Pantse Syrjän pahoinpitelytuomiota käsitellään hovissa – ex-avioparilla hyytävä kohtaaminen käytävällä - Viihde - Ilta-Sanomat

Pantse Syrjän pahoinpitelytuomiota käsitellään hovissa – ex-avioparilla hyytävä kohtaaminen käytävällä

Syrjän mukaan oli selvää, että käräjäoikeuden tuomiosta valitetaan.

Pantse Syrjä saapui oikeuskäsittelyyn vakavailmeisenä.

25.8.2020 10:47

Turun hovioikeudessa alkoi tänään käsittely, jossa osallisina ovat Eppu Normaali -yhtyeestä tunnettu kitaristi Mikko ”Pantse” Syrjä ja hänen ex-vaimonsa, näyttelijä ja ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

Syrjä tuomittiin lokakuussa 2018 ex-vaimonsa pahoinpitelystä 60 päivän ehdolliseen vankeuteen. Syrjä on kiistänyt syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja kertonut ex-vaimonsa halunneen kostaa sen, että hän oli hakenut avioeroa vuona 2015.

Sinisalon mukaan hän oli salaillut väkivaltaa pitkään suojellakseen perheensä mainetta. Käräjäoikeuden käsittelyssä esitettiin todisteina muun muassa soitot hätäkeskukseen ja lääkärintodistuksia vammoista.

Valituksen hovioikeuteen tuomiosta teki Syrjä. Hän saapui hovioikeuteen nykyisen puolisonsa Elina Syrjän ja asianajajansa Jussi Ojalan kanssa.

Pantse Syrjän ja Sinisalon kohtaaminen hovioikeuden käytävällä oli kylmä. Sinisalo pysähtyi Syrjän kohdalla ja tuijotti häntä hetken ajan tuimasti. Syrjä katsoi takaisin, mutta kumpikaan ei sanonut sanaakaan.

Ex-vaimon ja Pantse Syrjän kohtaaminen oli hyytävä.

Kaksi vuotta sitten Pirkanmaan käräjäoikeudessa Syrjän tukena olivat hänen bändikaverinsa sekä äitinsä, runoilija ja akateemikko Kirsi Kunnas. Tällä kertaa muut Eppu Normaalin jäsenet eivät olleet paikalla.

– He varmasti uskovat, että pärjään ilman heitä, Syrjä kommentoi Ilta-Sanomille ennen käsittelyn alkua.

Syrjä ei tiennyt, miksi asian etenemisessä hovioikeuteen kesti niin kauan. Hän kuitenkin kertoi, että heti käräjäoikeuden tuomion jälkeen oli selvää, että valitus tehdään.

– Minulle oli selvää, että asiaa ei tutkittu eikä tulkittu, ja todisteista tehtiin vääriä johtopäätöksiä. Valittaa tietysti piti, hän sanoi, Syrjä kertoi, että hovioikeuden käsittelyä varten on tehty ”omatoimista tutkintaa”, mutta hän ei voinut avata asiaa enempää.

Pantse Syrjälle tehtiin turvatarkistus ennen hovioikeuteen saapuessa.

Sinisalo pysytteli takahuoneessa ja saapui oikeussaliin vasta käsittelyn alkaessa. Hän katsoi pitkään vastapuolta, tuhahteli ja pyyhki kyyneleitä, kun Syrjän asianajaja Jussi Ojala eritteli, miksei juuri kuunneltuja hätäkeskuspuheluita voi pitää uskottavina.

Syrjä piti katseensa koko ajan tiukasti edessään.

Käsittely jatkuu Turun hovioikeudessa keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?