Fanit hieraisivat silmiään: maailmankuulu huippumalli päätyi Kim Jong-unin mainoskampanjan keulakuvaksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Fanit hieraisivat silmiään: maailmankuulu huippumalli päätyi Kim Jong-unin mainoskampanjan keulakuvaksi

Brittiläinen huippumalli Lily Colen kasvot on nähty lukemattomissa mainoksissa ympäri maailmaa. Yllättäen myös Pohjois-Koreassa.

Lily Cole vahvistaa olevansa mukana Pohjois-Korean propagandavideolla, mutta ei kerro tarkemmin miten hän siihen päätyi.­

14.8. 16:02

Punahiuksinen Lily Cole on yksi maailman tunnetuimmista huippumalleista. 32-vuotias britti aloitti uransa mallina jo teini-ikäisenä ja poseerasi 16-vuotiaana muotiraamattu Voguen kannessa.

Cole avautuu uransa värikkäistä vaiheista Who Cares Wins -kirjassaan. Cole kirjoittaa ponnistaneensa hyvin vaatimattomista oloista muotimaailman huipulle. Vuosien saatossa Colen kasvot ovat koristaneet muotilehtien sivuja, mainoksia ja luksusmuotitalojen kampanjoita.

Cole aloitti mallintyöt 14-vuotiaana. 2013 Cole ilmoitti jättävänsä catwalkit ja keskittyvänsä hyväntekeväisyystyöhön ja näyttelemiseen.­

Erikoisinta Colen mukaan on kuitenkin se, että hän on päätynyt myös Kim Jong-unin mainoskampanjan keulakuvaksi.

– Olen ollut mainoksissa, julisteissa ja paparazzikuvissa. Olen ollut jopa Pohjois-Korean propagandavideolla, Cole paljastaa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Cole myöntää olevansa mukana Kim Jong-unin propakandavideolla. Brittimedian mukaan video lähti leviämään sosiaalisessa mediassa ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja jo tuolloin monet panivat merkille, että yksi videolla nähtävistä naisista muistutti hyvin paljon Lily Colea.

Videolla Kim Jong-un kritisoi länsimaista mediaa ja kulutustottumuksia. Cole nähdään kameran edessä dramaattisessa tummassa meikissä ja hänen kasvojensa eteen ilmestyy iskulauseita.

– Video kritisoi länsimaita ja kuvailee sen luovan valheellisen mielikuvan. Räpyttelen pitkiä silmäripsiäni videolla ja kasvojeni eteen ilmestyy sana ”illuusio”, Cole kertoo kirjassa.

Lily Cole on luonut uraa myös näyttelijänä. Kuvassa Cole elokuvassa The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009).­

Lily Cole on käyttänyt uransa mukanaan tuomaa julkisuutta nostaakseen esille itselleen tärkeitä asioita, kuten luonnonsuojelua ja ihmisoikeuksia.

Cole on myös kritisoinut avoimesti muotimaailmaa ja sen raadollisuutta. Kirjassaan Cole kirjoittaa suhtautuvansa nykyään hyvin eri tavalla rahaan kuin mallinuransa huipulla.

– Taloudellista ahdistustani ei auttanut se, että jätin mallintyöt melko nopeasti ja valitsin tarkoin, kenelle tekisin töitä. Kun pankkitilini varat hupenivat, niin huomasin olevani rikas monilla muilla tavoin. Kokemukset ja ihmissuhteet tekivät minusta rikkaan. Nykyään arvostan minimalismia. Elän etuoikeutettua elämää, mutta viime vuosina olen luopunut paljosta, Cole kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?