Johnny Depp teki järkyttäviä paljastuksia oikeudenkäynnissä – ryhtyi käyttämään huumeita jo lapsena - Viihde - Ilta-Sanomat

Johnny Depp teki järkyttäviä paljastuksia oikeudenkäynnissä – ryhtyi käyttämään huumeita jo lapsena

Hollywood-tähti Johnny Depp kertoi tiistaisessa istunnossa, että huumeet tulivat osaksi hänen elämäänsä jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

8.7.2020 14:24 | Päivitetty 8.7.2020 18:45

Hollywood-tähti Johnny Depp, 57, teki rajuja paljastuksia lapsuudestaan brittituomioistuimessa tiistaina. Oikeudessa käsitellään Deppin sanomalehtikustantajaa vastaan jättämää kannetta.

Deppin kanteessa The Sun -brittilehteä kustantavaa News Group Newspapersiä syytetään kunnianloukkauksesta, koska The Sunin vuonna 2018 julkaistun artikkelin otsikossa näyttelijää kutsuttiin ”vaimonhakkaajaksi”. Depp on kiistänyt olleensa väkivaltainen silloista vaimoaan kohtaan. NGN:n mukaan The Sunin kuvaus näyttelijästä ”oli täysin osuva,” BBC kertoo.

Tiistaisessa istunnossa oli vuorossa Deppin todistajanlausunto. Depp kertoi muun muassa huumeiden käytöstään.

Johnny Depp paljasti oikeussalissa yksityiskohtia huumeidenkäytöstään.

Lakimies Sasha Wass kysyi Deppiltä, pitikö paikkansa, että hän alkoi käyttää huumausaineita jo nuorena.

Depp myönsi, että huumeet tulivat osaksi hänen elämäänsä hyvin varhaisessa vaiheessa.

– Äidilläni oli tapana pyytää minua hakemaan hänelle rauhoittavia ja olin uskoakseni noin 11-vuotias, kun sain tajusin pillereiden rauhoittavan hänen hermojaan, joten toin hänelle lääkkeet ja otin sen lisäksi myös itse yhden. Siitä huumeiden käyttöni alkoi, Depp kertoi People-lehden mukaan.

Depp totesi, että päihteet olivat hänelle ainoa tapa turruttaa kokemaansa kipua ja ahdistusta.

Oikeudessa nousi esille myös Deppin ja hänen ex-vaimonsa Amber Heardin myrskyisä suhde. Pariskunta avioitui helmikuussa 2015, mutta vain 15 kuukautta myöhemmin Heard jätti avioerohakemuksen. Depp ja Heard ovat syyttäneet toisiaan väkivaltaisuudesta ja salasuhteista.

Heardia kuullaan oikeudenkäynnissä NGN:n todistajan – häntä ei siis syytetä mistään.

Amber Heard saapui oikeuteen punainen huivi kasvojensa suojana.

Oikeuden dokumenteissa väitetään, että Depp oli riitaisan liittonsa aikana raitistumassa ja pääsemässä eroon huumeista, mutta Heard yllytti häntä juomaan sen sijaan, että olisi tukenut tähden raitistumisyritystä.

– Raitistumiseni oli julkisesti tiedossa ja olin ollut päihdeongelmastani avoin lähes koko elämäni ajan, Depp sanoi vuonna 2019 todistajanlausunnossa.

– Itse asiassa aloin juoda ja käyttää huumeita, kun olin olin vielä lapsi. En ole millään tavalla hävennyt asiaa. Tapa, jolla vastaajat ovat pyrkineet kuvaamaan tämän ongelman, ei kuitenkaan ole oikeudenmukainen tai tarkka heijastus riippuvuuden todellisuudesta, Depp kertoi tuolloin.

Heard on aiemmin väittänyt, että Depp pahoinpiteli häntä toistuvasti. Mirrorin ja Peoplen mukaan Heard on aiemmin väittänyt oikeuden dokumenteissa, että Deppistä tuli ”hirviö” ollessaan päihtynyt ja alkoholin, lääkkeiden tai huumeiden vaikutuksen alaisena Depp löi, pahoinpiteli ja kuristi ex-vaimoaan.

Amber Heard ja Depp vuonna 2015.

Depp on myös väittänyt joutuneensa väkivallan uhriksi. Depp on väittänyt Heardin polttaneen hänen kasvojaan palavalla savukkeella. Deppin mukaan Heard myös heitti häntä vodkapullolla, jolloin hänen sormensa kärjestä irtosi pala, Vanity Fair kertoo. Heardin mukaan Depp aiheutti itse haverin.

Depp jätti viime vuonna Yhdysvaltojen Virginiassa kanteen Heardia vastaan kunnianloukkauksesta liittyen Heardin mielipidekirjoitukseen The Washington Postissa. Vuonna 2018 julkaistussa tekstissä näyttelijätär ei maininnut Deppiä nimeltä, mutta kertoi kotiväkivallasta. Tapausta ei vielä ole käsitelty oikeudessa.

Juttua ja otsikkoa korjattu kello 18.40: Amber Heard ei ole oikeudessa syytettynä vaan todistajana. Oikeudenkäynnissä käsitellään Deppin jättämää kannetta, jossa The Sun -lehden kustantajaa syytetään kunnianloukkauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?