Rita ja Aki ostivat ylellisen unelmakodin Lempäälästä – yli 300-neliöisessä kivilinnassa asui aiemmin kiekkotähti - Viihde - Ilta-Sanomat

Rita ja Aki ostivat ylellisen unelmakodin Lempäälästä – yli 300-neliöisessä kivilinnassa asui aiemmin kiekkotähti

Rita ja Aki ovat innoissaan perheen uudesta kodista Lempäälässä.

Julkaistu: 17.7. 14:03

Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen olivat suunnitelleet maisemanvaihdosta jo monta vuotta. Nyt hetki tuntui oikealta.

Yrittäjäpariskunta Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen jättävät vanhan talonsa Porissa, sillä perhe muuttaa lauantaina uuteen luksuskotiin. Unelmien koti löytyi Lempäälästä, suojaisalta alueelta läheltä palveluita ja päiväkotia. Parin mukana muuttaa 1-vuotias Donna-tytär, sekä perheen koira Putin. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

– Täällä on kauhea tohina. Muutetaan huomenna, otetaan kuorma kasaan ja lähdetään, Niemi-Manninen kertoo.

– On tämä aikamoinen sirkus, mutta on hienoa kun uusi lehti kääntyy elämässä, muutto on ollut kuitenkin meidän molempien toiveissa, Manninen sanoo.

Niemi kertoo, että maisemanvaihdosta on suunniteltu jo vuodesta 2016, kun parin saama julkisuus ja työt lisäsivät matkoja Helsinkiin ja Tampereelle.

– Katsottiin Tampereelta jo neljä vuotta sitten taloja. Tampere on aina ollut minulle sydäntä lähellä, siskoni on asunut siellä jo 24 vuotta. Akinkin sisko ja minun äitini asuu siellä, ja myös paljon ystäviämme. Tampereelta on myös hyvät kulkuyhteydet kaikkialle, Niemi-Manninen kertoo syitä maisemanvaihdokselle.

Pori on Niemi-Mannisen mukaan alkanut tuntua myös hieman pieneltä. Vaikka pienet piirit ja julkisuus tuntuvatkin välillä Porissa hankalilta, jää perhe kaipaamaan myös kaupungin ihmisiä ja sen tuttuutta. Pori ehti olla kotikaupunkina kauan. Porin talo ei ole vielä mennyt kaupaksi, mutta kiinnostuneita ostajia on ollut jonkin verran.

Uudessa talossa on asuinneliöitä 180 ja neliöitä on yhteensä 320. Talon entinen omistaja on jääkiekkoilija Jori Lehterä. Porin puutalo remontoitiin kahteen kertaan, mutta nyt tarkoituksena on tehdä vain pieniä muutoksia.

– Kivitalo on ihan eri tyylinen kuin tämä meidän nykyinen talo. Puutaloissa on oma henki, mutta nyt haluttiin sellainen valmis paketti, jossa ei tarvitse kauheasti nikkaroida, Niemi-Manninen kertoo.

Pihalla ei ole Porin kodin tapaan uima-allasta, mutta sellainen on jo suunnitteilla.

– Vähän eri mallinen allas on tulossa, ja ensi viikolla on itse asiassa tulossa jo poreamme. Ei suostuta näistä tinkimään, kun niihin on vähän jo tottunut, Niemi-Manninen sanoo.

Päätös kaupoista syntyi nopeasti unelmien talon löydyttyä.

– Käytiin ennen tätä katsomassa täysin eri tyyppistä taloa, mutta se ei iskenyt meihin. Käytiin sitten katsomassa tätä, ja olin sopinut vielä muitakin talonäyttöjä pitkin Pirkanmaata. Tämän jälkeen sitten peruin ne kaikki muut. Ihastuttiin tähän niin kovasti, Niemi-Manninen kertoo.

– Siellä on kaikki kohdillaan. Sopivasti tilaa ja hyvin suunniteltu.

Sukulaisten ja ystävien lähellä asuminen Pirkanmaalla tuntuu hyvältä. Uusi talo on vain muutaman kilometrin päässä Tampereen rajalta.

– Tulevaisuudessa koulutkin on lähellä, mutta ihan niin pitkälle ei jaksa vielä miettiä, Donna on vasta 1-vuotias, Niemi-Manninen pohtii.

– On hienoa tarjota Donnalle terve kasvualusta, ja saada meille uusi sivu yhteiseen elämään. Porin talo on ollut minulla parikymmentä vuotta, ja vanhat elämänjaksot jäävät sitten sinne. Tämä on perheelle uusi alku, Manninen kertoo.

Vuorokaudessa eivät meinaa tunnit riittää, mutta Niemi-Manninen on saanut ystävien apua muuttopakkaamiseen. Aki Manninen on puolestaan ollut kiinni töissä Suurimman pudottajan kuvauksissa muuttoa edeltävinä päivinä, eikä ole ehtinyt juuri edistämään pakkaamista.

– Tuntuu vielä vähän utopistiselta, vaikka muutto on huomenna. Katson tässä näitä muuttolaatikoita, joissa lukee että Niemi muuttaa kaiken, niin Niemi kyllä tosiaan muuttaa kaiken, Niemi-Manninen nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?