistiä, että minä taas olen Marja Hintikan mies. Se on minulle täysin okei.

Vaikka Ile Uusivuori on pitkän linjan ammattilainen, jännittää hän edelleen jokaista suoraa lähetystä.­

Nyt Uusivuorikin on koko kansan tähti, jolle sataa aika ajoin fanipostia. Viestien takana ovat usein naiset, joiden Uusivuori paljastaa ruotivan erityisesti hänen naamakarvoitustaan.

– Saan naisilta jonkin verran viestejä parrastani. Naiset moittivat, että miksi ihmeessä leikkasin partani. Osan mielestä taas olen miehen näköinen nimenomaan ilman.

Tv-ruuduissa Uusivuori nähdään tänäkin syksynä, sillä 2. syyskuuta alkaen hän juontaa MTV3-kanavalla Penkinlämmittäjät-sarjaa. Työkiireet eivät siis toistaiseksi ole helpottamaan päin.

– Nautin valtavasti suorista lähetyksistä ja juontamisesta, mutta voisin joskus kuvitella tekeväni töitä pysyvästi myös kameran toisella puolella.

Uusivuori on ilokseen huomannut, että neljänkympin rajapyykin saavuttaminen on hionut hänestä niitä kaikista terävimpiä kulmia pois.

– Vielä jokin aika sitten halusin aina olla paras, nopein ja hauskoin. Nyt nautin eniten siitä, kun saan muut ympärilläni loistamaan. Minun ei tarvitse olla aina esillä.

Työ on Ile Uusivuorelle tärkeää, mutta onnellisimmillaan hän on vaimonsa ja lastensa kanssa.­

Myös elämän rajallisuus näyttäytyy nyt erilailla. Siksi Uusivuori pyrkii nauttimaan jokaisesta hetkestä täysillä, mutta turhia murehtimatta. Nelikymppisetkin järjestetään sitten joskus, kun ajat helpottavat.

– Osaan tässä iässä olla kiitollinen ja luottaa elämään. Uskon siihen, että asiat kääntyvät aina parhain päin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?