Nightwishille melkoinen kunnia: pääsi kirjoille tieteen historiaan – Tuomas Holopainen kiljahti ilosta - Viihde - Ilta-Sanomat

Nightwishille melkoinen kunnia: pääsi kirjoille tieteen historiaan – Tuomas Holopainen kiljahti ilosta

Uusi rapulaji on nimetty suomalaisen Nightwishin mukaan.

Nightwish pääsi tieteen historiaan.

13.7.2020 7:10

Suomalainen Nightwish on saanut merkittävän kunnianosoituksen: bändin mukaan on nimetty uusi rapulaji. Kauan eläneen rapulajin fossiileja löydettiin hiljattain Itävallasta.

Uusi rapulaji kantaa nimeä ”Tanidromites nightwishorum”. Nightwish kertoo Facebook-sivuillaan, että kyseessä on kunnianosoitus bändille ja eritoten vuonna 2015 julkaistulle Endless Forms Most Beautiful -albumille, joka kertoo elämän evoluutiosta.

– Uusi rapulaji löydettiin Itävallasta, ja se eli jurakauden loppupuolella, noin 150 miljoonaa vuotta sitten. Samaan aikaan, kun dinosaurukset hallitsivat maapallolla, osaa Euroopasta peitti lämmin meri täynnä elämää. Tanidromites nightwishorum löydettiin fossiiliselta koralliriutalta, yhtye kirjoittaa Facebookissa.

– Kiitos tohtori Adiel A. Klompmakerille sekä hänen kollegoilleen tästä todella upeasta kunnianosoituksesta, yhtye kiittelee.

Ilta-Sanomat tavoitti Nightwishin keulahahmo Tuomas Holopaisen. Hän kertoo yhtyeen olevan erittäin otettu kunnianosoituksesta.

– Kuulin tästä vasta lauantaina, ja kiljahdin ilosta ääneen. Tällainen kunnianosoitus on yksi parhaista asioista, mitä bändille voi tapahtua. Tätäkin kautta olemme saaneet nimemme historiankirjoihin, joten kyllä tämä lämmittää mieltä, kosketinsoittaja-säveltäjä Holopainen iloitsee.

Tuomas Holopainen on hyvin otettu kunnianosoituksesta.

Nightwishin fanit ympäri maailmaa villiintyivät uutisesta.

– Joillakin muusikoilla voi olla suuria taloja, kalliita autoja ja yksityiskone, mutta Nightwish sai nimensä tieteen historiaan. Se on vaikuttavaa, eräs faneista ylistää.

– Vau mikä kunnia! Onneksi olkoon, toinen onnittelee.

Kyseessä ei ole ensimmäinen yhtyeelle osoitettu kunnianosoitus. Nightwish sai vuonna 2018 merkittävän tunnustuksen, kun se valittiin Helsingissä musiikkimuseo Hall of Fameen. Musiikkimuseo Famen kunniagalleriaan valittiin noin 300 ehdokkaan joukosta yhteensä 14 bändiä tai artistia.

Kuvassa yhtye Lontoossa vuonna 2018.

Lisäksi vuonna 2017 Tuomas Holopaisen mukaan nimettiin Suomesta löytynyt uusi sääskilaji. Sienisääski sai tieteelliseksi nimekseen ”Sciophila holopaineni”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?