Salkkarit-tähti Jasmin Voutilainen ajautui pahaan velkakierteeseen 18-vuotiaana – karu tilanne paljastui vanhemmille vasta, kun haastemies kolkutti ovella - Viihde - Ilta-Sanomat

Salkkarit-tähti Jasmin Voutilainen ajautui pahaan velkakierteeseen 18-vuotiaana – karu tilanne paljastui vanhemmille vasta, kun haastemies kolkutti ovella

Jasmin Voutilainen kertoo velkakierteestään somessa.

Julkaistu: 7.7. 22:33

Jasmin Voutilainen osti osamaksulla uuden puhelimen täytettyään 18 vuotta. Siitä sai alkunsa vuosia kestänyt velkapiina.

Salatut elämät -näyttelijä Jasmin Voutilainen kertoo Instagramissaan avoimesti tukalasta velkakierteestään. Hän törmäsi Facebookissa julkaisuun, jossa kysyttiin vinkkejä helppojen pikavippien saamiseen ja päätti varoittaa seuraajiaan kertomalla oman kokemuksensa.

– Kerron nyt ilmaisen elämänohjeen kokemuksen rintaäänellä: älä koskaan ota pikavippiä. Tämä sama koskee kaikkia osamaksuja, koska niille kun antaa pikkusormen, ne vievät koko käden, Voutilainen painottaa.

Näyttelijä kertoo, miten hän menetti luottotietonsa lukuisten osamaksujen ja pikavippien takia.

– Kaikki alkoi siitä, kun 18-vuotiaana päätin ostaa osamaksulla uuden puhelimen, jonka lyhennys oli noin 13 euroa kuukaudessa. Sen jälkeen tajusin, että osamaksua voi käyttää useimmissa vaateverkkokaupoissa pienillä lyhennyserillä, 24-vuotias Voutilainen kertoo.

– Oli helppoa ajatella, että tämähän on vain 15 euroa kuukaudessa, kunnes jossakin kohtaa oli sormi suussa, kun niitä 15 euron kuukausimaksuja olikin 20 eri paikkaan. Sitten kun on nuori, ei ole töitä ja asuu porukoilla, ei sellaisia rahoja mistään tuosta noin vaan revitäkään, hän jatkaa.

Voutilainen ei uskaltanut kertoa asiasta kenellekään, mutta laskut sen kuin lisääntyivät. Hän myöntää ajautuneensa pahaan kierteeseen, jolloin hän hankki pikavippejä toisensa perään.

– Sitten ahdistus kasvoi niin, etten enää edes avannut niitä kirjekuoria. Mulla oli yhdessä vaiheessa vanhemmilla asuessani iso pino erilaisia laskuja Klarnalta ja pikavippifirmoilta sekä perintäkirjeitä, Salkkarit-tähti kuvailee avoimesti.

– Tilanne valkeni äidilleni vasta siinä kohtaa, kun meillä kävi ovella haastemies, joka tuli tuomaan kotiin asti haasteen käräjäoikeuteen joltakin perintöfirmalta. Siinä kohtaa sanoin äidilleni, että ote on lipsunut ja olen aika kusessa.

Jasmin Voutilainen esittää Salatut elämät -ohjelmassa Aino Kaukovaaraa.

Voutilainen kamppaili tukalan tilanteen kanssa pitkään. Nyt näyttelijä kertoo saaneensa rahatilanteensa kuntoon, vaikka vuosien takaiset valinnat yhä kummittelevat.

– Ahdistava asia, joka vaati tosi paljon työtä selvittää. Edelleen silloin tällöin tupsahtee jotain uinumaan jääneitä perintälaskuja, jotka hoidan sit aina saman tien pois. Pitkä ja kivinen tie, mutta voiton puolella ollaan, hän summaa.

Voutilainen haluaa tarinallaan tarjota vertaistukea samasta tilanteesta kärsiville. Näyttelijä toivoo, että rahavaikeuksista voisi puhua ääneen ilman häpeää.

– Me ollaan kaikki vaan ihmisiä, ja jokainen voi joskus omilla valinnoillaan tai itsestään riippumattomista syistä joutua taloudelliseen ahdinkoon. Se tee musta tai sustakaan huonompaa tyyppiä, Voutilainen painottaa.

Jasmin Voutilainen kilpaili Miss Helsinki -tittelistä vuonna 2017.

Voutilainen nousi julkisuuteen Miss Helsinki 2018 -kilpailusta, jossa hän sijoittui ensimmäiseksi perintöprinsessaksi. Hän näyttelee Salatut elämät -sarjassa Aino Kaukovaaraa. Hänet on nähty myös Salattujen elämien maailmaan sijoittuvista Nightmare-elokuvista.

Viime lokakuussa Voutilainen paljasti Instagram-tilillään seurustelevansa Love Island -sarjasta tutun Ville Toivosen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?