Raskaana oleva fitnessmalli Elina karautti Espanjaan heti, kun matkustusrajoitukset purettiin – joutui heti kinkkiseen tilanteeseen kesken treenin - Viihde - Ilta-Sanomat

Raskaana oleva fitnessmalli Elina lensi Espanjaan heti, kun matkustusrajoitukset purettiin – joutui heti kinkkiseen tilanteeseen kesken treenin

Julkaistu: 11.7. 9:10

Fitnessmalli- ja Miss Suomi -kilpailuista tuttu Elina Leskinen hyppäsi ensimmäiseen Malagan-koneeseen ja kävi läpi tiukat turvatoimet: ei ruokatarjoilua, terveyskysely, lämpökamera...

Fitnessmalli- ja 2013 Miss Suomi -kilpailuista tunnettu Elina Leskinen lähti Taavi-kihlattunsa kanssa kuukauden lomalle Malagaan heti matkustusrajoitusten purkautumisen jälkeen. Leskinen viettää lomansa Fuengirolassa miehensä perheen asunnolla.

Fuengirolan hotellit ovat avautuneet vasta osittain, eikä Leskinen näinä aikoina hotellimajoitukseen menisikään. Pari oli pohtinut matkalle lähtemistä huolellisesti, ja päätynyt varaamaan liput heti heinäkuun ensimmäiselle suoralle lennolle.

– Ei elämistä kannata lopettaa pelkojen takia. Maalaisjärjellä ja hyvällä käsien hygieniallakin pääsee jo pitkälle, itsekin terveydenhuoltoalalla työskentelevä Leskinen pohtii.

Pariskunnan oli tarkoitus lähteä jo aiemmin keväällä Espanjaan. Pari kihlautui siellä vuonna 2018, ja häät oli tarkoitus pitää tänä keväänä niin ikään Espanjan auringon alla. Korona kuitenkin muutti suunnitelmia.

Raskaana oleva Leskinen ottaa nyt kuukauden loman levon kannalta. Leskisen mukaan he päättivät lähteä nyt lomalle myös siksi, että raskaus on matkaa ajatellen sopivassa vaiheessa. Toisella kolmanneksella oleva Leskinen jaksaa vielä hyvin olla ja liikkua.

– Otan ihan rennosti, kuin olisin kotona. Sitä olen vitsaillutkin, että tämä on kuin olisi mökillä, Leskinen kertoo.

Leskinen lomailee miehensä perheen asunnolla Malagassa.

Leskinen sanoo, ettei enää oikeastaan pelkää koronaa. Hän on kirjoittanut koronan aikana matkustamisesta myös blogissaan. Leskinen kertoo saaneensa sosiaalisessa mediassa kriittistäkin palautetta siitä että lähti Espanjaan. Olo perillä Malagassa on nyt turvallinen, ja matkustaessa Leskinen noudatti tarkasti ohjeistuksia.

Suomessa lentokentälle kukonlaulun aikaan mennyt pari oli varustautunut hengitysmaskeilla. Helsinki-Vantaalla oli Leskisen mukaan todella hiljaista, eivätkä ravintolat ja kahvilat olleet vielä aikaisin aamulla auki. Lentoja lähti harvakseltaan, ja lentokoneessa hygieniasta oltiin tarkkoja.

– Lennon aikana ei voinut ostaa ruokaa. Jaettiin vettä ja kahvia, ja saatiin välipalakeksit. Me ei oltu varauduttu ihan sellaiseen, Leskinen kertoo.

Leskisellä oli kuitenkin vähän omia eväitä, joiden voimalla täyteen varatusta lennosta selvittiin.

Elina Leskinen lähti ensimmäisellä suoralla lennolla Malagaan.

Leskinen kertoo, että lentokentällä toimiminen oli tarkkaa myös Espanjan päässä. Maskipakon lisäksi matkustajien tuli maahan saapuessa täyttää terveyskysely.

– Siihen piti täyttää yhteystiedot, että mistä saa kiinni jos jotain sattuisi. Piti kertoa onko ollut yskää tai muuten kipeänä. Ne annettiin lentokentällä virkailijalle ja sitten käveltiin myös lämpökameran läpi, joka seurasi ihmisten ruumiinlämpöä, Leskinen kertoo.

Leskinen arvioi, että Fuengirolassa ollaan Suomea tarkempia erilaisten ohjeistusten ja rajoitusten suhteen. Julkisilla paikoilla ja kaupoissa seurataan maskien käyttöä tarkasti. Lenkille ilman maskia saa lähteä, mutta esimerkiksi kaupassa maskitta käyminen voi johtaa jopa sakkoihin. Kaupoissa on käsidesiä tarjolla kuten Suomessakin.

– Oltiin tuossa juuri lenkillä, ja silloin maskia ei ollut mukana. Ajattelin että käyn kaupasta ostamassa vettä, mutta se jäi sitten, kun ilman maskia ei saa mennä kauppaan, Leskinen kertoo.

Ravintolassa käydessään Leskinen suosii terassipaikkoja.

Suomen tilannetta tiukimpien rajoitusten aikaan Leskinen kuvailee helpoksi verrattuna Espanjaan. Ulkonaliikkumiskielto Espanjassa kesti pari kuukautta, ja esimerkiksi ruokakauppaan pääsy oli tarkasti rajattua. Nyt esimerkiksi ravintoloihin jo pääsee, mutta Leskisen mukaan pöytiä on järjestelty uudelleen ja terasseilla syömistä suositaan.

– Rannat ja ravintolat ovat auki, mutta niissä ollaan tosi tarkkoja turvaväleistä. Samassa seurueessa olevat saa olla lähempänä toisiaan. Siellä ihan kiertelee valvojia valvomassa järjestystä ja turvavälejä, Leskinen sanoo.

Lenkkeillessä maskia ei ole Fuengirolassa pakko käyttää.

Leskinen kiittelee, että tämä on merkki siitä, että koronatilanne otetaan hurjan kevään jälkeen edelleen tosissaan.

– Viikonloppuisin täällä on kesällä normaalisti tosi railakasta, nyt on niin paljon hiljaisempaa, Leskinen kertoo havainnoistaan heinäkuisen Fuengirolan keskustasta.

Malagan alueella koronatilanne ei ole niin hurja kuin esimerkiksi suurkaupunki Barcelonassa. Koronatilanteen seuraaminen oli Leskiselle helppoa ennen matkalle lähtöä myös Espanjassa asuvan ystäväpariskunnan kautta. Leskinen on seurannut koronatiedotusta myös alueen uutisten ja muun muassa paikallisten suomalaisten Facebook-ryhmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?