Biisonimafiasta tuttu Janne Kaperi oli mukana Imatran lento-onnettomuudessa – kertoo järkyttävästä turmasta: ”Tiesin, ettei hyvin käy” - Viihde - Ilta-Sanomat

Biisonimafiasta tuttu Janne Kaperi oli mukana Imatran lento-onnettomuudessa – kertoo järkyttävästä turmasta: ”Tiesin, ettei hyvin käy”

Janne Kaperi sai lieviä vammoja ja vietti yön sairaalassa.

9.8.2020 17:17

Sketsiryhmä Biisonimafian Janne Kaperi oli mukana lauantaina Imatran Immolan lentokentällä tapahtuneessa lento-onnettomuudessa. Pelastuslaitoksen mukaan moottoroitu pienkone oli nousemassa lentoon kiitotieltä, kun se yllättäen putosi noin kymmenen metrin korkeudelta. Koneessa oli lentäjän lisäksi viisi muuta ihmistä. Kaikki koneessa olleet vietiin pelastuslaitoksen mukaan sairaalaan tarkastettaviksi.

Kaperi kertoi tapahtuneesta Biisonimafian Instagram-tilillä. Hän sai onnettomuudessa lieviä vammoja ja vietti yön sairaalassa.

– Noususta tiputtiin ja rullattiin ympäri. Jäätävää tuuria siinä oli mukana. Olisi voinut käydä todella pahasti, Kaperi raportoi.

– Multa löytyi haavojen ja mustelmien lisäksi murtuma selästä, mutta ei todellakaan mitään vakavaa. Yö ja aamu ollaan oltu sairaalassa tarkkailussa. Iso kiitos pelastushenkilöstölle sekä sairaalan väelle ja kaikille, jotka olivat paikalla auttamassa. Ihan mieletöntä duunia jokaiselta, hän jatkoi.

Onnettomuustutkintakeskus Otkes sai tiedon onnettomuudesta lauantai-iltana.

Kaperi kertoo IS:lle päässeensä sairaalasta sunnuntaina iltapäivällä. Hänen mukaansa koneessa olleet olivat tekemässä laskuvarjohyppyä, kun kone putosi nousun aikana.

– Kaikki ovat kokeneita hyppääjiä, joten tiesimme heti, että edessä on pakkolasku. Osasimme toimia sen mukaan, joten sitten vain valmistauduimme iskuun, Kaperi sanoo.

Kaperi kertoo harrastaneensa laskuvarjohyppyä muutaman vuoden. Kaperi tiesi lajin riskit, mutta järkyttyi tilanteesta.

– Kyllä se säikäytti. Luemme aktiivisesti tilastoja koneiden putoamisista, mutta ei sitä ikinä olisi uskonut, että niin sattuisi omalle kohdalle. Olemme harjoitelleet, miten toimia koneen pudotessa, mutta harvemmin niistä vähillä vaurioilla selviää. Kun aloimme tehdä pakkolaskua, kyllähän siinä tiesi, ettei tässä hyvin käy.

Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi kirjoitti lauantai-iltana Twitterissä, että yksi koneessa olleista loukkaantui vakavasti. Nurmen mukaan Cessna 206 -koneen nousu ja pakkolasku epäonnistuivat. Hän sanoi onnettomuutta "ilmeiseksi moottorihäiriötapaukseksi". Otkes aloittaa alustavan tutkinnan lentoturmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?