Viihtyykö huippukokki Gordon Ramsay yhä Suomessa? Söi pizzaa Torniossa ja saunoi Kukkolassa – seurueella mukana jopa omat vessat - Viihde - Ilta-Sanomat

Viihtyykö huippukokki Gordon Ramsay yhä Suomessa? Söi pizzaa Torniossa ja saunoi Kukkolassa – seurueella mukana jopa omat vessat

Julkkiskokki Gordon Ramsay jatkoi Oulusta mysteerimatkaansa länsirajalle.

Torniolainen Henry Saloniemi sai (oik.) viime perjantaina yllätysvieraita ravintolaansa, kun julkkiskokki Gordon Ramsay seurueineen piipahti pizzalle.

4.8.2020 6:12

Maailmankuulu julkkiskokki Gordon Ramsay vaikuttaa olevan pitkällä pohjoisen vierailulla. 25. heinäkuuta mies nähtiin Oulussa ja viikkoa myöhemmin länsirajan tuntumassa Torniossa.

IS:n keräämien tietojen mukaan Ramsay on liikkunut ainakin Torniossa ja Kukkolankoskella. Paikalliset yrittäjät ovat päivittäneet vierailusta tietoja sosiaaliseen mediaan.

Brittikokin pohjoisen vierailu on pidetty hyvin salassa eikä tietoja siitä ole annettu esimerkiksi kaupunkien matkailuväelle. Hänen uumoillaan tekevän videoita Youtube-kanavalleen.

Ramsay julkaisi kanavallaan pari viikkoa sitten videon, jossa hän tekee poromakkaroista munakasta Norjassa. Suomessa kuvattuja videoita kanavalle ei ole ladattu.

Oulussa Ramsay nähtiin nautiskelevan ruokaa ja juomia Lapland Hotellissa. Hän myös pyöräili Nallikarissa ja käveli keskustassa Rotuaarilla.

Oulusta Ramsay on siirtynyt yli sata kilometriä pohjoiseen. Hän poikkesi seurueineen pizzalla torniolaisessa Hevi’s Pizza & Bar-ravintolassa. Yrittäjät Virpi ja Henry Saloniemi yllättyivät iloisesti kansainvälisen tähden vierailusta.

– Kun huomasimme mediasta, että Ramsay liikkuu pohjoisessa, niin toivoimme hänen poikkeavan ravintolassamme. Virpi oli erityisen iloinen, kun sai idolinsa käymään ja hän antoi ottaa kuvankin ravintolan someen, Henry Saloniemi kertoo.

Ramsay tilasi seurueensa kanssa pizzat ja söi ne kiirettä pitämättä. Ravintoloitsijan mukaan kommentit olivat ok ja pizza tuntui maistuvan kaikille.

– Kaikkia yllätyksellistä voi tapahtua, kun ollaan Torniossa, Saloniemi kuittaa kuuluisan tähden vierailun aiheuttamaa hämmennystä.

Torniosta Ramsayn matka jatkui väylänvartta ylöspäin. Hän pysähtyi Kukkolankoskella, missä paikallinen yrittäjä seurasi suureksi paisuneen seurueen pysähtymistä parkkipaikalle.

– Siihen ne levittäytyivät pysäköintipaikalle. Mukana oli poliiseja, turvamiehiä ja ambulanssikin sinne tuli. Filmiväkeä oli myös mukana. Omat vessatkin niillä oli mukana, tapahtumista omalla Facebook-sivullaan kertonut Kukkolan Koski-Catering kertoo.

Torniolainen Henry Saloniemi sai viime perjantaina yllätysvieraita ravintolaansa.

IS:n saamien tietojen mukaan Ramsay kokeili koskenlaskua ja saunoi paikallisen valtuutetun kanssa savusaunassa.

Julkkiskokin pohjoisen reissusta ei ole lupa kertoa yksityiskohtaisia tietoja eikä kuviakaan anneta median käyttöön. Julkisuutta vieroksuva käytäntö tehtiin yrittäjille selväksi sekä Oulussa että Torniossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?