YouTube-tähti osti arpoja miljoonalla dollarilla – näin kolmipäiväisessä raaputusurakassa kävi - Viihde - Ilta-Sanomat

YouTube-tähti osti arpoja miljoonalla dollarilla – näin kolmipäiväisessä raaputusurakassa kävi

Yhdysvaltalainen MrBeast-niminen tubettaja palkkasi jopa menninkäisen tuomaan arpaonnea.

­

14.8. 12:51

MrBeast-nimeä käyttävä yhdysvaltalaistubettaja Jimmy Donaldson osti videollaan miljoonalla dollarilla raaputusarpoja, eli lähes 850 000 eurolla. Arpoja oli niin paljon, että ne oli toimitettava Donaldsonille rekalla.

Arpoja oli yhteensä noin 120 000 kappaletta, ja Donaldson ryhtyi innokkaasti ottamaan selvää, paljonko niistä kertyisi voittoja.

Donaldsonin ostamat raaputusravat toimivat niin, että voiton sai selville puhelimella skannaamalla. Urakkaa helpottavasta skannauksesta huolimatta voittojen tarkistus oli hidasta, ja Donaldson hälytti apuun kymmenen ystäväänsä.

Vain yli 1 000 dollarin arvoiset voitot sai selville perinteisemmin kolikolla raaputtamalla. Arpojen tarkistuksen loppuvaiheessa Donaldson palkkasi jopa ammattilaismenninkäisen tuomaan onnea.

Donaldson osti aiemmalla videollaan arpoja 100 000 dollarin edestä, ja tuolloin niiden voittojen tarkistamiseen meni 17 tuntia. Nyt arpaurakka jakautui kolmelle päivälle.

Donaldsonilla oli mojova palkkio häntä auttaneille arpojen tarkistajille. Jokainen avustaja sai 10 prosenttia kokonaisvoittojen summasta. Tubettaja kertoi videolla ostavansa voittosumman hintaisen saaren. Saarella Donaldson aikoo järjestää Selviytyjät-henkisen kilpailun arpojen tarkistajille, ja kisan voittaja saisi pitää saaren.

Lopullinen arvoista voitettu summa oli 720 971 dollaria eli noin 610 000 euroa. Tubettaja ei siis aivan saanut arpoihin käyttämiään rahoja voittoina takaisin, vaan tappiota tuli reilu 279 000 dollaria.

Jimmy Donaldson on tunnettu videoistaan, joiden teko vaatii suuria rahasummia. Törsäystempausten lisäksi tubettaja käyttää rahojaan hyväntekeväisyyteen.

Donaldson aloitti YouTube-videoiden tekemisen jo vuonna 2012 ollessaan vasta 13-vuotias. Varsinaisen läpimurtonsa videopalvelussa Donaldson teki kuitenkin vuonna 2017 julkaistessaan videon, jolla hän laskee sataantuhanteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?