Yksi suomalaistähti perui osallistumisensa Selviytyjiin, kun ohjelma siirtyi Ruotsin Lappiin – näin poikkeuksellinen kausi on luvassa

Selviytyjät Suomi -sarjan kuvauspaikka vaihtui lennosta Ruotsin ja Suomen rajalle Haaparannan saaristoon.

Selviytyjät Pohjola kuvataan Haaparannan saaristossa, Ruotsin ja Suomen rajan tuntumassa.

29.7.2020 17:03

Selviytyjät Suomi kokee tänä vuonna historiallisen muutoksen, kun tropiikin lämpö jää tällä kertaa taakse. 16 julkisuudesta tuttua suomalaista ottaa suunnakseen pohjoisen erämaan, jossa he taistelevat 30 000 euron voittopotista.

Alun perin hittisarjan uusin tuotantokausi piti kuvata tuttuun tapaan Filippiineillä, kunnes koronavirus laittoi kapuloita tuotannon rattaisiin.

Selviytyjien tuottaja Mirtta Salonen Banijaysta kertoo, että siinä missä uuden kauden järjestelyt vievät usein kuukausia, poikkeuskausi on raavittu kasaan muutamissa viikoissa, kovalla työllä.

– Kovaa on pidetty hatuista kiinni ja menty vauhdilla kuvausten suhteen. Meillä oli helmikuussa kaikki valmiina ja lähtö häämötti, kunnes tämä tilanne iski päälle ja kaikki peruuntui, Salonen kertoo IS:lle.

Kun aiemmat suunnitelmat peruuntuivat, tuotantoyhtiössä lyötiin viisaat päät yhteen vaihtoehtoisten ideoiden keksimiselle. Löytyi yllättävä paikka, jossa on tarpeeksi tilaa valtavalle formaatille.

Tuleva kausi kuvataan pohjoisen erämaassa, tarkalleen ottaen Ruotsin puolella Haaparannan saaristossa. Ruotsin Robinson-sarjan tuorein kausi on kuvattu samassa paikassa, joten tuotanto on tehnyt tiiviisti yhteistyötä naapurimaan kollegojen kanssa.

Nelosella esitettävää Selviytyjät Suomi -realitysarjaa on aikaisemmin kuvattu Filippiineillä trooppisissa olosuhteissa.

Salonen kertoo, että kuvausryhmä on ollut Lapissa valmistelemassa kuvauksia jo useiden viikkojen ajan. Uniikista sijainnista otetaan kaikki irti: esimerkiksi tropiikista tuttu heimokulttuuri vaihtuu pohjoisen mytologiaan.

– Kun tehdään ensimmäistä kertaa ikinä tällaisessa ympäristössä, se on oikeastaan aika hieno haaste. Trooppisia paikkoja on nähty jo hyvin paljon, ja nyt saamme tehdä jotain aivan uutta.

Kun kuvaukset jouduttiin siirtämään lennosta pohjoisen karuihin oloihin, vain yksi julkkisosallistuja peruutti tulonsa.

– Hän halusi kieltäytyä sen vuoksi, että halusi tropiikkiin eikä uskonut, että sitä Lapista löytyy.

Uudistuneessa Selviytyjät Pohjolassa kilpailun voitosta kamppailevat hyvinvointivalmentaja Aki Manninen, tangokuningatar Johanna Pakonen, tanssija Joalin Loukamaa, tubettaja Juuso ”Herbalisti” Karikuusi, juontaja Arttu Harkki, näyttelijä Kerttu Rissanen, Big Brother Suomi -voittaja Kristian Heiskari, bloggaaja Sara Vanninen, muusikko Archie Cruz, yrittäjä Marianne Kiukkonen, radiojuontaja Karoliina Tuominen, realitytähti Niko Saarinen, malli Sabina Särkkä, muusikko Elias Gould, DJ Suvi Pitkänen sekä näyttelijä Oskari Katajisto. Kilpailun juontajana toimii tuttuun tapaan Juuso Mäkilähde.

Nämä 16 julkisuudesta tuttua suomalaista kilpailevat Selviytyjät Pohjola -ohjelman voitosta.

Pohjolan olosuhteet luovat täysin uudet vaatimukset varustukselle. Kilpailijat saavat tällä kertaa ottaa mukaansa rajallisen määrän lämmintä vaatetta sekä kunnolliset kengät. Lisäksi heillä on käytössään makuupussit, mutta ei telttaa, makuualustaa tai muita retkeilijän perusvarusteita.

– Meidän ei ole tarkoitus tappaa ketään tai vaarantaa hyvinvointia, niin varustus on totta kai muokattu ympäristöön sopivaksi. Kilpailijat joutuvat selviämään pienellä rinkalla ja varustuksella, mutta toki siihen on lisätty lämpimämpää ja ympäristöön sopivaa varustusta.

– Annamme heille myös makuupussit yöksi, mitä ei olla koskaan aiemmin tehty. Haluamme, että kilpailijat pystyvät antamaan kaikkensa, kun saavat yöllä vähän lämpöä kehoon.

Ytimiin tunkevan kylmyyden ja kosteuden lisäksi yksi kilpailijoiden suurimmista riesoista tulevat olemaan valtavat hyttysparvet.

Kilpailun juontajana toimii tuttuun tapaan Juuso Mäkilähde.

Myös saatavilla oleva ravinto kokee radikaalin muutoksen, kun nyt toimeen pitää tulla marjojen ja sienien avulla.

– Täällä pohjoisessa on enemmän sellaista ruokaa, minkä moni meistä tunnistaa syötäväksi. Marjoja ja sieniä löytyy metsästä vaikka millä mitalla.

Selviytyjät Suomi -ohjelmaa on kuvattu yhteensä neljän tuotantokauden verran. Ensimmäinen julkkiskilpailijoihin keskittyvä kausi kuvattiin vuonna 2017. Tuolloin voittajaksi selviytyi Sampo Kaulanen.

Selviytyjät Pohjola starttaa Nelosella vuonna 2021. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?