Maria Veitolan puhelin pirisi ja pian hän itki valtoimenaan – paljastaa podcastissaan turvautuneensa lääkitykseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Maria Veitolan puhelin pirisi ja pian hän itki valtoimenaan – paljastaa podcastissaan turvautuneensa lääkitykseen

Maria Veitola kertoo tuoreessa podcast-jaksossaan, miten suuren vyöryn yksinkertainen kysymys puhelimessa sai aikaan.

Koronakeväällä on ollut vaikutuksensa myös Maria Veitolaan. Hän kertoo uudessa podcast-jaksossaan, että kysymys siitä, mitä hänelle kuuluu, sai hänet purskahtamaan itkuun.­

8.7. 16:26

Juontaja, toimittaja ja kirjailija Maria Veitola päätti tänä keväänä soittaa Yökylässä Maria Veitola -sarjassa tapaamilleen suomalaisjulkkiksille ja kysyä heiltä, miten korona vaikutti heidän elämäänsä ja mitä heille ihan oikeasti kuuluu.

Veitolan Maria tässä moi -podcastissa on puitu poikkeustilan vaikutuksia työelämään, psyykeen ja jaksamiseen. Sen tuoreimmassa jaksossa Veitola pohtii raptähti Pyhimyksen kanssa, miten vaikea kysymys ”Mitä sulle kuuluu?” voi joskus olla.

– Mä en suosi itse tota kysymystä hirveästi, koska se on niin laaja. Aina on vähän kaikenlaista, Pyhimys sanoo.

Veitola ymmärtää, mitä räppäri tarkoittaa. Juontaja kertoo, että vähän aikaa sitten hänen elämäänsä tuli uusi ihminen, johon hän luottaa paljon ja johon hänen on myös pakko luottaa. Veitolalla on nimittäin uusi manageri. Hiljattain Veitolan puhelin soi ja langan päässä oli hänen uusi managerinsa.

– Se kysyi multa puhelun aluksi, että mitä kuuluu. Mä rupesin heti vaan tuuttaamaan sille, rupesin itkemään ensimmäisenä, kertomaan siitä, kuinka paskasti oon nukkunut ja on pitänyt vähän pitkästä aikaa turvautua beetasalpaajiin ja rauhoittaviinkin.

– Seuraavaksi sanoin sille, että apua, mä olen nyt näköjään valinnut, että kerron sulle. Mutta tavallaan, jos sä olet mun manageri, niin kai sun kuuluu tietää, mitä mulle oikeasti kuuluu.

Beetasalpaajia käytetään muun muassa erilaisiin sydänsairauksiin, mutta niillä voidaan hoitaa myös esimerkiksi paniikkihäiriötä tai migreeniä.

Veitola on kertonut kirjoissaan kärsineensä sekä migreeni- että paniikkikohtauksista. Hän paljasti Veitola-teoksessaan eläneensä vuosia sumussa ja ajautuneensa lääkekoukkuun sairauksiensa vuoksi. Myöhemmin Veitola vierottautui lääkkeistä ja sai kroonisen migreeninsä paremmin hallintaan.

Veitola myöntää tuoreessa podcastissaan, että arkiseen ja tavalliseen kuulumisten kyselyyn vastaaminen on vaatinut häneltä opettelua. Hänen on täytynyt totutella siihen, että siihen voi vastata vain ylimalkaisesti ja lyhyesti.

– Mä lähen aika isosti yleensä aukaisemaan, kun joku kysyy, mitä kuuluu. Pitäisi vain sanoa: ”ihan hyvää”, hän toteaa.

Veitola pohtii, että kysyjälle voi olla hyvin raskasta, jos vain kysäisee arkisesti mitä kuuluu, ja saa vastaukseksi valtavan vyyhdin ongelmia ja kuulumisia.

– Toisaalta ihmisten pitäisi oppiakin vähän ottamaan vastaan toistensa suruja ja murheita ja olla tukena, hän sanoo.

Maria tässä moi on Storytel Original podcast, jota voi kuunnella ainoastaan Storytelin kautta. Yökylässä Maria Veitola -tv-sarja jatkuu syksyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?