Uutuusdokumentti paljastaa sydäntäsärkeviä yksityiskohtia Robin Williamsin viimeisistä hetkistä – näyttelijä salasi sairautensa viimeiseen asti

Hollywood-tähti Robin Williamsin perhe ja työtoverit pääsevät ääneen uutuusdokumentissa, jossa kerrotaan näyttelijän viimeisistä elinpäivistä.

Näyttelijä ja koomikko Robin Williamsin viimeisiä hetkiä avataan syyskuussa ilmestyvässä dokumentissa.

8.8.2020 22:10

Kuusi vuotta sitten Hollywoodissa kohahdettiin, kun rakastettu näyttelijä Robin Williams, 63, löydettiin kuolleena Kalifornian-kodistaan. Williamsin assistentti Rebecca Erwin löysi tähtinäyttelijän hirttäytyneenä huoneestaan 11. elokuuta 2014. Williams ei jättänyt mitään viestiä.

Ruumiinavauksessa todettiin, ettei kuolemaan liittynyt päihteitä.

Myöhemmin selvisi, että Williams sairasti dementoivaa Lewyn kappale -tautia, joka vaikuttaa potilaan muistiin, käytökseen ja mielialaan. Tähdellä oli diagnosoitu myös Parkinsonin tauti, jonka oireista hän kärsi viimeiset elinkuukautensa. Parkinsonin tauti on neurologinen sairaus, jonka oireita ovat liikkeiden hitaus, lepovapina, lihasjäykkyys ja tasapainovaikeudet. Taudin syytä ei tiedetä, eikä sitä voida parantaa.

Williams oli salannut sairautensa ja vain harva tiesi tähden vaikeuksista.

Nyt näyttelijän viimeisten elinpäivien tapahtumia kerrataan Tylor Norwoodin ohjaamassa syyskuussa ilmestyvässä Robin’s Wish -dokumentissa. Williamsin leski Susan Schneider Williams kertoo Entertainment Tonight -lehdelle halunneensa tietää mistä Lewyn kappale -nimisessä sairaudessa on kyse ja miten se vaikutti hänen puolisonsa viimeisiin hetkiin. Williamsin puolison mukaan näyttelijätähti oli etsinyt vastausta siihen, mitä hänelle oli tapahtumassa.

– Koko tarina paljastui tätä dokumenttia tehdessä ja selvitimme totuuden, jota me Robinin kanssa olimme etsineet, Schneider Williams sanoo Entertainment Tonightille.

– Olimme puhuneet siitä, mistä haluamme tulla muistetuksi kuoleman jälkeen ja millaisia tunteita olisimme halunneet ihmisissä herättää. Robin sanoi heti, että hän haluaa auttaa ihmisiä, etteivät he olisi niin peloissaan.

Dokumentin traileri on katsottavissa alla olevalta videolta:

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Susan Schneider Williams on aikaisemmin kertonut Williamsin kärsineen viimeisinä kuukausinaan vainoharhaisuudesta, unettomuudesta ja muistihäiriöistä. Erityisen raskasta Williamsille oli se, että muistihäiriöt alkoivat haitata hänen työtään näyttelijänä.

Ongelmat konkretisoituivat, kun Williams ei kyennyt muistamaan repliikkejään Night at the Museum – Haudan salaisuus -elokuvan (2014) kuvauksissa.

– Muistinmenetys ja kyvyttömyys kontrolloida ahdistusta oli hänelle musertavaa, Schneider Williams on kertonut.

Robin Williamsin puoliso Susan Schneider Williams kertoo dokumentin avaavan Williamsin sairautta ja sitä, miten se vaikutti häneen viimeisinä elinpäivinä.

Leski on kertonut heidän viimeisen yhteisen päivänsä antaneen toivoa siitä, että Williamsin kunto saattaisi vielä kehittyä parempaan suuntaan.

– Teimme kaikkea sellaista yhdessä, jota rakastimme tehdä lauantaipäivisin. Iltaa kohti kaikki oli täydellistä, kuin pitkään kestäneet treffit.

– Sunnuntain loppuun mennessä minusta tuntui, että hän oli menossa parempaan suuntaan. Kun vetäydyimme nukkumaan perinteiseen tapaamme, hän sanoi minulle ”hyvää yötä, rakkaani” ja odotti minun tuttua vastaustani ”hyvää yötä, rakkaani”. Hänen sanansa kaikuvat yhä sydämessäni, Schneider Williams on kertonut.

Robin Williams teki läpimurtonsa Hollywoodissa Ystäväni avaruudesta -tv-sarjassa, jota esitettiin vuosina 1978–1982.

Robin Williams ehti tehdä pitkän uran Hollywoodissa ja näytellä lukuisissa elokuvissa. Hänet tunnettiin hauskana miehenä ja loistavana koomikkona, mutta hän teki myös vakavampia rooleja.

Näyttelijän tunnetuimpia elokuvia ovat muun muassa Hyvää huomenta, Vietnam, Will Hunting, Fisher King ja Kuolleiden runoilijoiden seura. Williams sai parhaan sivuosan Oscarin elokuvasta Will Hunting.

Night at the Museum -elokuvat olivat eräitä Williamsin viimeisiä roolisuorituksia. Kuvassa tähti Ben Stillerin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?