Hannele Laurin auton jarrut pettivät kriittisellä hetkellä ja pian rytisi – nopea päätös pelasti katastrofilta

Näyttelijä oli matkalla hammaslääkäriin, kun hänen autonsa jarrut pettivät.

Hannele Laurin auton jarrut pettivät juhannuksen aikoihin.

10.7.2020 14:25

Näyttelijä Hannele Lauri kertoo joutuneensa rajuun autokolariin viime kuussa juhannuksen aikoihin.

Lauri kertoo, että hän oli matkalla hammaslääkäriin, kun hänen autonsa jarrut pettivät 50 kilometrin tuntivauhdissa. Asiasta kertoi ensin Seiska-lehti.

IS:n tavoittama Lauri kertoo alkaneensa hiljentää vauhtia nähtyään edessään punaiset liikennevalot. Jarrut kuitenkin löivät tyhjää, ja näyttelijän piti reagoida nopeasti. Lauri kertoo säikähtäneensä tapauksesta pahanpäiväisesti.

– Se on niin hirveä tunne, kun sä et pysty tekemään mitään muuta kuin nopean ratkaisun, että meneekö viisi autoa paskaksi vai kaksi.

Hannele Lauri kuvattuna Keihäsmatkat -tv-sarjan pressitilaisuudessa vuonna 2019.

Näyttelijä yritti tehdä äkkijarrutuksen, mutta mikään ei hidastanut auton vauhtia. Lauri joutui ohjaamaan auton ojaan, jotta liikennevaloihin pysähtyneet autot säästyisivät vahingoilta.

– Edessä oli neljä autoa ja toisella puolella yksi, hän kertoo.

Lauri kaartoi ojaa päin, ja hänen autonsa oikea puoli osui viereisellä kaistalla ajaneeseen autoon. Henkilövahingoilta kuitenkin säästyttiin.

– Onneksi niille ihmisille ei tapahtunut mitään, Lauri sanoo.

Paikalle hälytettiin paloauto ja ambulanssi. Ambulanssiin Lauri ei kuitenkaan noussut, sillä hänellä oli kiire hammaslääkäriin ja Tampereelle 70 on vain numero -elokuvan kuvauksiin.

Näyttelijä kertoo satuttaneensa kolarissa niskansa, mutta kipu meni pian ohi. Auton jarrut alkoivat toimia uudelleen jo kolaripaikalla, ja näyttelijä pääsi varovasti jatkamaan matkaa.

– Siitä vain jatkoin hammaslääkäriin ja elokuvan kuvauksiin, Lauri kertoo.

Hannele Lauri kuvattuna Venla-patsaansa kanssa.

Elokuvan järjestäjä vei auton Ylöjärvelle korjaamoon. Laurin mukaan myös toiselle samassa tuotannossa työskennelleelle näyttelijälle kävi samanlainen onnettomuus. Auton jarrut pettivät, mutta silloin tiellä ei ollut liikennettä.

– Se on niin outoa, että samassa productiossa toiselle näyttelijälle sattui sama tilanne.

Lauri on helpottunut siitä, ettei näyttelijän Nancy-koira ollut autossa kolarihetkellä.

– Siitä olen iloinen, ettei Nancy ollut mukana, koska sille olisi käynyt huonosti, Lauri sanoo.

Laurin auto on nyt korjauksessa, ja jarruvian syytä selvitetään. Korjaajien mukaan tiellä saattoi olla öljyä tai jotain muuta liukasta, mikä esti jarruja toimimasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?