Mikko Alatalon piti esiintyä Jope Ruonansuun kanssa tänä kesänä: ”Jope soitti muutama viikko sitten...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mikko Alatalon piti esiintyä Jope Ruonansuun kanssa tänä kesänä: ”Jope soitti muutama viikko sitten...”

Entinen kansanedustaja Mikko Alatalo muistelee koskettavasti tänään menehtynyttä taiteilija Jope Ruonansuuta.

18.7.2020 16:12

Taiteilijalegenda Jope Ruonansuun kuolema on järkyttänyt tänään koko Suomen kansaa. Kuoleman vahvisti Ilta-Sanomille Ruonansuun pitkäaikainen manageri.

Toimittajana, muusikkona ja kansanedustajana uraa luonut Mikko Alatalo muistelee yhteisiä hetkiä Ruonansuun kanssa.

– Olimme molemman pohjoisen poikia, ja opin tuntemaan hänet hyvin jo keikoilla 80-luvulla. Meillä oli myös yhteinen ystävä Juice. Kun Juice meni viimeisen kerran naimisiin, soitimme ja lauloimme hänen häissään Jopen kanssa, Alatalo kertoo Ilta-Sanomille.

– Jope oli oikeastaan aika hiljainen tyyppi, mutta sitten kun hänellä lähti huumorivaihe päälle, se oli aivan uskomatonta. Erityisesti ihailin sitä, miten hän oli Suomessa huumorimusiikin uranuurtajia. Sellaista kansaa naurattavaa musiikkia ei enää juuri radiossa kuule, hän kuvailee.

Alatalo kertoo, että vielä muutama viikko sitten he olivat jutelleet yhteisestä konsertista, joka oli tarkoitus järjestää tänä kesänä. Hänen mukaansa taiteilijan kunto kuitenkin huononi.

– Jope soitti muutama viikko sitten, että keikka taitaa siirtyä ensi kesään. Jope sanoi olevansa huonossa kunnossa ja menettäneensä paljon painoa, Alatalo kertoo.

– Sitä kesää ei tullut Jopelle, hän jatkaa.

Alatalo sanoo arvostaneensa Ruonansuuta, hänen taidettaan ja musiikkiaan.

– Hän osasi tehdä myös koskettavaa musiikkia. Pidin valtavasti hänen herkistä kappaleistaan. Halusimme konsertissamme yhdistää sekä huumorilauluja että herkkiä kappaleita. Siellä pilvenreunalla se Jope nyt kuuntelee, Alatalo kuvailee.

Entinen kansanedustaja Mikko Alatalo ylistää taiteilijan uraa.­

Ruonansuu oli myös taitava karikatyyrien tekijä. Mikko Alatalo kehuu taiteilijan hänestä tekemää karikatyyria.

– Jopen ääni oli mennyt huonoon kuntoon sairauden takia, joten hän muun muassa teki karikatyyreja. Hän oli siinäkin erittäin taitava.

Myös muut Ruonansuun ystävät ovat muistelleet menehtynyttä taiteilijaa. Vesa-Matti Loiri julkaisi koskettavan päivityksen Facebookissaan.

– Jope. Hyvää matkaa rakas ystävä, Loiri kirjoittaa sydänhymiön kera.

Artikkelia muokattu 18.7.2020 klo 17:02: Lisätty Mikko Alatalon kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?