Tiesitkö? Riku Nieminen työskentelee DJ:nä – aikeissa julkaista omaa musiikkia - Viihde - Ilta-Sanomat

Tiesitkö? Riku Nieminen työskentelee DJ:nä – aikeissa julkaista omaa musiikkia

Näyttelijä Riku Nieminen työstää hiljalleen omaa musiikkituotantoa näyttelijäntöiden ohella.

Muusikon uraa Nieminen on saanut kokeilla Juice Originals -kiertueella. Ympäri Suomea keikkaileva Juice Originals koostuu Juice Leskisen eri yhtyeissä vaikuttaneista soittajista, ja solistina on Juice-elokuvan päätähti Nieminen.

23.8.2020 17:13

Näyttelijä Riku Nieminen, 33, paljasti torstaina jättiyllätyksen, nimittäin hän tähdittää tulevaa Syke-elokuvaa, joka nähdään valkokankailla vuodenvaihteessa.

Näyttelijän kesäpäivät ovat vierähtäneet eri tuotantojen, kuten Syke-elokuvan kuvauksissa, mutta öisin mies suuntaa yöelämään tanssittamaan juhlakansaa. Nieminen on työskennellyt DJ:nä jo kuusi vuotta. Hänen tiskiltään kuuluu muun muassa housea sekä hittilistojen ulkopuolella olevien artistien uutta tuotantoa. Ennen Nieminen toi klubeille mukaan omat vinyylilevyt.

– Vinyylejä harvemmin enää kuljetan mukanani, mutta on niitäkin ehtinyt kasaantua kiva pino, Nieminen kertoo.

Nieminen pyydetään usein keikalle myös yksityisjuhliin. Ne ovatkin näyttelijän mukaan antoisimpia keikkoja.

– Kerran olin tyhjennetyssä pyöräkellarissa järjestetyissä juhlissa, jossa minun oli tarkoitus soittaa puoli tuntia, mutta ihmiset nauttivat niin, että keikka venyi kahteen tuntiin. Puolessa välissä keikkaa alkoi kuulumaan ihmisten suoranaista huutoa ja kiljumista hyvästä musiikista. Se oli mahtavaa, Nieminen hymyilee.

Riku Nieminen sai pääroolin Syke-elokuvasta.

Nieminen nousi koko kansa suosioon Putouksesta, jossa hän viihdytti kansaa viidellä ensimmäisellä tuotantokaudella. Näyttelijä on sittemmin esiintynyt useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Syke-elokuvan lisäksi hänet nähdään syksyllä juontajana Suurin pudottaja Suomi -ohjelman uudella kaudella ja Putouksen Allstars-kaudella, jonka hän myös ohjaa.

Niemisen mukaan freelancer-näyttelijän työt sekä yökeikat sopivat hänen tapauksessaan hyvin yhteen.

– Parhaimmassa ja pahimmassa tapauksessa näyttelijäntyö on kolmivuorotyötä, joten yökeikatkin onnistuvat mutkitta, Nieminen toteaa.

Nieminen paljastaa, että hän tuottaa parhaillaan omia kappaleita, jotka saatetaan vielä julkaista. Bändissä rumpalina soittanutta miestä houkuttaa ajatus artistiksi ryhtymisestä.

– Tällä hetkellä aikataulu on hyvin kiireinen, joten katsotaan, milloin saan edistettyä musiikkikuvioitani.

Riku Nieminen nähtiin Juice-elokuvan päähenkilönä. Kuvassa Nieminen esiintymässä maestron legendaarinen Suomi-kitara kaulassaan. Hän lihotti itseään elokuvaa varten 30 kiloa.

Muusikon uraa Nieminen on saanut kokeilla myös Juice Originals -kiertueella. Ympäri Suomea keikkaileva Juice Originals koostuu Juice Leskisen eri yhtyeissä vaikuttaneista soittajista, ja solistina on Juice-elokuvan päätähti Nieminen.

Riku Nieminen hankki keväällä ensimmäisen tatuointinsa. Hänen rintaansa tatuoitiin valtava avaruushenkinen tatuointi.

– Maailmankaikkeus ja sen äärettömyys on aina kiehtonut, joten valinta oli selvä. Aion ottaa tatuointeja luonto- sekä musiikkiteemalla koko käsivarteen ja muualle vartaloon.

Nieminen kuvailee itseään tyypiksi, joka erikoisenkin idean saadessaan vie projektin kuin projektin kunnianhimoisesti loppuun. Hän muistaa tilanteen nuoruudesta, kun hänen päättäväinen asenteensa vei hänet kohtalokkaaseen tilanteeseen.

– Olimme luokkaretkellä Sisiliassa ja hengailimme korkealla kalliolla. Pari italialaista huomasi minut ja rupesi naljailemaan ja naureskelemaan minulle. Kysäisin heiltä sitten englanniksi, voiko tästä hypätä ja nyökkäyksen jälkeen otin vauhtia ja hyppäsin pää edellä alas mereen 12 metristä. Ihan vaan siksi, koska heidän naljailunsa ärsytti. Retken paikallista vetäjää ei tilanne naurattanut, vaan hänen mielestään se oli typerin temppu, jonka hän on ikinä nähnyt.

– Sen jälkeen jätkät kuitenkin hiljenivät, Nieminen naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?