Kaisa Liskillä 1,2 miljoonan euron velat ulosotossa – ”Olen käyttänyt lapseni säästötiliä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kaisa Liskillä 1,2 miljoonan euron velat ulosotossa – ”Olen käyttänyt lapseni säästötiliä”

Suuri yleisö tuntee Kaisa Liskin eritoten vuonna 2011 esitetystä tv-sarjasta Kiinteistökuningatar Kaisa, jossa seurattiin kiinteistönvälittäjänä työskentelevän Liskin hulppeaa elämää.

Julkaistu: 24.7. 7:19

Suurin yksittäinen velkasumma Kaisa Liskin ulosottorekisteritodistuksessa on 810 733 euron velkasaatava, jota karhuaa kiinteistökuningattaren entinen työnantaja.

Kiinteistökuningattarena paremmin tunnettu Kaisa Liski on nykyään velkojenkuningatar. Hänen henkilökohtaisten ja yritystensä yhteenlaskettu ulosotossa oleva velkamäärä on yli 1,2 miljoonaa euroa.

Kokonaissumma käy ilmi Helsingin ulosottoviraston tuoreesta keskiviikkona kirjatusta ulosottorekisterin todistuksesta, joka sisältää kaikki hoitamattomat velat kahden vuoden ajalta.

Aivan kaikki asiat eivät ole jääneet rästiin. Rekisterin mukaan Kaisa Liski on maksanut muun muassa 2019 vuoden pysäköintivirhemaksut, jotka olivat 94 euroa.

Helsingin ulosottovirasto ei kerro yksityiskohtaisia tietoja veloista, eikä sitä, mitä tarkoitusta varten lainat on otettu.

Rekisteri on kuitenkin ajan tasalla ja antaa selkeän kuvan henkilön ja hänen yritystoimintansa velkaantumisesta.

Liskin velkaantuminen on kasvanut miljoonamittaan lyhyessä ajassa. Suurimmat velkojat ovat hänen entinen työnantajansa, pankit, verottaja, perintää hoitavat yritykset ja työeläkevakuuttaja Varma.

Suurin yksittäinen velkasumma on 810 377 euron velkakirjasaatava, jonka hakijana on Uudenmaan Viva Oy.

Saatavaa koskeva kiista oli talvella Helsingin hovioikeuden käsittelyssä, mutta ratkaisun antaminen on siirtynyt elokuun loppupuolella, kerrotaan hovioikeudesta.

Velkasummassa on kyse Liskin ja hänen entisen työnantajansa välisestä sopimuskiistasta, jonka Liski hävisi Hyvinkään käräjäoikeudessa ja ratkaisun mukaan hän joutuisi maksamaan 660 000 euron korvaukset. Käräjäoikeuden ratkaisu ei ole lainvoimainen, koska Liski valitti ratkaisusta hovioikeuteen.

Liskin henkilökohtaisten ja yritystensä yhteenlaskettu ulosotossa oleva velkamäärä on yli 1,2 miljoonaa euroa.

Yksityisoikeudellisia velkoja on Liskille kertynyt kahden vuoden ajalta noin 350 000 euroa. Veloista ei ole saatavissa yksityiskohtaisia tietoja. Kyse on kuitenkin pääosin Liskin omista henkilökohtaista veloista, mutta myös yritystoiminnan veloista.

Suurin yksityisoikeudellinen velka on yli 130 000 euroa, jonka Liskille on antanut yksityishenkilö ja hän hakee saataviaan.

Lähes 210 000 euroa Liski on velkaa henkilökohtaisesti ja yritystoimintansa kautta pankeille, luottokorttiyrityksille ja perintätoimistoille.

Huomattavat summat luottokorttimaksuja Liskiltä on jäänyt hoitamatta. Yhteensä noin 30 000 euron saataviaan hakevat American Express Europe ja SEB Kort Bank Ab.

Pankkien ja perintätoimistojen luettelo on pitkä. Lowell karhuaa lähes 17 000 euron summaa, Svea Perintä noin 20 000 euroa, S-pankki noin 11 000 euroa ja samoin Handelsbanken Rahoitus Oyj. Bank Norwegianin saatavat ovat lähes 70 000 euroa.

Velkojien listalla ovat myös AA-Yleislaina OÜ, Intrum Debt Finance AG, OK-Perintä Oy, Nordax Bank AB, Aasa Oy, OPR-Yritysrahoitus Oy, OK Perintä Oy ja Resurs Bank AB.

Vuoden 2018 verotietojen mukaan Liskin pääoma- ja ansiotulot olivat yli 120 000 euroa. Hyvistä ansioista huolimatta hänelle on kertynyt kuitenkin merkittävää verovelkaa.

Verottaja odottaa ulosottorekisterin mukaan lähes 65 000 euron suorituksia. Summa koostuu noin 36 000 euron, 14 200 euron ja 14 360 euron jäännösveroista.

Kiinteistöveroja Liski on jättänyt maksamatta 476 euroa ja ennakkoveroja runsaat 800 euroa.

Yrittäjäeläkevakuutusmaksuja on jäänyt myös rästiin. Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma karhuaa useita maksueriä, joiden kokonaissumma nousee noin 10 500 euroon.

Ulosottorekisterin pituus on lähes kahdeksan liuskaa.

On kuitenkin maksuja, jotka Liski on rekisterin mukaan hoitanut.

Iso osa Liskin veloista on peräisin oikeudenkäynnistä, jonka hän hävisi entistä työnantajaansa vastaan.

Hän on maksanut Helsingin kaupungin pysäköintivalvontamaksuja 94 euroa ja yrittäjäeläkemaksujakin lähes 4 000 euroa, rekisteritiedoista selviää.

Liskin taloudelliset vaikeudet kuitenkin jatkuvat. Keskiviikkona piti olla Riihimäellä Kanta-Hämeen ulosottovirastossa velkoihin liittyvä ulosmitatun omaisuuden myyntiä koskeva asianosaiskeskustelu. Velallisen ei ole välttämätöntä saapua asianosaiskeskusteluun paikalle ja IS:n tietojen mukaan Liski ei myöskään saapunut tilaisuuteen.

Kanta-Hämeen ulosottovirasto ei kertonut tapaamisen sisällöstä mitään. Virasto ei kertonut sitäkään, oliko Liski tapaamisessa vaiko ei.

”Olen käyttänyt lapseni säästötiliä”

Ilta-Sanomat tavoitti torstaina iltapäivällä Kaisa Liskin kommentoimaan hänelle kertyneitä jättimäisiä velkoja.

– Enhän minä tuollaisia summia pysty mitenkään maksamaan. En tiedä, pystynkö maksamaan niitä ikinä, jos koko summa jää minulle maksettavaksi. Toki jos oikeudenkäynnissä käy hyvin, ehkä sitten saan ne joskus maksettua. Mutta kun velkaa on yli miljoona, niin harva tuollaisia summia kykenee maksamaan, Liski myöntää.

Iso osa Liskin veloista on peräisin oikeudenkäynnistä, jonka hän hävisi entistä työnantajaansa vastaan. Hän hävisi jutun käräjäoikeudessa, mutta on valittanut siitä hovioikeuteen. Tuomio ei ole sen vuoksi vielä lainvoimainen.

Liskin mukaan oikeudenkäynti ja sen jälkiseuraukset ovat aiheuttaneet myös ison osa muista veloista. Liski kertoo joutuneensa oikeusprosessin seurauksen vuoden mittaiselle sairauslomalle ja sen vuoksi hänen toinen yrityksensä meni konkurssiin.

– Sen jälkeen olin paljon takaamassa itse yrityksen rahoitusta, Liski kertaa.

– Niin huonossa kunnossa oleva yritys ei saa enää pidennettyä maksuaikaa, vaan kaikki pitää maksaa heti. Siksi otin todella paljon velkaa, jonka jouduin takaamaan itse. Eli olen henkilökohtaisesti ollut takaamassa lainoja, joita olen ottanut yritykselleni esimerkiksi palkanmaksua varten. Yhtään palkkaa en ole koskaan jättänyt työntekijöilleni maksamatta.

Liski kertoo tehneensä kaikkensa selviytyäkseen vaikeasta taloudellisesta tilanteestaan.

– Olen käyttänyt lapseni säästötiliä, jonne olen rahat itse kerännyt. Olen myynyt kaiken mahdollisen, mitä olen voinut myydä, että olen saanut palkat maksettua viimeisen kuuden kuukauden aikana. Siitä se kierre on alkanut. Olen ottanut velkaa, että olen saanut maksettua palkkoja, Liski selittää.

– Monet sanoivat, että lopeta velan ottaminen palkanmaksun takia ja anna yrityksen vaan mennä konkurssiin, mutta en halunnut tehdä sitä. Olisi pitänyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?