Presidentiksi pyrkivä Kanye West avasi aivoituksiaan Forbesille: ei enää tue Trumpia, sairasti koronan, vastustaa rokotteita... - Viihde - Ilta-Sanomat

Presidentiksi pyrkivä Kanye West avasi aivoituksiaan Forbesille: ei enää tue Trumpia, sairasti koronan, vastustaa rokotteita...

Amerikkalaisräppäri Kanye West kertoo Forbesin tuoreessa haastattelussa, että hän ei ole koskaan äänestänyt vaaleissa.

Räppäri on aiemmin tunnettu istuvan presidentin Donald Trumpin näkyvänä kannattajana.­

8.7.2020 17:39

Amerikkalaisräppäri Kanye West kertoi viime viikolla, että hän aikoo asettua ehdolle tulevissa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Forbesin tuoreessa henkilöhaastattelussa West on avannut tarkemmin poliittisia näkemyksiään ja sitä, mitä hänen elämässään on tapahtunut viime aikoina.

Räppäri on tunnettu istuvan presidentin Donald Trumpin näkyvänä kannattajana, mutta nyt hän kertoo pyörtäneen päänsä eikä tue enää Trumpia. Syyksi hän mainitsee viime aikojen tapahtumat.

– Se näyttää minusta isolta sotkulta. En pitänyt siitä, että sain kuulla hänen piilotelleen bunkkerissa, West toteaa lyhyesti haastattelussa.

Kaksikko kuitenkin jakaa edelleen paljon samoja mielipiteitä ja aatteita.

– Trump on kuluneiden vuosien aikana ollut lähin presidentti, joka on sallinut jumalan olevan edelleen osa keskustelua.

West kertoo, että hän pyrkisi presidentiksi republikaanien riveistä, ellei Trump olisi hänen tiellään. Sen vuoksi hän pyrkii presidentiksi sitoutumattomana ehdokkaana. Hänen näkyväksi tukijakseen on tähän mennessä asettunut miljardöörijohtaja Elon Musk.

West on väläytellyt aikeita presidenttikisasta jo lukuisia kertoja aiemmin.­

Uransa uutta peliliikettä West on suunnitellut jo vuosien ajan. Ajatus syntyi suihkussa ollessa, kun West kirjoitti uusia kappaleita. Ensimmäisen kerran hän väläytteli presidenttiyttä julkisesti vuonna 2015.

Poliittisesti aktivoitunut West paljastaa myös, että hän ei ole koskaan elämässään äänestänyt vaaleissa.

– Demokraatit ovat uhkailleet minua. Syy siihen, että tämä on ensimmäinen päivä, jolloin rekisteröin äänioikeuteni, on se, että olin peloissani. Minulle kerrottiin, että jos äänestäisin Trumpia, musiikkiurani olisi ohi.

West ei jutussa mitenkään perustele väitteitään demokraattien uhkailusta.

Kanye West vaimonsa Kim Kardashianin kanssa.­

Kulunut vuosi on ollut supertähdelle tapahtumarikas monellakin tapaa, sillä West kertoo sairastaneensa koronaviruksen. Viruksen vastaisen rokotteen kehittäminen herättää huolta tähdessä.

– Niin moni lapsi on halvaantunut rokotuksen jälkeen... Joten kun sanotaan, että koronavirus korjataan rokotteella, olen todella varuillani. Se on pedon merkki, West sanoo.

Kansainväliset terveysviranomaiset ovat yhtä mieltä siitä, että rokotteet ovat turvallisia. WHO:n mukaan vammautumisia tapahtuisi paljon enemmän ilman rokottamista.

Kanye West on aiemmin kertonut tukevansa Trumpia presidenttikisassa.­

Haastattelussa kysytään Westin mielipidettä moniin muihin politiikan kuumiin perunoihin.

Voimakkaasti uskonnollinen West kertoo, että muun muassa abortti kuuluu hänen vastustamiinsa asioihin, koska hän on ”elämän puolestapuhuja”. Sen sijaan hän haluaa lopettaa poliisiväivallan Yhdysvalloista. Verotusasioihin räppäri ei ota kantaa, sillä niihin hän ei ole vielä ehtinyt tutustua.

– Kemikaalit pitää saada puhtaaksi. Deodoranteissa ja hammastahnassa on kemikaaleja, jotka vaikuttavat kykyymme palvella jumalaa, West listaa yhdeksi poliittiseksi tavoitteekseen.

West ei ole kertonut vaalikampanjastaan lisätietoja tai aikataulua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?