TikTok-tähdet kylvivät kauhua tökeröllä tempauksellaan – nyt 23-vuotiaita kaksosia uhkaa neljän vuoden vankeusrangaistus - Viihde - Ilta-Sanomat

TikTok-tähdet kylvivät kauhua tökeröllä tempauksellaan – nyt 23-vuotiaita kaksosia uhkaa neljän vuoden vankeusrangaistus

TikTok-tähdet joutuvat oikeuden eteen viime syksynä tapahtuneen tempauksen takia.

Alex ja Alan Stokesilla on TikTokissa yli 25 miljoonaa seuraajaa.­

8.8. 20:50

Alan Stokes ja Alex Stokes ovat saaneet syytteet Kaliforniassa viime lokakuussa tapahtuneesta ”pilasta”, kertoo BBC.

Viime syksynä TikTokissa ja YouTubessa valtavan suositut 23-vuotiaat sometähdet kuvasivat YouTubeen videon, jossa he esittivät pankkiryöstäjiä.

Videolla mustiin hiihtomaskeihin pukeutuneet veljekset esittivät pakenevansa rakennuksesta kassi täynnä seteleitä. Paikalla ollut pahaa-aavistamaton Uber-kuski joutui veljesten tempaukseen mukaan, kun hänet yritettiin pakottaa veljesten ”pakokuskiksi”.

BBC:n mukaan huolestuneet silminnäkijät soittivat hätänumeroon ja ilmoittivat kahden naamioituneen miehen yrittävän varastaa Uber-kuskin auton. Paikalle hälytetyt poliisit käskyttivät kuskin ulos autosta aseella uhaten. Poliiseille selvisi vasta tuolloin, ettei kuskilla ollut mitään tekemistä väitetyn pankkiryöstön kanssa.

– Meillä oli naamiot ja kaikkea ja kuski heitti meidät ulos autosta. Sitten paikalle tulikin kymmenen poliisiautoa ja kuskia uhattiin aseella. Poliisit luulivat häntä pakokuskiksemme ja mies yritti sanoa, etten ole osallisena missään, veljekset virnuilivat nyt jo poistetulla YouTube-videollaan.

Deadline-sivuston mukaan veljekset ja heidän mukanaan ollut videokuvaaja yrittivät toistaa pankkiryöstöhuijauksen muutamaa tuntia myöhemmin.

Stokesin veljeksiä uhkaa jopa neljän vuoden vankeustuomio.­

– Nämä eivät olleet mitään jekkuja. Nämä olivat rikoksia, jotka olisivat voineet johtaa siihen, että joku saa vakavia vammoja tai jopa kuolee. Poliisit ovat vannoneet suojelevansa ihmisiä ja jos joku soittaa hätänumeroon pankkiryöstöstä, niin poliisit vastaavat tähän, syyttäjä Todd Spitzer jyrisi.

– Kyseessä oli jonkinlainen kieroutunut yritys saada suosiota netissä saattamalla ihmiset ja poliisit vaaraan.

BBC:n mukaan sometähtiä vastaan on nostettu syytteet vapaudenriistosta ja tietoliikenteen häirinnästä, josta he voivat maksimissaan saada neljän vuoden vankeusrangaistuksen.

Stokesin veljesten somesuosioon viime syksyn tapahtumat eivät ole juurikaan vaikuttaneet. Veljekset ilmoittivat heinäkuussa rikkoneensa 25 miljoonan seuraajan rajapyykin TikTokissa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?