Netflix perui turkkilaissarjan homoseksuaalin hahmon vuoksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Netflix perui turkkilaissarjan homoseksuaalin hahmon vuoksi

Netflix on yhdysvaltalainen tilaisuvideopalvelu ja tuotantoyhtiö.

Julkaistu: 22.7. 0:32

Turkin viranomaiset eivät olleet mielissään siitä, että Turkissa kuvattavassa sarjassa olisi homoseksuaali hahmo.

Netflix hyllytti If Only -nimisen turkkilaisen draamasarjan, sillä sarjan tekijöiltä evättiin kuvausluvat Turkin viranomaisten saatua selville, että yksi sarjan viidestä päähahmosta olisi homoseksuaali.

Independentin mukaan kahdeksanosaisen If Onlyn kuvaukset oli jo ehditty aloittaa, kun hyllytyspäätös tuli. Sarjan tuottajana piti olla Ay Yapim -tuotantoyhtiö, joka on tehnyt myös Netflixin alkuperäissarjan Love 101:n.

Netflix ei halunnut taipua muuttamaan sarjan käsikirjoitusta ja poistamaan homohahmoa, vaan se päätti mieluummin lopettaa koko sarjan tekemisen.

– Homohahmon takia sarjan kuvaamiseen ei annettu lupaa, ja tämä on erittäin pelottavaa tulevaisuuden kannalta, käsikirjoittaja Ece Yorenic totesi Financial Timesille.

If Onlyn oli tarkoitus kertoa Reyhan-nimisen naisen tarina. Reyhan on onnettomassa avioliitossa elävä kaksoslasten äiti, joka siirtyy takaisin 30 vuoden takaiseen hetkeen, jolloin hänen miehensä kosi häntä.

Yorenic kertoi Financial Timesille, ettei sarjaan ollut tulossa homoseksikohtauksia tai kohtauksia, joissa homomies olisi minkäänlaisessa fyysisessä kontaktissa sarjan muihin hahmoihin.

Turkkia hallitsevan AKP:n (Oikeus- ja kehityspuolue) varapuheenjohtaja Mahir Ünal twiittasi maanantaina uskoneensa, että Netflix osoittaisi ”suurempaa sensitiivisyyttä turkkilaista kulttuuria ja taidetta kohtaan syvemmällä yhteistyöllä”.

Vaikka homoseksuaalisuus onkin Turkissa laillista, LGBT-yhteisön vastustus on lisääntynyt maassa viime vuosina. Istanbulin pride-marssi on kielletty viitenä vuotena peräkkäin, kertoo BBC.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?