Temppari-Mira kertoo Instagramissa ällistyttävistä vihaviesteistä ennen paluuta kotikuntaansa – ”Älä tule, sut tapetaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Temppari-Mira kertoo Instagramissa ällistyttävistä vihaviesteistä ennen paluuta kotikuntaansa – ”Älä tule, sut tapetaan”

Mira Ahola toivoo Instagram-julkaisussaan loppua nettikiusaamiselle.

Mira Ahola on saanut Instagramissa uhkaavia viestejä tuntemattomilta.

16.7.2020 20:25

Temptation Island Suomen seitsemänneltä kaudelta tuttu Mira Ahola kertoo Instagramissa saamistaan uhkausviesteistä. Ahola julkaisi tilillään kuvan itsestään sekä ruutukaappauksen, jossa häntä haukutaan ja uhkaillaan.

Ahola kertoo kuvatekstissä pelostaan mennä käymään kotipaikkakunnallaan. Kempeleestä kotoisin oleva Ahola kertoo saaneensa rajuja uhkailuja ja jopa tappouhkauksia.

Viesteissä Aholaa on muun muassa kielletty tulemasta paikkakunnalle.

– ”Älä tule, sut tapetaan”. Tätä on nettiviha, ehkä pahimmillaan, Ahola aloittaa tekstinsä.

Tuntematon henkilö on Aholan mukaan lähettänyt hänelle useita vihaviestejä.

– Tällaisten viestien saaminen kuitenkin valitettavasti jää painamaan mieltä ja ensimmäistä kertaa tuntuukin siltä, etten todella ole tervetullut kaupunkiin, jossa kasvoin. Mitä jos törmään tuttuihin? Mitä jos joku tunnistaa minut siellä? Mitä jos tämä kyseinen henkilö osuu tielleni? Tällaisia ajatuksia ja ”pelkoja” minulla ei ole koskaan aiemmin tarvinnut olla, joten yritän suhtautua näihinkin mietteisiin inhimillisesti, itseäni ymmärtäen ja kuunnellen, Ahola pohtii kuvatekstissään.

– Tiedän kuitenkin sen, että tämä anonyymin käyttäjätunnuksen taakse piiloutunut henkilö tuskin tarkoitti lopulta sanomaansa. Uhkauksista huolimatta uskon olevani täysin turvassa fyysiseltä pahoinpitelyltä siellä, missä ikinä liikunkin niin kauan, kunnes toisin todistetaan. Tämä ei silti poista sitä tosiasiaa, että henkinen väkivalta jättää jäljen siinä missä fyysinenkin, Ahola jatkaa.

Ahola painottaa julkaisussaan, ettei vihaviestien lähettäminen ole hyväksyttävä asia, vaikka niiden lähettäjä ei olisikaan tosissaan.

Ahola on ennenkin kertonut kokemastaan nettikiusaamisesta tosi-tv-julkisuuden jälkeen.

– Tällaisten viestien lähettäminen ei kuitenkaan ole missään määrin ok, oli ajatus tai syy niiden takana sitten mikä ikinä, Ahola päättää tekstinsä.

Kuvatekstissä on lisäksi aihetunnisteita, joilla kannustetaan lopettamaan nettikiusaaminen.

Mira Ahola on joutunut rajun nettikiusaamisen uhriksi.

Seuraajat kauhistelevat kuvan kommenteissa Aholan saamaa kohtelua, ja kannustavat häntä eteenpäin. Kempeleläiset seuraajat toivottavat Aholan tervetulleeksi kotiin.

– Hyi, mahtaa viestin kirjoittajalla olla paha olo itsensä kanssa. Tsemppiä.

– Kuka tuollaista tekee?

– Tervetuloa Kempeleeseen. Miksi purkaa pahaa omaa oloa muihin, vielä anonyyminä. Ei ymmärrä. Tsemppiä!

Personal trainerina työskentelevä Ahola on kertonut Instagramissa avoimesti osallistumisestaan Temptation Island Suomeen. Mira petti houkutusten saarella silloista poikaystäväänsä Valtoa, jonka kanssa lähti ohjelmaan mukaan. Ohjelmaan osallistumisen jälkeen Ahola on joutunut vakavan nettivihan ja -kiusaamisen uhriksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?