Idols-ohjelmasta tähdeksi ponnahtanut Katri Ylander katosi vuosiksi julkisuudesta – palaa nyt parrasvaloihin syksyn jättituotannossa - Viihde - Ilta-Sanomat

Idols-ohjelmasta tähdeksi ponnahtanut Katri Ylander katosi vuosiksi julkisuudesta – palaa nyt parrasvaloihin syksyn jättituotannossa

Idolsi-kisassa suomalaiset hurmannut Katri Ylander palaa julkisuuteen pitkän tauon jälkeen Nelosen Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

5.8. 15:15

Katri Ylander tuli suurelle yleisölle tutuksi vuonna 2005, jolloin hän kilpaili Idols-laulukilpailun toisella tuotantokaudella ja pääsi finaaliin asti. Lopulta Ilkka Jääskeläinen vei voiton, mutta Idolsin tuoma noste siivitti tuolloin vasta 19-vuotiaan Ylanderin huimaan menestykseen.

Idolsin jälkeisinä vuosina Ylander julkaisi neljä albumia, joista muistetaan etenkin hitit Mansikkamäki ja Välitunnilla. Kiireisten vuosien jälkeen huippusuosittu laulaja päätti pitää hengähdystauon ja miettiä, mitä hän haluaa uraltaan.

Fanit saivat odottaa laulajan uutta musiikkia vuoteen 2018 asti, jolloin Ylander julkaisi vuosien tauon jälkeen uuden singlen Sinä pärjäät. Nyt 34-vuotias laulaja tekee näyttävän paluun valokeilaan Tähdet, tähdet -viihdeohjelmassa.

Katri Ylander ja Ilkka Jääskeläinen kuvattuna Idols-finaalissa vuonna 2005.­

Ylander naurahtaa, että vaikka kyseessä onkin Idolsin tapaan laulukisa, ei häntä tarvinnut kauaa houkutella mukaan ohjelmaan.

– Samantien suostuin, kun pyydettiin. On todella mukavaa olla mukana isossa tv-ohjelmassa- Pääsee tapaamaan uusia ihmisiä ja tekemään hienoja esityksiä, Ylander hymyilee.

Tähdet, tähdet -ohjelman lisäksi Ylanderilla riittää kiireitä myös keikkarintamalla. Hän julkaisee uuden albuminsa Yhteisii unelmii 14. elokuuta. Myös keikkakalenteri on vähitellen alkanut täyttyä koronan aiheuttamien poikkeusolojen jälkeen.

– Meillä oli keikat myyty tammikuusta toukokuulle ja koronan takia puolet jouduttiin perumaan. Olen joitakin keikkoja pystynyt tekemään kesällä ja nyt syksyllä keikkoja on viikonloppuisin.

Tähdet, tähdet -kisassa artistit heittäytyvät eri musiikkigenreihin. –Eniten jännittää koreografiat ja tanssiminen. En ole koskaan tehnyt mitään sellaista omissa esiintymisissäni, hän toteaa.­

Kun musiikkiura oli tauolla, Ylander työskenteli kahvilassa. Nyt hän on lopettanut päivätyönsä ja panostaa täysillä musiikkiin. Ylander myöntää jännittäneensä uutta musiikkia julkaistessaan, että löytäisikö uusi tuotanto yleisönsä.

– Jännitti, että muistaako kukaan. Ihmiset olivat odottaneet ja halusivat kuulla uutta musiikkia, joten se oli todella positiivinen yllätys. Kun toinen sinkku Sano mulle jotain kaunista vuosi sitten julkaistiin, oli mahdollista alkaa myymään keikkojakin.

Korona on kurittanut suomalaista musiikkialaa kovalla kädellä ja keväällä monien ammattilaisten työt loppuivat kuin seinään. Ylander sanoo olleensa siinä mielessä onnellisessa asemassa, ettei hän jäänyt taloudellisesti tyhjän päälle.

– Minulla on aina ollut pikkuisen tallessa sukan varressa pahan päivän varalle, hän sanoo.

Tähdet, tähdet Nelosella 16.8. alkaen klo 19.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?