Näyttelijä Nick Cordero, 41, on kuollut koronaan – kärsi vaikeista komplikaatioista, oli ennen sairastumistaan perus­terve - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Nick Cordero, 41, on kuollut koronaan – kärsi vaikeista komplikaatioista, oli ennen sairastumistaan perus­terve

Näyttelijä Nick Cordero kuvattiin Hollywoodissa, Kaliforniassa 15. tammikuuta 2020.

Julkaistu: 6.7. 6:57

Broadway-tähti oli ollut pitkään tehohoidossa sairaalassa.

Kanadalaisnäyttelijä Nick Cordero on kuollut 41-vuotiaana, uutisoi CNN verkkosivuillaan.

Broadway-tähti oli taistellut koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan 95 päivän ajan.

– Rakas aviomieheni nukkui pois tänä aamuna. Häntä ympäröi rakastava perhe, joka lauloi ja rukoili, kun hän poistui tästä maailmasta rauhallisesti, Corderon vaimo Amanda Kloots kirjoitti Instagramissa.

– Olen epäuskon vallassa, ja minuun sattuu kaikkialle. Sydämeni on särkynyt, sillä en voi kuvitella meidän elämäämme ilman häntä.

– Elvis ja minä tulemme kaipaamaan häntä kaikessa mitä teemme, joka päivä, Kloots jatkoi viitaten parin yksivuotiaaseen poikaan.

Kloots jakoi miehensä kamppailun sairautta vastaan sosiaalisessa mediassa ja kertoi seikkaperäisesti, miten tauti Corderolla eteni.

Näyttelijä joutui tehohoitoon heti sairaalajaksonsa alussa, ja hänet kytkettiin lähes välittömästi hengityskoneeseen. Koronavirus aiheutti Corderolle lukuisia komplikaatioita, ja häntä pidettiin pitkään koomassa.

IS kertoi huhtikuussa, että Cordero menetti oikean jalkansa koronaviruksen aiheuttamien komplikaatioiden vuoksi. Näyttelijän tueksi perustettiin joukkorahoitussivusto, jolla pyrittiin keräämään rahaa hänen sairaalakuluihinsa.

Amputaation jälkeen Cordero kohtasi lisää vaikeuksia. People-lehti uutisoi toukokuun alussa, että Cordero sai kaksi pientä aivohalvausta, veritulppia, hänen sydämensä pysähtyi vakavan tulehduksen vuoksi ja hänet jouduttiin elvyttämään.

Toukokuussa Cordero heräsi koomasta, mutta hän kykeni kommunikoimaan ainoastaan liikuttamalla silmiä. Klootsin mukaan hän menetti painostaan lähes 30 kiloa eikä pystynyt vielä kesäkuun puolivälissäkään liikkumaan tai puhumaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Cordero odotti kuollessaan keuhkonsiirtoa.

Cordero näytteli muun muassa vuonna 2014 Broadway-musikaalissa Bullets Over Broadway. Rooli toi hänelle Tony Award -ehdokkuuden.

Televisioroolejakin tehneellä Corderolla ei ollut mediatietojen mukaan aiemmin todettuja sairauksia, vaan hän oli ennen koronaan sairastumistaan perusterve.

Useat tunnetut näyttelijät ovat muistelleet Corderoa sosiaalisessa mediassa.

– Rehellisesti sanottuna en ole koskaan tavannut ystävällisempää ihmistä. Korona ei kuitenkaan välitä sielun puhtaudesta tai sydämen hyvyydestä, Zach Braff kirjoitti Twitterissä.

– Menetimme tänään yhden Suurista. Ystäväni Nick Cordero nukkui pois. Rukoillaan kaikki hänen, Amandan & Elviksen puolesta. Lepää rauhassa ystäväni, twiittasi Chazz Palminteri.

– Uskomattoman surullinen uutinen. Voimmeko maana tehdä tarvittavan ja taistella yhdessä tätä virusta vastaan? Se ei välitä siitä, kuinka terve olet, kommentoi puolestaan Jesse Tyler Ferguson.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?