Tom Hanks tunsi olonsa työpäivän päätteeksi kummalliseksi – sitten alkoi ”luut murskaava” uupumus ja oudot oireet - Viihde - Ilta-Sanomat

Tom Hanks tunsi olonsa työpäivän päätteeksi kummalliseksi – sitten alkoi ”luut murskaava” uupumus ja oudot oireet

Tom Hanks on puhunut julkisuudessa avoimesti koronavirukseen sairastumisesta.

Julkaistu: 16.7. 10:28

Tom Hanks kertoi tällä viikolla uusia yksityiskohtia siitä, miltä tuntui sairastua koronavirukseen. Näyttelijä ja hänen vaimonsa saivat tartunnan maaliskuussa.

Hollywood-tähti Tom Hanks ja hänen puolisonsa Rita Wilson saivat maaliskuussa koronavirustartunnan Australiassa. Pari sai monenlaisia oireita, joutui jopa sairaalahoitoon ja pysytteli pitkään karanteenissa Australiassa.

64-vuotias Hanks kertoi tällä viikolla The Late Show’ssa etäyhteyden välityksellä taistelustaan virusta vastaan. Hanks kertoi juontaja Stephen Colbert, että hän ja Wilson joutuivat Australiassa sairaalaan lähinnä sen vuoksi, etteivät he tartuttaisi muita. Kun pari sairastui maaliskuussa, oli tartuntoja vielä melko vähän maailmanlaajuisesti.

Hanks kuvasi koronaviruksen sairastamista ”luut murskaavaksi”. Hän paljasti myös, että hänen ja Wilsonin kokemat oireet poikkesivat suuresti toisistaan.

Hanks ja Wilson viettivät Aurstraliassa alkuvuodesta aikaa Hanksin töiden vuoksi, sillä hänen piti kuvata maassa uutta elokuvaansa. Tuotanto kuitenkin peruttiin, kun koronapandemia alkoi.

Hanksin mukaan pari ei vieläkään tiedä, mistä he saivat koronatartunnan.

– Meillä ei ole mitään tietoa, miten se tapahtui, missä se olisi voinut tapahtua.

Pari vieraili hieman ennen sairastumistaan Sydneyssä. Matkan jälkeen Hanks osallistui elokuvan harjoituksiin ja tunsi olonsa päivän jälkeen hieman erikoiseksi.

– Sanoin, että minusta tuntuu kummalliselta. Ritalla oli päänsärkyä ja hän tunsi olonsa huonoksi. Minusta tuntui vain oudolta.

Wilson koki viruksen vuoksi hyvin rajuja oireita ja joutui Hanksin mukaan kärsimään häntä enemmän. Näyttelijän puoliso menetti makuaistinsa, hänelle nousi korkea kuume ja hän kärsi piinaavista pääkivuista. Lisäksi Wilson kärsi pahoinvoinnista.

– Hän oli niin pahoinvoiva, että hänen oli ryömittävä lattiaa pitkin sängystä kylpyhuoneeseen. Se kesti jonkin aikaa, Hanks paljasti puolisonsa oireista jo aiemmin.

Tom Hanks ja Rita Wilson helmikuussa Oscar-gaalan punaisella matolla. Vajaa kuukautta myöhemmin he saivat koronatartunnan.

Hanks kertoi The Late Show’ssa, että hän puolestaan koki äärimmäisen lamaannuttavaa, ”luut murskaavaa” uupumusta ja kummallisia tuntemuksia kehonsa sisällä. Hanksin mukaan hänestä tuntui kuin hänen luunsa olisivat naksahdelleet hänen sisällään.

– Joka kerta, kun liikuin ympäriinsä, tuntui kuin jokin olisi revennyt sisälläni, hän kuvaili oloaan The Late Show’ssa.

Hanks vertasi tuntemuksiaan koronataistelunsa aikana siihen, miltä tuntuu, kun joku mukiloi taukoamatta nyrkeillä. Time-lehden mukaan hän myös myönsi, että jostakin syystä hänen takapuolensa oli hyvin kipeä sairauden aikana.

– Tuntui kuin sinun isoveljesi pitelisi sinua maassa ja vain jatkaisi nyrkeillä lyömistä takamukselle, kunnes sanoisit jotain kuten ”Minä rakastan Flipperiä”.

Hanks kertoi The Late Show’ssa, että pari hämmästyi Wilsonin makuaistin kadottua, sillä maaliskuun alkupuolella sen ei vielä tiedetty olevan koronaviruksen oire. Pari söi noutoruokaa, joka oli Hanksin mielestä äärimmäisen herkullista, mutta Wilson ei ollutkaan aivan samaa mieltä.

– Hän sanoi: ”Tämä maistuu mielestäni ihan kaurapuurolta”. Minä ajattelin, että hän on hullu, mutta hän oli menettänyt makuaistinsa, Hanks kertoi.

Hanksin mukaan hänen uupumuksensa oli sairauden aikana niin kokonaisvaltaista, ettei hän kyennyt minkäänlaiseen liikuntaan. Kun hän yritti suorittaa 30 minuutin treenin, oli hän vähällä pyörtyä lattialle jo 12 minuutin jälkeen.

– Yritin vain tehdä normaaleja venytyksiä ja liikkeitä lattialla, enkä selvinnyt edes puoliväliin, hän sanoi.

Hanks ja Wilson ovat olleet naimisissa vuodesta 1988. Heillä on kaksi aikuista lasta.

Tom Hanks tunnetaan lukuisista Hollywoodin menestyselokuvista. Hän on tähdittänyt muun muassa Forest Gump-, Terminaali-, Cast Away – tuuliajolla-, Philadelphia- ja Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?