Sanna Marinilla oli morsius­pukunsa suunnittelijalle yksi hyvin selkeä linja - Viihde - Ilta-Sanomat

Sanna Marinilla oli morsius­pukunsa suunnittelijalle yksi hyvin selkeä linja

Julkaistu: 2.8. 20:47

Sanna Marin asteli sekä Linnan juhliin että avioon samassa puvussa.

Pääministeri Sanna Marin ja puoliso Markus Räikkönen menivät naimisiin lauantaina. Marin kertoi asiasta Instagram-tilillään sunnuntaina.

Marinin hääpukuna oli sama valkoinen silkkisatiinista tehty asu, jota hän käytti Linnan juhlissa 2018.

Valkoinen puku on Anni Ruuthin suunnittelema ja vestonomi Pinja Heikkisen valmistama. Marinin puku on valmistettu kauniisti laskeutuvasta helmenvalkoisesta silkkisatiinista.

Puku on saanut paljon huomiota ja Ruuthille se on ollut suuri kunnia.

– Kyllä se tuntuu todella hienolta ja olen otettu siitä, että sain suunnitella tämän asun Sanna Marinille. Oli hienoa nähdä puku hänen yllään nyt, kun Linnan juhlista on aikaa kaksi vuotta, Ruuth hehkuttaa.

Heti alusta asti oli tiedossa, että Marinin puku tulee olemaan sekä hääpuku että iltapuku.

Erityinen haaste puvun suunnittelussa oli se, miten suunnitella hääpuku, joka ei kuitenkaan näytä liikaa morsiuspuvulta, sillä asun tuli olla myös Linnan juhliin sopiva. Heti alusta asti oli tiedossa, että puku tulee olemaan sekä hääpuku että iltapuku.

– Jouduin todella suunnittelijana haastamaan itseäni. Puvusta olisi helposti voinut tulla liian korni. Inspiraatiota hain 30- ja 40-lukujen Hollywood-glamourista.

Sanna Marin pukeutui samaa silkkisatiinista valmistettuun helmenvalkoiseen pukuun Linnan juhlissa vuonna 2018.

Ruuth lähti liikkeelle puvun kantajasta, eli Marinista itsestään. Asun käyttäjän persoonalla on suuri painoarvo suunnittelutyössä.

– Suunnittelussa lähden usein liikkeelle siitä, kenelle asun suunnittelen. Marin hyvin selkeästi ilmaisi, ettei hän ole niin hääpukuihmisiä. Mielikuvani hänen tyylistään on aika hillitty ja klassinen. Suunnittelin ajattoman puvun modernille naiselle, Ruuth sanoo.

Marinin puku on valmistettu kauniisti laskeutuvasta helmenvalkoisesta silkkisatiinista.

Ruuthin suunnittelemat asut eivät muutenkaan noudattele perinteisintä linjaa, joten yhteinen sävel löytyi nopeasti. Ruuth kokee, että puvusta tuli sekä suunnittelijansa että kantajansa näköinen.

Anni Ruuth suunnitteli pääministeri Sanna Marinille hääpuvun, joka oli käytössä myös Linnan juhlissa vuonna 2018.

– Halusin suunnitella uudenlaisen modernin hääpuvun, joka kestää aikaa. Halusimme, että sitä voi käyttää myös muissa juhlavissa tilaisuuksissa, Ruuth painottaa.

Perinteisestä hääpuvusta asu erottuu myös leikkaukseltaan.

Puku on kietaisumallinen, mikä ei ole tyypillistä morsiuspuvuissa.

– Moderni lähestymistapa näkyy myös puvun mallissa. Puku on kietaisumallinen, mikä ei ole tyypillistä morsiuspuvuissa, Ruuth sanoo.

Ruuth on valmistunut vaatesuunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista ja tullut tunnetuksi vastuullisesti tuotetusta höyhenistä ja untuvasta valmistetuista vaatteistaan.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan Sanna Marinin ja Markus Räikkösen häitä juhlittiin Kesärannassa. Häihin osallistuivat vain parin läheisimmät sukulaiset ja ystävät. Vieraita oli yhteensä 40.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?