Jasper Pääkkönen joutui netissä leviävän valeuutisen keulakuvaksi – varoittaa seuraajiaan somessa: ”Älkää hyvät ihmiset!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkönen joutui netissä leviävän valeuutisen keulakuvaksi – varoittaa seuraajiaan somessa: ”Älkää hyvät ihmiset!”

Nettihuijaus esittää valheellisia väitteitä Jasper Pääkkösestä.

Julkaistu: 10.7. 16:57

Jasper Pääkkönen varoitti seuraajiaan nettihuijauksesta Facebook-tilillään.

Netissä leviää Jasper Pääkkösen nimellä ratsastava valeuutinen, jossa lupaillaan keinoa äkkirikastumiseen.

Huonolla suomella kirjoitetussa artikkelissa puhutaan Pääkkösen uudesta keksinnöstä, joka muka hämmästyttää asiantuntijoita ja kauhistuttaa isoja pankkeja.

Ylen uutiseksi naamioitu nettihuijaus markkinoi kryptovaluuttaa. Pääkkönen varoitti seuraajiaan valeuutisesta Facebook-tilillään.

– Olen saanut valtavan määrän viestejä ihmisiltä tästä keissistä. Kyseessä on YLE:n uutiseksi naamioitu tekaistu artikkeli, huijausyritys, näyttelijä kertoo julkaisussa.

– Näihin vedätyksiin on kai jo jotkut suomalaiset jo erehtyneet uskomaan, joten varmuuden vuoksi: älkää hyvät ihmiset antako tietojanne (tai rahojanne) näille huijareille.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Jasper Pääkkönen on tehnyt uraa Hollywoodissa.

Valeuutiset ja nettihuijaukset ovat yleisiä internetin maailmassa. Myös Suomen tunnetuimpiin lentoemäntiin lukeutuvan Anne-Mari Plantingin kuvat varastettiin nettihuijaukseen.

Kurveistaan tunnetun kaunottaren kuvilla luotiin valeprofiileja. Planting kertoi asiasta aiemmin Instagram-julkaisussaan.

– Olen lähiaikoina saanut selville, että kuviani on käytetty luvatta valeprofiileissa, joissa yritetään huijata rahaa ihmisiltä, Planting kirjoitti julkaisunsa yhteydessä.

– Tämä on hyvä muistutus siitä, että jos lataat jotain nettiin se jää sinne ikuisesti (ja pahimmassa tapauksessa sitä käytetään väärin), mutta myös hyvä muistutus siitä, että kuvan takaa kirjoitteleva henkilö saattaa olla ihan kuka tahansa.

Planting toivoikin Instagram-julkaisussaan, että kaikki noudattaisivat tervettä varovaisuutta sosiaalisessa mediassa.

– Aina kannattaa olla skeptinen henkilöä kohtaan, joka aivan yllättäen lähestyy sinua somessa, alkaa nopeasti kutsumaan sinua ”kullaksi” tai ”rakkaaksi” tms. ja pian tämän jälkeen pyytää rahaa erinäköisten syiden perusteella (aika perus on se että äiti on sairaalassa, auto hajonnut tai tarvitsee rahaa lentolippuun tai rahan siirtoon), Planting varoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?