Maailman vanhin kissa Rubble on kuollut – ehti elää ihmisen ikään verrattuna 150 vuotta - Viihde - Ilta-Sanomat

Maailman vanhin kissa Rubble on kuollut – ehti elää ihmisen ikään verrattuna 150 vuotta

Kissavanhus Rubble ehti elää yli kolme vuosikymmentä.

Julkaistu: 5.7. 11:09

Rubble-kissa kuoli vanhuuteen, eikä sillä ollut erityisiä terveysongelmia.

Maailman vanhin kissa on kuollut 31 vuoden ikäisenä, kertoo Mirror. Rubble-nimisen kissan 52-vuotias omistaja Michele Heritage sai rakkaan lemmikkinsä juuri ennen 20-vuotissyntymäpäiviään.

Brittiläisestä Maine Coon -rotuisesta Rubblesta tuli maailman vanhin kissa sen täytettyä 31 vuotta viime vuoden toukokuussa. Ihmisten ikään verrattuna kissa eli lähes 150-vuotiaaksi.

Rubblen omistaja Michele Heritage kertoo lellineensä kissaa kuin omaa lastaan.

Rubblella ei ollut erityisiä terveysongelmia, vaan kissa kuoli vanhuuteen. Rubblen surun murtama omistaja kertoo Mirrorille kissavanhuksen laihtuneen elämänsä loppuaikoina huomattavasti.

– Hänestä tuli hyvin laiha. Menin töihin kuten tavallista ja kun tulin kotiin mieheni sanoi, että Rubble oli mennyt tien yli, eikä tullut ikinä takaisin, Heritage kertoo.

– Me uskomme, että hän meni pois kuolemaan, kuten kissat tekevät.

Heritage selittää rakkaan lemmikkinsä pitkäikäisyyttä sillä, ettei hän koskaan hankkinut lapsia, ja lelli kissaansa kuin omaa lastaan.

– Hän oli mahtava seuralainen ja oli nautinto elää hänen kanssaan niin pitkään, Heritage sanoo Mirrorille.

Kissavanhus Rubble ehti elää yli kolme vuosikymmentä.

Rubble voitti vanhimman elossa olevan kissaeläimen tittelin 30 vuoden ikäisenä kuolleelta Scooter-kissalta. Texasissa asunut siamilainen nimettiin ennätysten rikkojaksi Guinnes Book of Word Recodsissa, ennen kuolemaansa vuonna 2016.

Kaikkien aikojen vanhimman kissan titteli kuuluu Creme Puff-nimiselle kissalle, joka eli huimat 38 vuotta ja kolme päivää. Ennätyskissa syntyi vuonna 1967 ja eli vuoteen 2005 asti.

Heritage kertoo Rubble-lemmikkinsä kunnon huonontuneen nopeasti loppuaikoina.

– Hän vanhentui hyvin nopeasti loppuaikoina. Sanoin miehelleni jouluna, että uskoin sen olevan viimeinen, jonka vietämme Rubblen kanssa. Hän oli lopettanut syömisen ja ainoastaan joi vettä, Heritage kertoo.

– Hän oli tottunut rutiineihinsa, hänellä oli suosikkipaikkansa nukkumiseen ja hän piti ruuastaan, joten kun se muuttui, me tiesimme.

Rubble-kissa juhlisti 30-vuotissyntymäpäiviään omistajansa Michele Heritagen kanssa.

Heritage muistelee saaneensa Rubblen juuri lähdettyään lapsuudenkodistaan. Rubble oli osa Heritagen siskon ystävän omistamaa kissapoikuetta.

– Olin yksinäinen asuessani yksin, joten hankin hänet kissanpentuna. Se oli vuoden 1988 toukokuussa, Heritage muistelee.

– Jos välität jostain, niin se kestää, Heritage sanoo kissansa pitkään ikään viitaten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?