Tamperelaisesta baarista Kesärantaan – näin Sanna Marinin ja Markus-puolison 16-vuotinen rakkaustarina on edennyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Tamperelaisesta baarista Kesärantaan – näin Sanna Marinin ja Markus-puolison 16-vuotinen rakkaustarina on edennyt

Nuori Marin oli erilainen kuin muut ikäisensä, Markus-puoliso kertoo ensikohtaamisesta.

Sanna Marin ja Markus Räikkönen menivät lauantaina naimisiin. Heidän suhteensa on kestänyt jo 16 vuotta.

2.8.2020 23:25

Pääministeri Sanna Marin (sd) meni naimisiin puolisonsa Markus Räikkösen kanssa lauantaina. Marin kertoi tuoreesta avioliitosta Instagram-julkaisussaan.

– Olemme eläneet yhdessä nuoruutemme, varttuneet aikuisiksi ja kasvaneet vanhemmiksi rakkaalle tyttärellemme. Kaikista ihmisistä Sinä olet minulle se oikea. Kiitos, että olet vierelläni, Marin kirjoitti julkaisussaan.

Vaikka häitä juhlittiin nyt, alkoi rakkaustarina jo vuosia sitten. Marin ja Räikkönen tapasivat toisensa vuonna 2004. Se oli sama kesä, jona Marin pääsi ylioppilaaksi.

Pari on ollut yhdessä jo 16 vuotta ja perheeseen kuuluu 2-vuotias tytär Emma.

Räikkönen kertoi Voguelle tammikuussa, että tapasi Marinin 18-vuotiaana baarissa Tampereella. Räikkönen kertoi, että nuori Marin oli erilainen kuin muut ikäisensä.

– Hän oli aina hieman vakavampi kuin ystävänsä, Räikkönen kuvaili Yhdysvaltojen Voguelle huhtikuussa julkaistussa artikkelissa.

Kaverit kutsuivat Marinia ja Räikköstä Sannaksi ja Makeksi, Helsingin Sanomat kertoi heinäkuussa. He ovat saman ikäisiä, syntyneet vuonna 1985.

Sanna Marin ja Markus Räikkönen Tampereella vuonna 2015.

Marin ja Räikkönen muuttivat yhteen vuonna 2005 Tampereelle. Räikkönen on sieltä kotoisin ja Marin kasvoi naapurikunta Pirkkalassa.

Räikkönen on koulutukseltaan merkonomi. Hän on ollut perustamassa konsultti- ja it-alan yrityksiä ja toimii myös eri yritysten hallituksissa. Tällä hetkellä hän työskentelee tamperelaisen Markkinointiakatemian viestintäjohtajana.

Räikkönen pelasi Ilveksessä A-junioreihin asti. Sen jälkeen hän siirtyi Tampereen Pallo-Veikkoihin ja pelasi siellä miesten edustusjoukkueessa ykkös- ja kakkosdivaria vuoteen 2008.

Marin puolestaan pääsi lukemaan hallintotieteitä Tampereen yliopistoon vuonna 2007, HS kertoi. Vain vuotta myöhemmin hän oli Tampereen varavaltuutettuna.

Yliopistoaikoina Marin ja Räikkönen muuttivat Tampereen Kalevaan, kaupunginosaan, jossa he yhä asuvat. Helsingin Sanomien jutussa ystävä Ulla Tirronen kertoi, että Marin pitää siitä, että asiat ovat oikeilla paikoillaan.

– Sanna tykkää pitää asiat järjestyksessä. Kun Sanna tuli kylään, sitä mietti, että alkaako se siivota meilläkin, Tirronen sanoi HS:lle.

Sanna Marinin ja Markus Räikkösen häistä puhuttiin julkisesti jo 2016, jolloin Marin kertoi itsenäisyyspäivänä, että pari aikoo mennä naimisiin tulevana vuonna. Häät kuitenkin siirtyivät kiireiden vuoksi.

Voguelle Marin kertoi, ettei pari halunnut kirkkohäitä, vaan siviilivihkimisen. Kumpikaan ei myöskään kosinut toista, vaan naimisiin meno oli yhteinen päätös.

Räikkönen ja Marin Valtiopäivien avajaisten iltakonsertissa huhtikuussa 2019.

Sanna Marin ja Markus Räikkönen Linnan juhlissa vuonna 2018. Kuvassa Marinilla on päällään sama puku, jossa hän meni naimisiin. Puvun on suunnitellut Anni Ruuth.

Seuraavan kerran parin häät siirtyivät vuodelta 2018 juhlapaikan mentyä remonttiin. Kesäkuussa Anna-lehden haastattelussa Marin kertoi, että häitä tanssittaisiin ”tämän vuoden aikana”.

– Nyt on ollut vähän kiireitä poliittisten tehtävien takia. Näin ne tilanteet aina muuttuvat. Emme ole myöskään hirveän hyviä suunnittelemaan tällaisia asioita. Olemme kyllä menossa naimisiin, mutta katsotaan, milloin saamme häät kalenteriin, Räikkönen kertoi Anna-lehdelle tuolloin.

Vuonna 2019 Sanna Marin oli puolisoineen Linnan juhlissa liikenne- ja viestintäministerinä. Vain viikkoa myöhemmin hänestä tuli pääministeri.

Samassa haastattelussa Marin kuvaili, etteivät hän ja tuleva sulhanen ole lainkaan ”hääihmisiä”, mutta he tahtovat naimisiin ja järjestää läheisilleen juhlat.

– Olen äitini ainoa lapsi, ja en voisi tehdä hänelle niin, ettemme järjestäisi häitä. Kaikki kaverimme ovat myös jo vannottaneet meitä pitämään isot bileet, Marin kertoi Anna-lehdelle.

Kyselyitä häistä Marin kertoi saaneensa jo vuosia.

– On lähipiiriltä tullut matkan varrelta kyselyitä, mutta meillä itsellämme ei ole ollut mikään kiire, Marin sanoi Anna-lehdelle tuolloin.

Joulukuussa SDP:n pääministeriehdokkaaksi valittu Sanna Marin sai onnitteluhalauksen puolisoltaan Markus Räikköseltä.

Yli vuosikymmenen ajan kahdestaan eläneen parin elämä muuttui tammikuussa 2018, jolloin syntyi esikoinen Emma Amalia.

Kesäkuussa Marin kertoi Me Naiset -lehdessä uudesta perheeseen liittyvästä toiveestaan.

Markus Räikkönen ja Sanna Marin Linnan juhlissa vuonna 2017.

– Toivoisin kovasti perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle. Nykyinen työni tekee kuitenkin asiasta vaikean. Ministerin tehtävä lienee Suomessa ainoa, jossa ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen, Marin sanoi Me Naisille.

– Naisena ei voi ajatella, että palaan perheasiaan sitten joskus uran jälkeen. Asia on ajankohtainen silloin kun se on.

Marin kertoi samassa haastattelussa olevansa kasvattajana perheen ”lepsuin”. Hänen mukaansa isä ja mummi asettavat Emmalle enemmän rajoja.

Räikkönen ja Marin Linnan juhlissa vuonna 2015.

Parisuhdehaastatteluja Marinilla ja Räikkösellä ei ole ollut tapana antaa. He eivät myöskään avaa yksityiselämäänsä juuri lainkaan sosiaalisessa mediassa.

Kun Marin valittiin pääministeriksi, sai hän naisjohtoisella hallituksellaan poikkeuksellista kotimaista ja kansainvälistä huomiota. Mielenkiinto Marinia kohtaan oli niin suurta, että se on yllätti myös hänen puolisonsa.

– Jonkin verran on tullut yhteydenottoja, Räikkönen kuvaili median kiinnostusta joulukuun puolivälissä.

Hän on esiintynyt Marinin seurassa julkisuudessa jo useita vuosia esimerkiksi Linnan juhlissa, mutta on monessa mielessä eri asia olla kansanedustajan kuin Suomen suurimman vallankäyttäjän puoliso. Räikkönen suhtautuu elämänmuutokseen kuitenkin tyynesti.

– Koko perhe iloitsee Sannan puolesta ja tuemme häntä täysillä. Olen oikein hyvillä mielin, Räikkönen kertoi Ilta-Sanomille tuolloin.

Marin ja Räikkönen Itsenäisyyspäivän vastaanotolla presidentin linnassa vuonna 2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?