Tangokuningas Erkki Räsänen väsyi risaiseen reissuelämään ja teki elämänmuutoksen – keikkalavat vaihtuivat tehdastyöhön - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningas Erkki Räsänen väsyi risaiseen reissuelämään ja teki elämänmuutoksen – keikkalavat vaihtuivat tehdastyöhön

Tangokuningas Erkki Räsänen kiersi tanssilavoja 15 vuoden ajan, kunnes päätti kokeilla ihan toista ammattia.

Julkaistu: 2.8. 13:28

Tangotaituri Erkki Räsänen ei kaipaa kiireistä viihdetaiteilijan arkea. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun hänet kruunattiin tangokuninkaaksi.

Vuonna 2001 tangokuninkaaksi kruunattu Erkki Räsänen, 47, ehti viettää viihdetaiteilijan reissuelämää 15 vuoden ajan, ennen kuin teki elämänmuutoksen. Pitkät päivät auton ratissa vaihtuivat säännöllisempään elämänrytmiin, kun hän lähti tehtaalle töihin.

– Hektisimpinä vuosina auton mittariin kertyi 100 000 kilometriä. Halusin muutosta riekaleiseen reissuelämään ja kokeilla jotain muuta työtä, jossa pääsen tekemään käsilläni, Räsänen kertoo päätöksen taustoista.

– Keikkailu puudutti ja väsytti. Havahduin siihen, että voisinhan minä tehdä tässä elämässäni jotain muutakin.

Nyt Räsänen työskentelee Kaavin tehtaalla hitsaajana, eikä ole katunut päätöstään hetkeäkään.

– Kun musiikki ja teatteri muuttuu enemmän harrastukseksi, niin siitä nauttii enemmän. Olen löytänyt nyt uudelleen intohimon niitä kohtaan.

Erkki Räsänen kruunattiin tangokuninkaaksi vuonna 2001. Vierellä tangokuningatar Mira Sunnari.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Räsäsen päähän painettiin tangokuninkaan kruunu.

– Ei voi olla totta, miten vauhdilla aika on mennyt. Kyllähän sitä pitää jotenkin juhlistaa ja laulella normaalia enemmän, hän sanoo,

Räsäsellä on suunnitteilla myös toinen projekti.

– Haluaisin kirjoittaa kirjan kotikylästäni Maarianvaarasta jollakin aikavälillä. Se sisältää omia kokemuksiani kotikylästä.

Tangokuningas ja hänen puolisonsa kansanedustaja Hanna Huttunen (kesk) vihittiin 25. heinäkuuta Kaavin kirkossa, Räsäsen kotinurkilla. Hääjuhla vietettiin puolestaan Outokummun puolella, josta Huttunen on kotoisin. Alkuperäisissä suunnitelmissa oli järjestää suuret häät, mutta koronan takia hääjuhliin osallistui nyt alle 50 henkeä.

– Pidimme häät perhepiirissä. Alunperin tarkoituksena oli kutsua sata henkeä, mutta rajoitusten takia se ei onnistunut, Hanna Huttunen sanoo.

Pari halusi omannäköisensä letkeät häät, jossa ei turhia pönötetty. Tangokuningas kajautti vihkikirkoissa seremonian aluksi ilmoille Kari Tapion tutuksi tekemän Kuin taivaisiin -kappaleen.

– Häissä oli myös jotain itsetehtyä, sillä poismarssi oli minun säveltämäni, Räsänen paljastaa.

Erkki Räsänen ja Hanna Huttunen sanoivat ”tahdon” 25. heinäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?