Beatrice sai vihdoin italialaismiljonäärinsä Edoardon – sulho oli jo astelemassa alttarille toisen kanssa, kunnes hän salamarakastui prinsessaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Beatrice sai vihdoin italialaismiljonäärinsä Edoardon – sulho oli jo astelemassa alttarille toisen kanssa, kunnes hän salamarakastui prinsessaan

Prinsessa Beatrice ja Edoardo ovat olleet suhteensa alusta saakka nopeita liikkeissään. Beatrice kertoi kihlautumisestaan miljonääriperhetuttunsa Edoardon kanssa vuoden seurustelun jälkeen.

17.7.2020 17:30

Prinsessa Beatrice, 31, on mennyt salaa naimisiin yksityisessä vihkitilaisuudessa Windsorissa. Beatrice ja italialainen kiinteistökehittäjä Edoardo Mapelli Mozzi, 37, joutuivat siirtämään toukokuulle suunniteltuja häitään koronaviruspandemian vuoksi, eikä hovi tuolloin kertonut korvaavaa päivämäärää. Nyt pari on naimisissa. Asiasta uutisoi muun muassa Daily Mail.

Prinsessan häitä oli tarkoitus juhlia St James's Palacen kappelissa jo 29. toukokuuta, mutta koronaviruspandemian vuoksi häitä siirrettiin. Hääseremoniaan oli kutsuttu 150 vierasta. Varsinaisen hääjuhlan oli tarkoitus olla Buckinghamin palatsissa. Prinsessan häitä jouduttiin lykkäämään jo kahdesti aiemmin hänen isänsä prinssi Andrew’n Jeffrey Epstein -skandaalin vuoksi.

Prinsessa Beatricen häiden piti olla viimeinen suuri kuninkaallinen hääspektaakkeli vähään aikaan. Pariskunta sai viimein toisensa, vaikka suurista häämenoista he joutuivat luopumaan.

Beatrice ja Edoardo ovat olleet suhteensa alusta saakka nopeita liikkeissään. Beatrice kertoi kihlautumisestaan miljonääriperhetuttunsa Edoardon kanssa viime syyskuun lopussa. Seurustelun pari aloitti vuonna 2018.

Prinsessa Beatricen ja hänen kihlattunsa Edoardo Mapelli Mozzin hääsuunnitelmat ovat ottaneet takapakkia useamman kerran.

Vaikka Edoardon ja Beatricen lempi leimahti vasta kolmannella vuosikymmenellä, he ovat tavanneet ensi kertaa jo lapsina: Beatricen äiti Sarah Ferguson sattuu olemaan sulhasen velipuoli Albyn kummitäti.

Edoardo Mapelli Mozzi on multimiljonääri. Mies on kiinteistösijoitusyhtiö Bandan johtaja. Opintonsa hän suoritti Edinburghin yliopistossa.

Jo kerran aiemmin kihloissa ollut Edoardo on myös menneisyydessä tehnyt vauhdikkaita päätöksiä rakkauselämässään. Vuonna 2015 hän tapasi arkkitehti Dara Huangin ja se oli menoa: vuoden sisällä pari oli muuttanut yhteen, solminut kihlat ja odotti esikoispoikaansa Christopheria, joka on saanut lempinimen Wolfie. Salamarakastunut pari erosi kuitenkin ennen häitä.

The Sunin mukaan Edoardo asui vielä Huangin kanssa rakastuessaan prinsessaan.

Edoardon ja Huangin ero ei koskaan päätynyt julkisuuteen, mutta Edoardon ja Beatricen rakkauden uskotaan roihahtaneen juuri ennen Beatricen pikkusiskon, prinsessa Eugenien häitä lokakuussa 2018. Maaliskuussa 2019 pari edusti ensi kertaa yhdessä julkisuudessa National Portrait Gallery -gaalassa.

Vuosi romanssihuhujen puhkeamisen jälkeen Edoardo polvistui jälleen. Syyskuun 26. päivä Buckinghamin palatsi tiedotti Edoardon ja Beatricen kihlautuneen Italiassa. Prinsessan sormessa säihkyi kihlasormus, jonka hinnan on arvioitu olevan 100 000 eurosta aina 340 000 euroon saakka.

– Olemme äärimmäisen onnellisia saadessamme ilmoittaa kihloistamme. Aloitamme tämän elinikäisen seikkailun yhdessä innolla, emmekä malta odottaa häitämme, parin julkaisemassa tiedotteessa iloittiin.

Beatricen ja Edoardon hääsuunnitelmat ottivat ensimmäisen kerran takapakkia prinsessan isän prinssi Andrew’n seksiskandaalin seurauksena.

Joulukuussa prinsessan ja Mozzin piti viettää kihlajaisjuhla Lontoon suihkuseurapiirien suosimassa Chiltern Firehousissa. Se on ylellinen hotelli ja ravintola, joka on rakennettu 1800-luvun aikaisen paloaseman tilalle. Kutsutkin oli jo lähetetty pariskunnan ystäville ja perheenjäsenille.

Prinsessa joutui kuitenkin perumaan kovasti odottamansa kihlajaisjuhlan, koska oli niin varma siitä, että paparazzit olisivat piirittäneet vieraita ja yrittäneet ikuistaa Andrew’n kuviin keinolla millä hyvänsä.

Edoardo ei ole jäänyt loisimaan sukunsa rahoilla, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus jos toinenkin.

Hovin vuosikymmeniä kestänyt perinne katkesi salahäiden myötä, sillä prinsessa Beatricen häitä ei televisioitu. Kyseessä on historiallinen muutos, sillä lähes jokainen kuninkaallinen vihkiseremonia on viime vuosikymmeninä esitetty suorana tv-lähetyksenä Britanniassa.

Mirrorin mukaan häissä oli vain 20 vierasta. Häissä noudatettiin tarkkoja turvatoimia. Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip olivat vieraiden joukossa. Beatricen ystävän mukaan häät haluttiin pitää niin, että Elisabet voisi osallistua niihin.

Avioliittonsa myötä Beatrice astuu osaksi yhtä Euroopan hulppeinta sukua. Upporikkaan italialaisperheen vesa pesee varallisuudellaan jopa prinsessan, ja hänen suvussaan on lukuisia arvovaltaisia henkilöitä, muun muassa suurlähettiläitä ja piispoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?