Henna Kalinainen ajautui rajuun bileputkeen ja huomasi pian painavansa yli sata kiloa – kertoo avoimesti alkoholinhuuruisista kuukausistaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Henna Kalinainen ajautui rajuun bileputkeen ja huomasi pian painavansa yli sata kiloa – kertoo avoimesti alkoholinhuuruisista kuukausistaan

Henna Kalinaisen mullistava elämäntapamuutos nähdään Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Henna Kalinainen kertoo käyttäneensä alkoholia turruttaakseen yksinäisyyden ja tyhjyyden tunnetta.­

5.8. 20:48

Moni saattaa muistaa Henna Kalinaisen, 31, kohuotsikoista sekä tosi-tv-formaateista, kuten Viidakon tähtösistä ja Big Brotherista. Sittemmin Kalinaisen elämä on ottanut täysin uuden suunnan: hän elää onnellisessa parisuhteessa 16 vuotta vanhemman poikaystävänsä kanssa ja odottaa esikoistaan.

Potkua uuteen elämänvaiheeseen on antanut huomattava elämäntapamuutos, joka nähdään tulevalla Olet mitä syöt -kaudella. Kalinaisen mukaan hänen elintapansa olivat aiemmin retuperällä: hän söi epäterveellisesti, käytti runsaasti alkoholia ja liikkui hädin tuskin ollenkaan.

– Elämänhallintani lipsui pahasti. Saatoin herätä kahdelta päivällä ja mennä ensimmäisenä terassille. Sitten kahdeksalta illalla söin kebabin ja menin nukkumaan kahdelta yöllä. Tai sitten menin aamulla töihin, söin yhden aterian ja suuntasin illalla klubille. Minulla ei ollut minkäänlaista päivärytmiä, Kalinainen huokaa.

Kalinainen kertoo käyttäneensä alkoholia lähes päivittäin. Töiden jälkeen hänellä oli tapana suunnatta kavereidensa kanssa muutamille baariin.

– Kenellä tahansa ote lipsuu jossakin vaiheessa, kun siitä tulee säännöllistä. Hoidin asiani, mutta hoidin miten sattuu. Alkoholinkäyttö hallitsi elämääni, ja kun sosiaalinen kanssakäyminen vaatii aina alkoholia, on menty liian pitkälle, Kalinainen painottaa.

Karut elämäntavat näkyivät myös painossa: vaakaa näytti sataa kiloa. Kalinainen sanoo kokeilleensa vuosien varrella useita laihdutuskuureja tuloksetta.

– Alkoi ahdistamaan, kun en päässyt tavoittelemiini tuloksiin, hän sanoo.

Kalinen nousi julkisuuteen vuonna 2008, kun hän asteli Big Brother -taloon. Seuraavana vuonna Henna ja toinen BB-tähti Antti Kurhinen yllättivät asukit avioitumalla BB-talon olohuoneessa. Parin liitto päättyi eroon vuonna 2010­

Siideristä smoothieen

Olet mitä syöt -ohjelman ansiosta Kalinaisen elämäntavat ovat nyt täysin toisenlaiset. Baarireissujen sijaan hän nauttii koti-illoista oman kullan kainalossa.

Elämäntaparemontin suurin haaste hänelle oli motivaation puute liikkumiseen, mutta nyt hän on löytänyt itselleen sopivia liikuntamuotoja. Hän tekee poikaystävänsä kanssa pitkiä kävelylenkkejä ja harrastaa hyötyliikuntaa. Elämäntapamuutos on Kalinaisen mukaan pariskunnan yhteinen projekti.

Myös ruokailutottumukset menivät rytinällä uusiksi. Hän aloittaa aamun aamiaisella ja syö päivän aikana säännöllisesti.

Kalinainen kiittää projektin onnistumisessa lääkäri Pippa Laukkaa. Hän korostaa, että ennen kaikkea suurin muutos tapahtui pään sisällä.

– En usko, että olisin onnistunut ilman Pippaa. Hän kannusti minua rakastamaan itseäni ja tekemään parempia valintoja. Olen hänelle ikuisesti kiitollinen. Tunnen olevani kuin uudestisyntynyt, Kalinainen iloitsee.

Henna Kalinainen Maatilan prinsessa -ohjelmassa -ohjelmassa 2013.­

Uudet rutiinit ovat vaikuttaneet myös ihmissuhteisiin. Kun Kalinainen ei ollutkaan enää tuttu näky kapakoissa, osa ihmissuhteista jäi taka-alalle.

– Nykyään kaipaan niitä ystäviä, joiden kanssa en ollut pitkään aikaan tekemisissä, Kalinainen toteaa.

Villit vuodet takana päin

Kalinaisen mukaan häntä pyydettiin jo viime kaudella Olet mitä syöt -ohjelmaan mukaan. Silloin hän ei kokenut olevansa vielä valmis.

– En ollut valmis julkisuuden tuomaan paineeseen, ja pelkäsin epäonnistumista, hän tunnustaa.

Tosi-tv-tähtenä tunnettu nainen kokee kasvaneensa huomattavasti nuoruusvuosistaan. Hän haluaa pyyhkiä vanhat pölyt pois.

– Minua ei kiinnosta, mitä muut ihmiset minusta ajattelevat, mutta tavallaan haluaisin korjata sitä nuoruuden hölmöilyä. En halua jäädä ihmisten muistiin ylipainoisena, masentuneena ja alkoholisoituneena B-luokan julkkiksena. Minusta on jäänyt näkemättä se puoli, kuinka kiltti, herkkä ja huomaavainen todellisuudessa olen, hymyilevä Kalinainen toteaa.

Kalinainen kertoo olevansa toimistotyössä myyntialalla ison yrityksen palveluksessa. Hänen haaveenaan on vielä hakea jatkokoulutukseen ja mahdollisesti perustaa oma yritys.­

Kalinainen oli julkisuudesta tuttu myös hänen nykyiselle kumppanilleen. Kalinainen tapasi poikaystävänsä viime vuoden helmikuussa ravintolassa.

– Hän tiesi minusta ja halusi jutella. Olin silloin ilman meikkiä krapulassa, enkä ajatellut, että tämän ihmisen kanssa perustaisin perheen, hän paljastaa.

Pian parin välillä alkoi kipinöimään. Puolen vuoden seurustelun jälkeen he muuttivat yhteen. Helmikuussa 2020 pariskunta kihlautui, ja nyt Kalinainen on viidennellä kuulla raskaana. Naisen mukaan elämäntapamuutos auttoi häntä tulemaan raskaaksi.

– Minulla on täysin uusi suunta elämässäni, ja pystyn tarjoamaan lapselleni hyvät lähtökohdat elämään, hän korostaa.

– Olen käynyt pitkän prosessin ollakseni sellainen kuin olen nyt, Kalinainen summaa.

Olet mitä syöt alkaa MTV3-kanavalla torstaina 3.9. kello 20 uuden tuotantokauden jaksoin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?